Tiistaina olin poikien kanssa keskenään hallilla treenaamassa. Taas hyvällä suunnittelulla sain molempien kanssa hirmu hyvät setit, kun vuorotellen tekivät ja aina valmistelin kentän välissä.

Keskiviikkona otin Ilonan ja Eijan kyytiin ja ajeltiin Loimaalle ilman koiria. Tällä kertaa oli nimittäin vuorossa näyttelyremmien punontakurssi. Mä en tarvii pojille tällä hetkellä uusia remmejä, mutta halusin oppia tekniikoita eri narumäärillä punomisiin. Antoisa ilta kyllä oli!

Torstaina ajelin taas Loimaalle ja nyt poikien kanssa. Micky teki ohjatusti ruutua ja seuraamista ja sen lisäksi vähän seuraamisen aloituksia peilin edessä sekä tunnarikapulan nostoja ja pitoja. Jacky teki seuraamista, kaukoja ja jääviä. Niin paikallaolovuoro napsahti Mickylle. Kerran nousi välipalkan jälkeen, mutta muuten oli hyvin. Jestas mä olin väsynyt, kun pääsin kotiin. Onneksi perjantaille olin ottanut lomapäivän.

Perjantaina nimittäin vietettiin Ystävänpäivää mitä parhaalla tavalla. Minna ja Hippa ottivat mut ja pojat kyytiin ja ajeltin Mäntsälään Sepän Heinin luokse. Heinillä on ihan loistavia treeni-ideoita, joita hän vielä jaksaa omien koiriensa kanssa videoida. Ensin me katsottiin kaikkien koirien kaukoja. Mickylle tsekattiin takajalkatargetin käyttöä, kun takajalat paikoillaan tekniikalla on tarkoitus mennä eteenpäin. Jackyn kohdalla tsekattiin, että miten saisin parannettua sen tekniikkaa i-s ja s-i vaihtoon. Mickyn kanssa myös nuuskuteltiin paljon. Nimittäin tunnarin opetusta hajutunnistuksen kautta. Micky tykkäsi kovasti nuuskutella ja samalla sain myös ideat siihen, miten lähden Jackyn tunnaria korjaamaan. Olipas tosi kiva iltapäivä puuhailla koirien kanssa ja rupatella sen lisäksi vielä toinen mokoma. Kiitos Minna Joululahjasta ♥♥♥

Eilen käytiin ensin aamulla poikien kanssa hallilla kimppatreeneissä ja siitä suoraan pojat pääsivät Kotin Tanjan taikakäsien käsittelyyn. Jacky oli hyvässä kunnossa kaikin puolin. Ei oikeastaan mitään kireyksiä edes. Micky rukalla oli niska ja takaraivo ihan jumissa. Mihin lienee pien poika taas päätä pahkaa mennyt. Aika työn sai Tanja tehdä, mutta sai lopulta kaikki jumit auki. Nyt täytyy hetken aikaa vältellä repimisleikkejä ja venytellä niskaa ahkerasti. Iltapäivällä käväisin Ypäjällä kattomassa pienen pieniä muutaman päivän ikäisiä kääpiösnautserin pentuja. Voi mitä ihania pötköjä.

Tänään kävi vähän mielessä jälleen kerran, että onko tässä harrastamisessa mitään järkeä. 4,5 tuntia reissussa  tunnin treenien tähden… Ajoin ensin Ypäjälle ja siitä Annakaisan kyydissä jatkettiin Mickyn kanssa matkaa Turkuun Lentsun talvikurssin ekalle kerralle. Aiheena oli seuraaminen ja siihen liittyvät sivuaskeleet. No ei se sitten kotiinpäin ajaessa enää niin hullulta tuntunutkaan. Mitäpä sitä ei rakkaan harrastuksen eteen tekisi. Jacky vietti sen aikaa terapiakoirani äitin kaverina ja aika nälkäinen oli kuulemma ollut, kun namia pyysi jatkuvasti... Voi karhun ketku!