Me on nyt poikien kanssa vallan hurahdettu tohon lumikenkäilyyn. Elonkierrossa ja Hunnarin maisemissa on pyöritty.  Harmi vaan, kun lumet sulaa siihen tahtiin, ettei kauaa ole missä kenkäillä.

On me vähän treenattukin. Viime la oltiin kaiman kanssa hallilla ja molemmilla pojilla oli noutoteema. Tehtiin nostoja, sivulletuloja kapulan kanssa, pysymistä heittäessä, vauhtinoutoa ja lopuksi tunnarit. Ei mennyt edes Micky sekaisin tuosta edeltäneestä setistä vaan erinomaisesti haisteli tunnarissa ja edelleen säilyi nollaprosentti sen suhteen, ettei ole vielä koskaan tuonut väärää.

Illan suussa pojat pääsi Tanjan taikakäsien hoitoon. Yllättävän hyvässä kunnossa ja suoria olivat, vaikka jumalattoman liukkailla on tässä alkuvuodesta jouduttu lenkkeilemään. Kummallakaan ei tosiaan mitään isompaa, mutta Mickyllä oli lapojen väli (heh kuten remmin toisella päälläkin aina...) mennyt vähän enemmän jumiin, mutta hyvin sekin lähti auki. Nyt vaan venyttelyjä sille alueelle.

Sunnuntaina ajeltiin Turkuun Lentsun tokokurssille. Micky oli taitava! Tehtiin kiertoa molempaa kautta ja hyvin sujui oikealta lähetyskin. Ja hauska huomio, että kun ollaan kierron kautta tehty stoppeja, niin tarjosi niitä nytkin vasemmalta lähetettäessä, mutta ei oikeelta.. Kaukoissa tehtiin i-s vaihtoa. Micky nousee seisomaan hypähtäen ja se on sen mielestä ilmeisen hauska juttu. On ainakin ilme kohdillaan. Tunnarikapulalla tehtiin pitoa ja se on Mickyllä hyvä, kestää siihen paljon häiriötäkin, mutta edelleen sivulletulo pikkukapulan kanssa on hankala ja jää helposti vinoon. Paikallaolo tehtiin istumisena ja se oli ok, vaikka olin piilossa. Kerrankin me oltiin molemmat kartalla koko treeni.

Poutala ja käppänäsisarukset Sylvi & Salli oli mukana ja niinpä siirryttiin seuraavaksi trimmaajan luo. Vitsi miten mielenkiintoista on kuunnella ammattitrimmaajan selostusta, että miksi millekin kohdalle tekee mitäkin. Älyttömän opettavaista, vaikka ei oma rotu olekaan ja tuskin tulee koskaan olemaankaan. Ihmeltiin siinä sitten myös verrokiksi collieita, joka on siltä osin ihan täysin erityyppinen, että se vähä "trimmaaminen" (korvien & tassujen siistiminen) mitä tehdään, pitäisi sekin olla mahdollisimman huomaamatonta.

Eilen treenattiin maneesissa. Molemmilla pojilla oli taas sama ohjelma eli tehtiin kehäänmenoja, liikkeiden välejä ja loppuun parit luoksetulot. Jacky ei haukkunut kertaakaan, mutta äänteli kyllä. Myös Mickyllä tuli nyt jonkun verran ääntelyä. Intoa oli kummallakin kuin ilmapallolla ja nyt tarviikin vähän pohtia, että viritinkö suotta liikaa, kun suuren innon huomasi jo autosta ottaessa. Noooh tämä ei suinkaan ole ongelma, vain mietittävä asia.