Jouluna oli vielä maa mustana ja märkä keli, mutta onneksi heti vuoden vaihteen jälkeen alkoi kunnon talvi. Eipä olekaan hetkeen ollut näin kunnon pakkasia. Aika jännä sekin, että mun lapsuudessa/nuoruudessa talvet alkoi jo marraskuussa ja jatkuivat huhtikuun puolelle sisältäen paljon lunta ja pakkasta. Nykyään ihmisten mielestä on ihan hirveetä, kauheeta ja kamalaa, kun lämpöasteiden ja vesisateen sijasta saadaankin sellainen talvi kuin se Suomen oloissa kuuluu olla. Eihän se kovempikaan pakkanen ole kuin asenne- ja vaatetuskysymys. Tänä aamuna auton mittarissa oli tämän talven kylmin lukema tästä meidän huudeilta.

WP_20160122_07_13_56_Pro.jpg

Näin talvi-ihmisenä kyllä sielu ja mieli on viime viikkoina levännyt. Ei sen kauniimpaa voi olla kuin puhtaan valkoinen luminen metsä puun oksat huurussa. Lenkeillä olen yrittänyt tallentaa silmien verkkokalvoille tuon näyn, mielen sopukoihin pakkasen nipistyksen nenänpäässä ja pakkaslumen narskumisen kenkien alla. Pari kännykuvaa eiliseltä Hunnarin lenkiltä aurongon jo laskiessa.

WP_20160121_15_48_53_Pro.jpgWP_20160121_15_51_04_Pro.jpg

Pojat ovat taas saaneet myös "meriittejä". Jacky ylsi Forssan pussikoirien rallytokokoirakisassa toiselle sijalla ja Micky Suomen Collieyhdistyksen Satakunnan alaosaston tokokoirakisassa sijalle 2 ja näyttelyuroskisassa sijalle 3. Ai niin käyttöcolliekisassa jaetulle ensimmäiselle sijalle. Heh, pelkällä BH:lla. Tuo naurahdus siksi, ettei nyt ihan sentään mun mittapuussa pelkkä BH riitä tekemään käyttökoiraa...

Tammikuussa ollaan käyty doboilemassa, aloitettu Lentsun koko kevään kestävä tokokurssi ja käyty haistelemassa 5 kertaa kestävällä nose work-kurssilla. Kotonakin on aina välillä iltaisin vähän koitettu aktivoitua. Kävin myös paimennuksen koetoimitsija-kurssilla ja ensi kesänä pääsee sitten suorittamaan siihen liittyviä käytännön harjotteluita. Viime viikonloppuna lähdin Poutalan ja partasten messiin kääpiösnautserien erikoisnäyttelyyn. Avartavaa on kyllä kaikin puolin viettääpäivä "vääränrotuisten" parissa. Näyttelyssä oli tosi hyvä henki koko päivän ja paljon tuli rupateltua ventovieraiden ihmisten kanssa. Pitkän ja mukavan päivän kruunasi vielä Martan hieno BIS-vet voitto.

Vuoden alkuun osui myös paljon kokouksia ym yhdistystoimintaan liittyvää. Päivitin fiiliksiä kuvaavasti facebookin näin: "Nyt on niiiiiiin totaalinen yhdistys-seura-palaveri-kokous burn out, että voisin saman tien ottaa vaan omat pojat kainaloon ja haistattaa pitkät kaikelle muulle. Yhtenäkin iltana olisi ollut kaksi kokousta samaan aikaan. Ei tässä oo mitään järkeä! Anteeksi karhut! Kaikki tää muiden hyväksi tehty on suoraan teiltä pois." Nyt pitää ihan tosissaan miettiä tämän kaiken mielekkyyttä. En nyt hätiköi mitään, mutta voipi olla, mutta mun on aika siirtyä tauolle ja muut hoitakoon välillä.

Uudenvuoden aattona tehtiin Poutalan kanssa pitkä lenkki Ypäjällä. Lenkin kruunasi mukana olleet eväät. Maistui meinaan himppasen hyvälle kodassa grillattu makkara ja lämmin kaakao.

WP_20151231_13_23_19_Pro.jpg

Joulun aikaan kävin muutaman kerran poikien kanssa hallilla treenimässä. Mikäs siinä puuhaillessa näin ihanien tokotonttujen kanssa ♥

WP_20151225_17_46_17_Pro.jpg

Joulupukkikin kävi ja toi vallan upean collielyhdyn.

WP_20151225_16_22_13_Pro.jpg