Tänään oli vuorossa Nickyn toinen avoimen luokan toko kisa Salon iltakisoissa. Tuomarina toimi Ralf Björklund ja avoimen luokan koirakoita oli 9 kisaamassa. Meidän suoritusvuoro oli heti ensimmäisenä, mutta koska paikallamakuu tehtiin kahdessa ryhmässä, niin siinä jäi kivasti aikaa ennen yksilösuoritusta. Tuomarilla oli aika tiukka, mutta kaikille samanlainen linja. Esim paikallamakuusta ei kukaan saanut täyttä 10 pistettä. Nickyllä muun muassa 1 piste tippui siitä, kun nousi tuomarin mielestä liian hitaasti perusasentoon.

1634170.jpg

Seuramisessa ohjaaja sössi heti alkuunsa, kun meni pasmat sekaisin niin nopeasta täyskäännöksestä. Törmättiin siinä vähän Nickyn kanssa ja sen jälkeen otti varoiksi pientä väljyyttä. Siitä 7½ pistettä.

1634173.jpg

Liikkeestä maahan oli hyvä, mutta siinäkin rokotettiin piste liian hitaasta perusasentoon noususta. Luoksetulo myös hyvä ja nyt pysähdys tosi hieno. Siitä 8½, kun tuli loppuosuuden hitampaa kuin alun ennen pysähdystä. Liikkeestä seisominen 9 enkä yhtään muista, mistä tässä se piste lähti.

Nouto olikin sitten vallan hauska juu. Nicky lähti kapulan perään ihan hyvin, mutta ote oli sen verran huono, että kapula tippui kerran ja sitten se loppu... Tuli eteen, vaikka kuunaan koskaan ei olla sitä niin treenattu ja siitä kun pyysin sivulle, niin siirtyi poikittain mun eteen ja varpaille istumaan. Kuka lienee moisen variaation opettanut...

Kauko-ohjaus jälleen hyvä ja saatiin kehuja siitä, kun koira ei liiku milliäkään vaihdoissa. Siitä 9, kun lintsasi aavistuksen istumisissa eikä noussut ihan pystyyn asti. Tämä on työn alla jo ennestään, kun on sitä alkanut harrastaa treeneissä myös. Hyppy on edelleen ihan täysi katastrofi! Ei tuo sitä varmaan tule edes oppimaan. Jäi taas ihan esteen taakse kuin alo luokan hypyssä ja meni istumaankin vasta toisella käskyllä. Pystyi jollain ihmeellä taas kuitenkin takaisinkin hyppäämään, vaikka vähän kintut kolahtikin. Tästä 6 pistettä. Kokonaisvaikutuksesta 8.

1634174.jpg

Näillä saatiin kasaan 163,5 pistettä 1-tulos ja oikeus kilpailla voittaja luokassa :o) Tätä oikeutta me ei kyllä aiota vielä käyttää. Vielä on sen verran juttuja molemmilla opeteltavana kisatilanteesta, että sitä on mukavampi treenata tässä luokassa. Kaiken kaikkiaan olen oikein tyytyväinen tulokseen. Hyvä me!