Tai siis oli Mickykin mukana, mutta tulosten valossa siitä tuli puhtaasti pelkkä turistireissu. Micky täytti viikko sitten 2v ja on Eestin juniorivalio eli tulee Eestin valioksi yhdellä yli 2-vuotiaana saadulla SERTillä. No pitihän sitä heti lähteä kokeilemaan ensimmäiseen mahdolliseen tilaisuuteen. Lapsihan tuo vielä on ja karvoistakin puolet puhaltui taivaan tuuliin näyttelypesun jälkeen torstaina.

Perjantaina aamulla kaima nappasi meidät Mickyn kanssa kyytiin itsensä ja Pandan seuraksi. Me mentiin yli taas perinteisesti Starilla/Superstarilla ja laivan ikkunasta kateltiin, että millastahan olis matkustaa vähän tollasella ruuheemmalla paatilla.

WP_20140822_10_11_13_Pro-normal.jpg

Aikaa piti olla ihan runsaasti ajella noin 15km matka Luigeen, jossa oli perjantaina ryhmänäyttely. No melkein tuli kiire silti, kun koko Tallinnan keskusta tuntui olevan tietöiden kourissa. Ihan en ymmärrä, että mikä järki on kaivaa kerralla päätie auki useiden kilometrien matkalta niin, että normaalisti 3 kaistasta on käytössä vain yksi… Perille päästiin vesisateen saattelemana, mutta onneksi paikalla oli katos, jonne pääsi suojaan ja alkoihan se aurinkokin paistaa collieiden astuessa kehään.

Tuomarina entuudestaan tuiki tuntematon israelilainen vanhempi naikkonen. Koiria piteli ihan suht ok, mutta handlereille oli tosi tyly. Mickylle EH takaliikkeiden takia. Majapaikkanamme toiminut Hotelli Economy sijaitsi noin kivenheiton päässä Vanhasta Kaupungista ja sinnepä sitten suunnattiin Olde Hansaan syömään illalla. Herkullisen ja täyttävän savustetun häränfileannoksen jälkeen vietiin koirat vielä lenkille ja sitten olikin aika painua ajoissa nukkumaan.

IMG_5569-normal.jpgWP_20140822_19_20_17_Pro-normal.jpg

Lauantaina ja sunnuntain inttinäyttelyt oli Kalev-stadionilla. Hotellilta ei ollut sinne matkaa kuin 5km, joten aamulla sai ihan rauhassa touhuta ja laittaa koirat kuntoon. Tuomarina toimi nyt Mari Palgi, joka toukokuussa Salossa tuomaroi Mickyn ERI2:ksi nuorten luokassa. Nyt saatiin EH. Arvostelu oli Eestiksi, enkä katsonut tarpeelliseksi sitä edes käännättää. Oltiin jo ajoissa hotellilla ja sadekuuron jälkeen lähdettiin jälleen Vanhaan Kaupunkiin syömään. Nyt testattiin Pippurisäkki, jota useampi oli etukäteen kehunut. Eikä turhaan ollut kehuttu! Sen verran suussa sulavaa oli grillattu ankanfile ja jälkkäriksi lämmin ja erittäin herkullinen suklaamuffinsi jäätelön kanssa. Nam!

WP_20140823_17_13_32_Pro-normal.jpgWP_20140823_17_37_27_Pro-normal.jpg

IMG_5577-normal.jpgIMG_5613-normal.jpgWP_20140823_20_01_41_Pro-normal.jpgIMG_5611-normal.jpg

Iltalenkille lähdettiin kuljeksimaan koirien kanssa Vanhan Kaupungin vallihaudalle. Micky ja Panda olivat ihan parhaat reissuystävykset. Hotellissakin nukkuivat pyllyt vastakkain. Ja edelleen olen sitä mieltä, että kyllä nämä reissutkin vaan eräänlaisia luonnetestejä koirille on. Kyllä siinä yhtä ja toista sopeutumista niiltä vaaditaan. Koomista tässä on se, että niin helppo ja luonteva koira kuin Pandakin on, niin eipä ole silti läpäissyt luonnetestiä pisteiden osalta…  Sikäli aika hassua, kun kuitenkin toitotetaan, että perus tervepäinen koira sen läpäisee kyllä. No ei näköjään!

Pari kuvaa Ystävyksistä sekä Mickystä yksinään.

IMG_5585-normal.jpgIMG_5604-normal.jpg

IMG_5594-normal.jpgIMG_5599-normal.jpg

Sunnuntaina sitten vielä yksi pyörähdys kehässä. Nyt tuomarina Ingrid Hein, jolta Micky heinäkuussa Karjaalla sai SERTin ja oli VSP. No nyt tuloksena pelkkä ERI. Tuomari kyseli ikää useaan kertaan ja liekö se sitten ollut joku kriteeri, koska 2 nuorinta tippui avoimessa luokassa sijojen ulkopuolelle.

Lotte oli napannut meistä kuvan kehässä ja täytyy sanoa, että vaikka puolueellinen olenkin, niin on tuo pieni karhu vaan komea kaveri ♥

WP_20140824_008-normal.jpg

Näyttelyn jälkeen ei muuta kuin shoppailemaan ja kotimatkalle. Onneksi edes ruoka ja seura oli tällä reissulla ERInomaista.