Torstaina huilasin päivän, jotta jalka oli iltasella jonkinlaisessa kulkukunnossa. Annariina tuli jenginsä kanssa meidän portille töidensä jälkeen ja siitä ajettiin taas kerran peräjälkeen Elonkiertoon. Lähdettiin metsän kautta ensin, koska ilta alkoi jo hämärtyä. Äkkiä se pimeä jo tulee ja itse asiassa hämärän alkaessa ei säkkipimeyteen ole kuin hetki  Pian on turha arki-iltana mihinkään maastoon lenkille edes yrittää  Kiitos Ansku seurasta ja koirien väsytyksestä.

Perjantai meni edelleen levon merkeissä paitsi iltapäivällä treffattiin Anun kanssa Paavolassa. Ensin koirille pieni ”paukkutreeni” ja sen jälkeen metsään. Anun on muutaman kerran metsäilyn jälkeen tehnyt mun poikien kanssa jotain pieniä temppujuttuja ennen kotiin lähtöä. Nickylle tästä on tullut oikein tärkeä juttu  Nytkin meni Anun eteen istumaan ja muutaman ”give me fiven” jälkeen tuli mun luo ylen onnellisen näköisenä. Kiitos Anu ja tytöt!
 
Ansku oli viikonlopun töissä, joten päätettiin lenkkeillä heti aamusta. Eilen suunnattiin piiiitkästä aikaa Saaren kansanpuistoon. Se on sellainen käärmeparatiisi, ettei mua saa sinne sitten millään lenkille pakkasettoman kauden aikana. Matkalla sai ajella kesärenkailla kieli keskellä suuta, koska paikka paikoin tie oli aivan jäässä. Aurinkoisen pakkasaamun maisema kuitenkin niin kaunis, ettei kellon soittoon herääminen viikonloppuna tuntunut enää miltään.
 
Koirilla oli joku hurja energialataus yön jäljiltä. Varmaan nekin tykkäsivät, kun päästiin taas pitkästä aikaa toiseen paikkaan  Voi sitä juoksemista, juoksemista ja juoksemista. Kirmailu suuntautui sen verran metsään, ettei siitä kuvia kyllä saanut.
 
Ystävykset syksyn lehtimatolla.
 
Lucas on vallan innostunut leikkimään noiden penskojen kanssa. Tässä on menossa joku ”kolmiodraama” väijyminen…
 
…jonka lopputuloksena kukaan ei tainnut enää tietää, että mihin suuntaan oltiin menossa
 
Rico käytti hyväksi vähän isomman juomakupin.
 
Jalan lepuutuksen jälkeen oli pihahommien vuoro pitkästä aikaa. Tai lähinnä mä tein ne hommat, missä sai olla paikoillaan ja loppujen osalta komensin Samia  Peräkärryyn pakattiin jäätyneet kesäkukkien roippeet jne. Ennen olen jättänyt perennapenkkiin kuihtuneet varret kevättä varten uusille aluille suojaksi, mutta viime talven myyrätuhojen jäljiltä vedin niistäkin suurimman osan aika matalaksi. Sami leikkasi nurmikon vielä kertaalleen ja mä pesin suihkulähteen pumput talvisäilöön.
 
Koirat oli tietysti pihahommissa kaiken aikaa apuna ja illalla sitten näyttikin jo tältä. Nicky ei enää samalle sohvalle tunkenut vaan nukkui sohvan päädyssä lattialla.
 
 
Tänään toistettiin Anskun kanssa aamulenkki, mutta nyt mentiin tiukemman aikataulun takia Elonkiertoon, koska sinne on lyhin matka. Ei taas voinut kuin huokailla sitä luonnon kauneutta. Syksy mielletään aina pimeäksi ja synkäksi ja sitä se kai pääosin onkin, mutta ei mitään kovin paljon kauniimpaa kyllä ole kirpeä ja aurinkoinen pakkasaamu metsässä ja pelloilla.
 
Koirat painatti menemään ihan onnesta soikeena. Parhaasta vauhdista pitää ehdottomasti huolen Jacky ja personan trainer Fyra.
 
Papparainen tallusteli reteenä joukon kärjessä pitkin sänkipeltoa.
 
Nickynkin mielestä oli kivaa
Ei kyllä onnistu 7 koiran saaminen samaan kuvaan…
 
Nicky kiipesi pienen kallion päälle poseeraamaan
 
ja sai poseerauksen palkaksi Fyralta pusun  Fyran mielestä Jacky on ehkä maailman paras juoksukaveri, mutta Nicky on se ensimmäinen ja selvästi rakkain colliekontakti
 
Kiitos Ansku ihan älyttömästi! Aivan ihanat aamulenkit
 
Jalka on kipeä edelleen, mutta selvästi parempi jo kuin viime viikolla. Eiköhän se tästä ala pikku hiljaa paranemaan, kun nyt vaan maltan ottaa rauhallisesti vielä reilun aikaa…
 
Taas huilin jälkeen menin poikien kanssa pihalle jatkamaan pihahommia. Callunat löysivät paikkansa, mutta vielä tarttis saada jostakin vähän havuja ruukkujen reunoille. Sitten tuli tehtyä syksyn inhokkihomma eli kesäkukkien ruukkujen pesu. Samalla kun kerran painepesuri oli esille, päätin viruttaa myös auton. Siinä sitä iltapäivä sitten menikin.
 
Illalla on taas ollut kovasti rauhallisia koiria ja kyllä tässä saunan jälkeen omakin silmä alkaa jo painaa.