Viime viikonloppuna siirrettiin esteet maneesista takaisin omalle kentälle ja tänään oli sitten ekat ulkotreenit tälle keväälle. Se tarkoittaa sitä, että myös Rico pääsee jälleen agiliitämään, tosin minikoirien hypyillä ja ilman kontakteja ;o)

Ulla oli miettinyt meille kivan 11 esteen radanpätkän. Ensin se vaikutti kovinkin helpolle, mutta mutta... Kahden hypyn jälkeen mentiin vinosti muurille ja sieltä tiukka kääntö takaisin putkelle. Putken jälkeen avokulmasta kepeille ja keppien jälkeen tiukka kääntö taas putkeen. Loppu olikin sitten oikeesti simppeli ;o) Eli pari hyppyä, puomi ja pari hyppyä. Minit oli ensin, joten Rico siinä mukana. Ihan vähän oli herralla intoa tähänkin juu... Yksi hyppy meni väärään suuntaan ja kepeistäkin taisi jäädä joku välistä, mutta me ei turhia Ricon kanssa nipoteta!

Nicky keräsi vähän kierroksia aidan tolpassa kiinni katselemalla Ricon menoa ;o) Hyvin oli kierrokset kohdillaan ja vauhtia oikein kunnolla. Nickymäisen tarkkaa työtä ja meni juuri niinkuin ohjasin. Puhtaasti selvittiin kaikista ja nyt oli kepeilläkin vauhtia. Oreniuksen Juhan opin mukaan olen Nickyn kanssa nyt siirtynyt puomilla juoksukontaktiin kädellä vedättämällä ja tämä toimii hyvin. Matka jatkuu sen jälkeen paljon reippaammin, kun en joudu niin tiukasti käskyttämään kontaktia.

Kentän laidalla oli yksi ylimääräinen putki ja omien vuorojen välillä treenasin siinä molempien kanssa pimeästä kulmasta lähetystä. Siis oikeesti WAU! Molemmat meni ihan älyttömän hyvin, vaikka tätä on aika vähän otettu ja varsinkaan Ricon kanssa.

Toiselle kierrokselle rataa ei muutettu, mutta esteiden suoritusjärjestystä hieman rukattiin. Yhteen tiukkaan käännöksen päätin nyt kokeilla jaakotusta. Tätä on Koirakondiksen kursseilla vähän treenattu, mutta omissa treeneissä en ole juuri kokeilllut. Ricon kanssa se olikin aikas hankalaa, kun hyppäsi saman hypyn aina takaisin. Saatiin homma kuitenkin pelittämään ja Nickyn kanssa se olikin sitten jo helpompaa. Nickyn kanssa täytyy vaan olla tarkkana, ettei mun oma vauhti pysähdy liikaa, koska sitten Nickykin stoppaa. Kunhan saadaan isän meille tekemiin hyppyihin maali pintaan ja piha vähän kuivemmaksi, niin näitä kuvioita on sen jälkeen helppo treenata kotosalla. Olipas tosi kiva treenata pitkästä aikaa agia ulkona :o))