Tehdäänpä paluu viikon takaisiin tunnelmiin. Niiiiiin huikeeta, että vieläkin vetää suuta hymyyn.

Elikäs torstaina 27.8. olin ilmoittanut molemmat pojat Pukon tämän syksyn viimeiseen tokokokeeseen. Mitäs siinä muuten, mutta uudet säännöt astuivat voimaan elokuun alussa, joten Jackynkaan kanssa ei voitu mennä vanhalla rutiinilla. Tulipahan korkattua uudet säännöt kahden luokan verran. Tästä on hyvä jatkaa treenejä.

Tiesin uusien liikkeiden olevan vielä kesken harjoittelun, mutta halusin silti ehdottomasti kokeilemaan kehään livenä näitä uusia sääntöjä. Ensin tehtiin paikallaolo ja sen Jacky teki tosi hyvin molempien osioiden osalta. Nyt uskalsi jopa tulla luokse laukalla, kun on tähän asti ravannut vähän epävarmana, että saako täältä nyt oikeesti tulla. Merkitön merkki ei onnistunut, kuten arvelinkin ja siitä koko sarjan ainoa nolla. Tai siis onnistui sekin, mutta käskyjä tuli liikaa. Lähti liian kaarevasti oikealle. Ennen koetta tein tätä alustalla, mutta jatkossa ja Mickyn kanssa on tarkoitus treenata tämä eteenmenona. Jacky sai muuten kunnian olla eka koira, jolle Stén sai annettua pisteitä uudesta kierto-nouto-hyppy hässäkkä liikkeestä. Jonniin verran oli haukahtelua ja pieniä epätarkkuuksia, mutta Jackyn asenne kehässä oli kiva. Setti riitti reippaasti 3-tulokseen 218 pisteellä ja sillä irtosi myös luokan toinen sija.

Pitkästä aikaa Jackysta tokokuvia kokeessa Heini Sepän ottamina.

DSC_0028.jpgDSC_0032.jpgDSC_0034.jpg

DSC_0124.jpgDSC_0129.jpg

DSC_0144.jpgDSC_0156.jpg

DSC_0162.jpgDSC_0164.jpgDSC_0165.jpgDSC_0167.jpg

DSC_0169.jpgDSC_0171.jpgDSC_0172.jpgDSC_0173.jpg

Mickyn kanssa kisattiin avoimessa. On se huikea pieni tokokoira ♥ Kaikki muut meni juuri niin kuin Micky treeneissäkin tekee, mutta luoksetulossa kävi ajatusvirhe eikä tullut ekalla käskyllä ja siitä tippui pisteitä. Muut pistemenetykset tuli lähinnä ohjaajan vartaloavuista jne. Kasaan saatiin kuitenkin huippupisteet 292p KP ja luokkavoitto. Niiiiiiiin hienoa, kun nyt voidaan keskittyä voittajaluokkaan ihan kokonaan. Mickystäkin on muutama Heinin ottama kuva, mutta ilta alkoi siinä vaiheessa jo hämärtää ja ovat vähän epätarkkoja.

DSC_0230.jpgDSC_0231.jpgDSC_0241.jpgDSC_0245.jpgDSC_0261.jpgDSC_0272.jpg

Perjantaina pidettiin koko sakki ansaittua huilipäivää. Tai no sisälsi se Mickyn puunauksen. Nimittäin lauantaina lähdettiin Mickyn kanssa ihan kahdestaan reissuun kohti Tervakosken KV näyttelyä. En oikein tiennyt, että miten suhtautua, kun vain 15 pitkäkarvaista collieta oli ilmoitettu ja KV-näyttely kuitenkin kyseessä. Oltiin jo ajoissa paikalla, kun olin lupautunut esittämään myös kaksi lapinporokoiratyttöä. Kiitos Satu luottamuksesta Helkan ja Tiltun kanssa. Colliet tuomaroi tällä kertaa tanskalainen Michael Laub. Hän ei ole kaiketi koskaan aiemmin collieita Suomessa arvostellut. Olipa huikea tunne, kun Micky oli loppujen lopuksi ainoa SA:n saanut uros ja näin ollen val ERI1, SA, PU1, CACIB, VSP. Niin lähti inttikello käyntiin, joten tarviinnee jotakin ulkomaanreissujakin jossakin vaiheessa miettiä. ROP oli kertakaikkisen ihana Moona (Merry Moonray´s Mona Lisa) joka pitää mun toptenissä ehdotonta kärkeä trikkinartuissa. Narttujen arvostelun aikana alkoi satamaan, joten ROP & VSP -kuvakin on vain pikainen kännyräpsy muistoksi.

