Eilen aamusella hyppäsin Minnan kyytiin ja kurvattiin Hämeenlinnaan tokon koetoimitsija II –kurssille. Siellä se päivä sitten menikin neljän seinän sisällä. Aika paljon asioista oli vanhan kertausta, mutta tuli sieltä uusiakin juttuja sekä tarkennuksia aikaisempiin tietoihin. No mutta nyt on sitten tokon vastaavan koetoimitsijan oikeudet (ja velvollisuudet) meikäläisellä olemassa. Kiitos Minna kyydistä ja seurasta  Illalla ei sitten enää tullut muuta tehtyä kuin käytyä lenkillä poikien kanssa ja vähän räävittyä kotihommia.

Tänään vein Ricon aamulla porukoille ja sitten Jackyn kanssa ABC:ltä Anjan kyytiin. Ajeltiin Noormarkkuun vajaa parisen tuntia Wecan hallille TVA Porin järkkäämiin tokokisoihin. Tuomarina toimi Ilkka Stén. Koirakoita avoimessa oli 10, joten paikallaolo oli jaettuna kahteen ryhmään. Jacky oli jälkimmäisessä ryhmässä ja suoritusvuorolla 8.
 
Paikallaolo 10
Että pelkäsin tätä sen viime kokeen jäljiltä… Mutta onneksi turhaan  Jacky oli hyvin kuulolla, meni hyvin maahan ja jäi ihan levollisen oloisena. Viereinen koira vinkui koko ajan niin kuuluvasti, että sen piiloon kuuli. Jacky kaiketi ei siitä sitten häiriintynyt, koska tuomari ei mitään poikkeavaa sanonut ja täydet pisteet saatiin
 
Seuraaminen 8
Vielä on paljon matkaa siihen, mihin treeneissä pystytään, mutta paranemaan päin myös kisoissa. Kerran kävi kuono matossa nuuhkimassa.
 
Liikkeestä maahan 10
Voishan se vielä hiukan nopeammin tippua, jos haluaa pilkkua viilata
 
Luoksetulo 8
Valui vähän stopin, MUTTA tuli myös lopun laukalla, ehkä jopa lujempaa kuin alun. Treeni on auttanut
 
Liikkeestä seisominen 9
Ihan hiukan tassut liikkui mua kohti, mutta pysyi melkein paikoillaan. Treeni ehkä auttanut tähänkin
 
Noutaminen 9
Meni ja tuli laukalla, hiukan pyöritteli kapulaa suussaan. Ehkä paras perusasento kapula suussa ikinä!
 
Kauko-ohjaus 0
Huoh  Kun ei nouse niin ei nouse. Ei ollut siitä kiinni, ettei ”viitsi”, koska nyki kuitenkin ja oli nousemassa. Liekö nyt sitten hinkattu paikallaoloa liikaa vai miksi ei tohtinut nousta. Liikkeen jo nollauduttua astuin askeleen lähemmäs ja siitä saatiin onnistumaan istuminen (annoin suullisen kehun myös), maahanmeno ja sitten vielä perusasentoon nouseminen. Toivon siis Jackylle jääneen fiiliksen kuitenkin onnistumisesta.
 
Hyppy 10
Meinasi karata hypylle…
 
Kokonaisvaikutus 8
Meidän yhteistyö on kuulemma 10 arvoista, mutta haukkuminen liikkeiden välillä rokottaa. Juup, tiedän! Meillä on kuitenkin nyt vielä hakusessa tuo, että millä voimakkuudella voin haukkumiseen puuttua motivaation kärsimättä.
 
Näillä eväillä hyvä 2-tulos pistein 154. Niin lähellä, mutta niin kaukana…
 
En voi sanoa, etteikö harmittaisi. Ehkä ne tokojumalat jossakin kohtaa kääntävät meidänkin kohdalle sen sivun, jossa mukana saa myös ripauksen tuuria  Tuon yhden epäonnistuminen, kun unohtaa, niin muuten menikin TODELLA hyvin  Jacky oli niin pro  Meidän kummankin eka hallikisa ikinä. Pienesti alussa neuvoteltiin mattopohjan haistelusta ja ilmiselvästi päästiin hyvään neuvottelutulokseen  Jackylla pysyi myös vire loppuun asti hyvänä, kuten melkein karkaaminen hypyllekin osoittaa. Tämä sitten osin purkautui myös haukahteluna, mutta tosiaan siinä vielä haetaan kompromissia. Jopa eräs tuiki tuntematon kanssakilpailija tuli sanomaan, että ihanan innokas collie sulla  Ekan kerran Jacky myös antautui leikkimään ihan kunnolla, vaikka muita oli niin lähellä ja siis siellä sisällä hallissa. Me ollaan kyllä hyvä tiimi
 
Illalla kutsui sohva ihan väkisin. Pakko oli ottaa pienet päikkärit. Sen perään jaksoinkin sitten siistiä Ricon. Leikkasin kynnet ja tassukarvat sekä karstasin, harjasin ja kampasin koko koiran. Aika lailla lähti pohjavillaa irti, mutta kyllä papalla on mistä lähteä… Melkoinen karvaturjake! Onneksi en sitä tullut kastroineeksi… Tuo määrä hormoonihöttövillaa olisi ihan mission impossible. Ja kun kerran virkistyin, niin Ricon laittamisen jälkeen mentiin vielä Jackyn kanssa juoksemaan