Minnehän tässä taas on aika vilahtanut, kun kuukausikin on ehtinyt vaihtua… Otetaas pieni katsanto kalenteria taapäin meidän puuhiin.

Tammikuun viimisen päivän iltana ajeltiin Eijan & Tuksun ja Ilonan & Oman kanssa Helsinkiin näyttelykoulutukseen. Olen joskus vuosi sitten ollut kyseisessä paikassa Mickyn kanssa ennen ja tykkäsin kovin. Kuin myös tykättiin koko porukka tälläkin kertaa. Ei ollut Mickykään unohtanut, kuinka näyttelyssä ollaan, vaikka taukoa on nyt asiasta ollukin. Aika koominen tuo meidän porukka jakaumaltaan, kun collie, minibulli ja schipperke-pentu marssi rintasin.

Lauantaina meni muutama tunti hallitalkoissa. Treenipaikka kun siirtyi 40 metriä kaupungille päin… Karmee homma niiden mattojen roudaamisesta, kun painavat ihan miljoonasti. Halli on isompi, mutta matalampi kuin vanha ja siellä kaikuu aika kovin. Turhan lämmin siellä on myös ja koirien tulee aika kuuma jo pienenkin treenin jälkeen, mutta on se kivempi toki kuin ulkona, kun talvikin taas oli ja meni ja saadaan ”nauttia” ihanasta vesisateesta.

Sunnuntaina lenkkeiltiin Poutalan kanssa Ypäjällä. Tällä kertaa rämmittiin kunnolla metsässä. Olikin hyvää jumppaa omille jaloille ja selälle, jotka aika lailla jumittivat mattorumban jälkeen.

Pukon vuosikokoustakin vietettiin. Kovasti koitettiin, että uusi porukka olisi astunut remmiin, mutta ei. Ei vaikka taloudellinen tilanne on jälleen tasapainossa kenttäremontin jälkeen ja kesäksi on jo sovittu kisoja ja koulutuksia. Eipä ollut kiinnostusta! Tosi harmi. Lupauduin ennakkopäätöksestäni huolimatta sitten kuitenkin pj:ksi vielä vuodeksi eteenpäin. Nurinhan se olisi koko yhdistys mennyt, jos ei vanha hallitus olisi jatkanut. Katsotaan tilanne sitten uudestaan vuoden päästä…

Ollaan me treenailtukin aika ahkeraan. Käyty hallilla keskenään, Minnan kanssa ja kimppatreeneissä sekä kotonakin jotain puuhailtu. En lähde tässä nyt tarkemmin erittelemään treenejä, mutta sen olen nyt oppinut, että kaikkiin treeneihin pitää tehdä suunnitelma ja noudattaa sitä. Vain sillä keinolla voi homma edetä eikä tule hinkattua liikaa sekä suunnitelmaan tulee laitettua myös ne ei niin kivat treenattavat. Mä olen jo jäänyt suorastaan koukkuun näiden suunnitelmien tekoon.

Nyt lauantaina oltiin Salon Koirahallilla MM-tiimin kanssa treenaamassa. Ilta vierähti tosi nopsaan syöden (nyyttikestit) ja hyvässä seurassa treenaillen. Micky teki ekassa setissä häiriöö. Pyysin porukkaa kehään käveleen ja huuteleen käskyjä ym. No ei mennyt pikkukarhu jääviä tehdessä mihinkään lankaan. Perusasennossa hetkeksi herpaantui, kun hanska heitettiin ihan kuonon edestä, mutta muuten pärjäsi tosi hyvin. Toisessa setissä Jacky ”varasti” hetken Mickyn treeniaikaa. Tein sen kanssa kisanomaisen setin, jossa meidät pyydettiin kehään ja siitä luoksetulo käskytettynä. Kisapalkka ja siirtymä seuraavan liikkeen aloitukseen, josta palkka. Yes, onnistuin yllättämään karhun jälleen. Jokohan se alkaa myöntää, ettei ihan aina tiedä, mitä on tulossa. Micky teki ruutua ja tsekattiin siinä vähän sitä, kun Micky tahtoo helposti tarjota ruudun kulmia merkkeinä. Tehdään nyt pieni ruutukuuri ja katotaan mihin päädytään. Loppuun molemmat pääsi tekemään paikallaolot. Jacky evl tyyliin istumisen ensin ja perään makuun, Micky pelkän makuun. Ne meni molemmilta ihan superisti. Tai siis koko treenit meni. Mä olin ihan fiiliksissä lähellä puolta yötä kotiin ajellessa.

Eilinen meni kotihommien parissa ja illalla meillä on vieraita. Tänään olin poikien kanssa pitkästä aikaa Hunnarilla lenkillä ja illalla vielä hallilla kimppatreeneissä. Huh mikä villin lännen meininki siellä on aloittelevien ryhmässä. Aika pelottavaa, kun on niiiiiiin paljon koirakoita, jotka eivät oikein tunnu sopivan toisilleen. Touhua seuratessa on vähän käynyt mielessä, että mikähän pointti osalla ihmisistä ollenkaan on koiran ottamiseen ja sen sessen valitsemmiseen...

Meikäläisellä oli synttärit tuossa männä viikolla. Meinas tulla kriisi, kun ihan vuosikymmenkin meni uusiksi. Sami yllätti oikein kunnolla ja mein pihalla oli tällanen, kun tulin viime keskiviikkona töistä kotiin. Aidon kokoinen puusta moottorisahalla veistetty collie.

patsas-normal.jpg

Jacky on kuulemma jossakin vaiheessa tehnyt mallin töitä. Huippuhieno! Lisäksi mua lahjottiin hienolla collieviirillä, kuumakivihieronnalla, jalkahoidolla ja villasukilla. Kyllä nyt kelpaa vanheta. Kiitos Ihana ystävät.