ROP%20ja%20VSP.jpg

Olipahan huikea loppuviikko Mickyllä. Tässä vielä poseeraus "saaliin" kanssa.

IMG_3972.jpg

Sunnuntaina kurvattiin Tuorlaan Lentsun tokopäivään. Tällä kertaa Jackyllekin oli varattu oma paikka. Ensin katsottiin kaikkien kanssa seuraamisen peruuttamista. Jackyn kanssa se on ihan hurjan vaikeaa, mutta Mickyn osalta saatiin siihen nyt tosi hyvä neuvo eteenpäin ja taaksepäin menemisen vuorottelusta ja se tuntui Mickyllä auttavan heti. Omissa ongelmissa Jackyn kanssa tehtiin merkitöntä merkkiä ja kaukoja. Tuota merkitöntä merkkiä alan nyt työstämään molemmille samalla tavalla. Jackyn kaukojen etenemiseen löytyi syy mun huolimattomasta kriteeristä. Olen nimittäin liikaa tuijottanut sen etutassuja ja on siksi alkanut vaihto vaihdolta tulla pikku hiljaa eteenpäin.

Mickyn omissa ongelmissa tehtiin ensin luoksetulon stoppia. Sitä kokeilin jossakin vaiheessa keväällä ja hyvinhän se stoppasi, mutta sen jälkeen alkoi tarjota pysähdystä ihan itseksiin missä kohtaa vaan. Sittemmin en ole sitä edes uskaltanut kokeilla, kun ei kerran uusien sääntöjen avossa sitä vielä tarvittu. Nyt tehtiin sitä kertoa avuksi käyttäen eli sillä idealla, että perusasentoon asti tuleminen ja stoppi olisivat mahdollisimman samanarvoiset. Toisena tehtiin ohjattua ja siinä mennään nyt kahdentyyppisellä treenillä eli erikseen suuntia ja toisena "kuolleen" kapulan noutamista. Paikkikset tehtiin tietty myös ja paljon oppii myös muiden treenejä seuraamalla. Kyllä oli taas huisin antoisa päivä aivan loistavassa seurassa.

Maanantailta myin toisen paimennusvuoron, kun on ollut tässä melkoisen hektistä ja varsinkin ohjaaja oli jo melkoisen väsy. Molemmat pojat siis lampailla vain kerran ja treeninä kummankin kanssa poispäinajoa. Tiistaina käytiin Eijan ja Tuksun kanssa Elonkierrossa lenkillä. Ilma oli jo viilennyt sopivasti ja hyvät leikit sai tuo kolmikko aikaan.

Eilen ajeltiin taas Turkun Lentsun tokokurssille. Tällä kertaa treenattiin poikkeuksellisesti sateessa. Siksi poikkeuksellisesti, että Lentsu saa lähes aina jollain ihmeellä sovittua poutasään kursseilleen. Nyt tehtiin kaikkia mahdollisia seisomaan stoppeja, joita tokossa tarvitaa. Tehtiin myös pieni kisamainen setti sekä metallinouto. Olisinpa voinut lyödä vaikka vetoa, ettei Micky tuo vierasta metallia märältä nurmikolta vesisateessa. Onneksi Lentsu luotti mun koiraan paremmin, koska Mickyhän toi. Mun taitava pieni ♥ Kyllä kannatti taas työpäivän jälkeen ajella Turkuun kokemaan onnistumisen iloa.

Tänään olikin sitten tavoitetokon vuoro. Jacky teki nyt vaan rallytokon voittajaluokan liikkeitä Ilonan kanssa. Mickyn kanssa tehtiin seuraamista (ympyrää ja pykäläkävelyä) naksulla. Asenne ihan loistava! Luoksetulon stoppeja vahvistettiin sillä sunnuntaisella kiertosysteemillä ja vain kerran ennakoi. Loppuun vielä tunnari piiiitkästä aikaa. Ensin verkolla ja sitten kokonaisena liikkeenä. Äärettömän huolillista ja rauhallista haistelua. Tunnari on kyllä niin Mickyn juttu. Onpas ollut tosi kiva ja touhukas viikko.