Viime viikko meni vauhdikkaasti, kuten meidän normiarki tuppaa menemään. Töitä, treenejä, äitiä katsomassa, pyykinpesua, ruoanlaittoa jne. Perjantaina oli viikon eka "vapaailta", joka menikin Mickyn kuntoon laittamisessa. Käytiin suihkussa ja föönattiin mun pieni paimenpoika vähän puhtaampaan kuosiin. Lauantaina hyppäsi Poutala parin partaisen kanssa kyytiin ja ajeltiin Helsingin ryhmänäyttelyyn. Collieilla tuomarina oli Hans Erik Pedersen Tanskasta. Koiranetin mukaan hän on kerran aiemmin arvostellut Suomessa, mutta oli mulle ihan uusi tuttavuus. Tänä kesänä on collieiden määrä selvästi ollut pienempi näyttelyissä kuin aiemmin. Täälläkin vain 28 ilmoitettua pitkäkarvaista. Micky pääsi nyt korkkaamaan valioluokan ja eipä sitä paljon paremmin voi korkata kuin olemalla val ERI1 SA PU1 VSP.

Aika makeella askeleella painattaa Micky menemään. (Kuvat Annamaria Poutala)

IMG_3510.jpgIMG_3521.jpg

VSP Suvituikun King-Bear ja ROP Carnoustie´s Sparkling Joy (kuvat Tarja Kiander)

IMG_3531.jpgIMG_3542.jpg

Poseeraus palkintojen kanssa.

IMG_3556.jpg

Näyttelyn jälkeen vietettiin Poutalan kanssa tyttöjen iltaa grillaillen ja viinimarjoja poimien. Mickystä otettiin tietty perinteinen pokaalipose. Ja pitihän kuvaan päästä myös matkakaverien kanssa. Salli oli näyttelyssä hienosti PN2 v-SERT ja Sylvi erinomainen kaksikon sparraaja.

IMG_3591.jpgIMG_3614.jpgIMG_3625.jpg

Sunnuntaina mentiin heti aamusta Poutalan kanssa Elonkiertoon lenkille. Nyt pojat saivat seuraa Mikkelin vierailijasta eli serra-neiti Hipsusta. Hipsun kanssa oli siistiä kieriä

IMG_3677.jpg

juosta

IMG_3698.jpg

ja poseeratakin

IMG_3686.jpgIMG_3676.jpg

Ihana ilma, kiireetön lenkki ja loistava seura. Erinomainen aloitus sunnuntaipäivään.

Näitä Jackysta otettuja ja täysin käsittelemättömiä kuvia katsellessa tuli jälleen kerran mieleen, että onko näyttelykehä oikea paikka arvioida uroksen hännänkanto? Ehkä ainakin ennen "tuomitsemista" voisi olla paikoillaan kokeilla lantion rakenne karvojen alta ja tulla katsomaan tilanne ihan koiran normaaliin elämään...

IMG_3673.jpgIMG_3725.jpg

Maanantaina jälleen paimennettiin. Vähän turhankin lämmin ilma, mutta onneksi laitumella kävi ihana viilentävä tuuli. Kauniin kelin innostamana nappasin myös kameran matkaan ja siihen tarttuikin Mervi Aspin kuvaamana liuta kivoja otoksia. Tässä pari kuvaa molemmista pojista.

DSC_4706-001.jpgDSC_4737-001.jpg

IMG_3745.jpgIMG_3761.jpg

Eilen käytiin kaiman kanssa Latovainiossa tokoilemassa ja sen perusteella voin sanoa torstain kokeessa, että kyllä ne kotona osaa tai ainakin Latarissa. Hyvät viimeistelytreenit saatiin aikaan.

Tänään oli jälleen Lentsun tokokurssi Turussa. Jacky pääsi nyt matkaan tuuraamaan, jotta Micky sai huili-illan ennen torstain koetta. Jacky oli aikas henkselit paukkuen asenteella, kun HÄN pääsi mukaan. Kaikki muu meni sen kanssa hienosti, mutta luoksetulossa seisomisen stoppi venyi (nyt sentään pysähtyi...) ja lähti jo liikkurin käskystä liikkeelle. Nooh viimeksi tuli kokeessa ihan suoraan läpi ilman ajatustakaan pysähtymisestä, että siihen nähden kaikki hidastaminenkin on plussaa. Olipas kiva olla pitkästä aikaa Jackyn kanssakin tokokurssilla.