Johan on taas ollu kelit. Pimeää, synkkää, märkää, liukasta. Kyllä on iso vaikutus myös mieleen. Pakkasta & lunta maassa ja ulkona voisi tarpoa vaikka kuinka kauan. No viime päivinä ei ole paljon kiinnostanut, kun synkkää ja märkää. Tätä kai nyt luvataan ainakin vuoden loppuun, mutta kyllä niiiiiiiiin toivon, että alkuvuodesta saadaan kunnon talvikin sentään.

Mä oon hukannu myös treenimotivaation nyt johonkin. Saa palauttaa, jos jossain joku siihen törmää. No toisaalta ei se tauko varmaan koirillekaan pahaa tee, kun melkoista vauhtia singottiin jutusta toiseen keväästä asti. Käytiin me kertaalleen Palveluskoirien hallilla treenimässä ja jotain pientä on koitettu kotonakin räpeltää. Lauantaina tokoiltiin silmillä, kun oltiin Minnan ja Ilonan kanssa Messarissa katsomassa karsintatokoja ja samalla tietty vähän shoppailemassa. Sen verran tuli viime kuukausien aikana näytelmissä juostua, ettei kehään kyllä tehnyt edes mieli, joten tokon katseleminen illalla sopi oikein hyvin.

Jouluakin olen hiukan koittanut valmistella. Siivoominen ei vaan oikein hotsita, kun on niin kuraista ja märkää ulkona ja kuraa kulkee koirien mukana sisälle koko ajan. Tänään me oltiin Mickyn balance-kurssin toisella tunnilla. Se on kyllä tosi kivaa! Micky on ihan tohkeissaan ja sitä saa rauhoitella, että malttaisi. Nyt pitää treenata urakalla peruuttamista korokkeen päälle ja pyörimistä takajalat korokkeella, kun etujaloilla se jo sujuukin.