Muistan vieläkin kirkkaana, kuinka reilut 15 vuotta sitten seisoin Talsoilan kentän laidalla katsomassa tokokisoja. Silmät ymmyrkäisenä ihmettelin evl:n koiria. Ohjattu nouto, ruutu, kaukot... Miten ne koirat voi osata noin kaukana tehdä kaikkee tollasta. Silloin päätin, että joskus vielä teen tuon saman oman koirani kanssa. Se hetki oli vihdoin eilen. Paljon on ollut mutkia matkassa päästä tähän asti. Ricolla puhkesi kilpirauhasen vajaatoiminta ja siihen aikaan lääkitys tarkoitti kilpaiukieltoa, joten Ricon tokokisat loppuivat avoimeen luokkaan. Nickyn kanssa saatiin kasaan 1-tulos voittajasta ja oikeus evl:ään, mutta syöpä vei Nickyn vain muutama kuukausi 1-tuloksen jälkeen.

Mua jännitti niiiiiiiin paljon. Päiville laitoin viestiä aamulla, että onkohan jännittämisen määrällä mitään rajaa. Ei vissiin ole... Onneksi kisat alkoi evl:llä, joten päästiin piinasta heti aamulla. Liikkeet oli sekoitetussa järjestyksessä, joten laitan ne myös tähän siinä järjestyksessä. Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa setissä ja Jacky oli luokan viimeinen. Tuomarina Juha Kurtti.

Paikallamakuu 10: Kääntyi lonkalle (kuten aina kisoissa), mutta pysyi siinä levollisena.           

Paikalla istuminen 8: Piippasi niin, että kuului piiloon asti ja oli nuuskinut metsän suuntaan. Tämä kuitenkin voitto, että edes istui, kun viimeistelytreenissä ei pysynyt istumassa millään...

==========================

Tunnari 7,5: Haukkui mennessään, haisteli maata kovasti kapuloiden lähettyvillä. Annoin lisäkäskyn ja toi oman. Epävarmuutta?

Kaukot 7: Tartti tuplakäskyn ekaan maahanmenoon, kun haisteli just sillä hetkellä jonnekin eikä kuullut käskyä. S-I vaihdon meni maahan, kuten tekee välillä treeneissäkin ja tästä johtuen tuli jonkun verran eteenpäin.

Metallin hyppynouto 6: Olipas taas ihan superällö. Potki kapulaa ja haukkui. Annoin uuden tuo-käskyn. Vuosi sitten olisin voinut vannoa, että meidän evl stoppaa siihen, kun ei saada tuota liikettä kuntoon. Olen siis supertyytyväinen, että ylipäätään toi.

Ruutu 6: Lähetys vasemmalle. Merkki ok, mutta jäi ruudussa etureunasta ulos??? Eipä ole tehnyt tätä varmaan vuoteen... Uudella käskyllä korkasi hienosti, mutta sitten meni istumaan eikä maahan. Loppuosa ok.

==========================

Luoksetulo 9: Seisomisen stoppi olis saanut olla terävämpi.

Zeta 7: M-I-S. Annoin tietoisesti vartaloavun maahanmenoon ja istumiseen.

Seuraaminen 7: Huono liike meille näin lopussa vireen kannalta. Jacky tuli kuitenkin koko ajan mukana ihan ok. Jälkeenpäin valokuvista kattelin, että kävelin katse ihan suoraan maahan eikä eteenpäin...

Ohjattu nouto 6: Hyvä merkki ja ilman mitään epäröintiä haki meille arvotun vasemman. Jostakin kumman syystä kapula tipahti matkalla. Otti sen kuitenkin saman tien takaisin ja jatkoi laukalla loppuun. Tässä täytyy nyt kiinnittää huomiota suorapalkan suuntaan, koska Jacky ei tule suoraviivaisesti mun luo vaan juoksee sitä 5 metrin etäisyydellä olevaa linjaa, jolla kapula on.

Yhteensä pisteitä kertyi 232,5 pistettä eli oikein kelpo 2-tulos. Mä olen niiiiiiiin tyytyväinen meihin molempiin. Mun jännitys vaikutti Jackyyn paljon ja toimi jo aamulenkillä sekä kisassa vähän kuin hidastetussa filmissä. Haukkui myös selvästi tavallista enemmän. Varsinkin merkille lähtiessään ja taas siitä eteenpäin jatkaessaan. Mikään liike ei kuitenkaan mennyt nollille ja siihen olen ihan älyttömän tyytyväinen. Tästä on enemmän kuin hyvä jatkaa ja seuraava kisa onkin jo 1,5 viikon päästä.

Muutama Anna Mäkisen ottama kuva.

001%5B1%5D-normal.jpg023%5B1%5D-normal.jpg028%5B1%5D-normal.jpg044%5B1%5D-normal.jpg047%5B1%5D-normal.jpg

Niin retee oli Jacky päästyään ihan kaksin reissuun, että ajoi Mickyn pois mun vierestä, kun mentiin kotiin. Hassu! Iltapäivällä oltiin Hunnarilla keskenämme lenkillä.

Tänään mentiin Eijan kanssa kentälle treenaan. Micky sai tehdä vähän aksaa. Verkotetut kepit kokeilumielessä ja hyvin meni molempiin suuntiin. Niitä aletaan sitten reilun kuukauden päästä treenata enemmän. Toi kuukausi tulee siitä, että mun mielestä noinkin iso koira on vasta noin 10kk ikäisenä kropaltaan valmis pujottelmaan. Nyt tehtiin putken kautta hyppyjä ja toisin pän. Eija piti Mickyä lähdössä. Hyvin se kyllä menee eikä vlkuile mua yhtään välillä. Nyt vaan pitää riittävän kauan malttaa jatkaa helppoa perustreenejä ja vaan hiukan vaikeempaa tekniikkaa väliin. Eipä ole kiire meillä mihinkään.

Jacky teki paikallaolot Reiskan kanssa ja sitten kepit molempiin suuntiin. Eipä ollut kepit unohtuneet talven aikana. Sitten tokoon pariin. Ruutu oli samassa paikassa kuin kisoissa. Ei mitään ongelmaa nyt. Paitti lähti tekeen kepit, kun käskytin merkille... Luoksetulon stoppikin nyt taas terävämpi kuin kisoissa. Oon tullu siihen tulokseen, että mun ääni on varmaan jännittämisen takia sen verran erilainen kisoissa kuin treeneissä, että tuo stoppikin tulee sen takia kisoissa aina vähän hidastettuna. Loppuun vielä ohjatun molemmat puolet, jossa samalla treenattiin liikkurin fokusointia haettavan kapulan kohdalla. Hyvin hiffasi naksulla karhu tämän. Kivat treenit! Kiitos Eija & Tuksu ja Reiska.

Muuten päivä meni pihalla risusavotassa ja muissa pihahommissa. Pojatkin taisi olla ihan koko päivän ulkona.