Että sellanen viikko tuo viime viikko. Tiistaina ajeltiin taas Järvenpäähän tokoilemaan. Tsekattiin Mickyn seuraamisen ja noudon edistymistä ja saatiin uusia vinkkejä niihin, pohdiskeltiin vähän kaukojen eri tekniikkavaihtoehtoja ja treenailtiin tunnaria sekä alokasluokan hyppyä. Paljon sitä taas tunnissa ehdittiinkin.

Keskiviikkona oli mein eläinkokeiden testiajo. Mä sanoin viime aksakisojen jälkeen syksyllä, etten jatka sitä hommaa enää Jackyn kanssa, kun ei kerran vauhti riitä. Aina jäädään muutama sadasosa ihanneajasta. Ansku tarttui tähän ja kysyi saako kokeilla Jackyn kanssa. No siitä vaan! Kaikkiaan kolme kertaa treenasivat yhdessä pieniä muutaman esteen pätkiä ja sitten vaan kisoihin. Jacky menee Anskun kanssa tosi hyvällä asenteella. Mein alkuperäinen suunnitelma oli, että mä olisin maalissa vastassa palkkaamassa. No ei se sit oikein onnistunut, kun Jackyn mielestä mä olin ihan turha kapistus edes näköpiirissä sen jälkeen, kun HÄN pääsi Anskun kanssa hommiin.

Radoista ensin oli hypäri ja sitte aksarata. Molempien osalta tuloksissa lukee hyl, mutta se ei tosiaankaan ole koko totuus. Hypärillä Anskulle tuli pieni arviointivirhe, kun ei ole koskaan ennen mennyt maksikoiralla. Jacky ei pystynyt millään taipumaan Anskun suunnitelmaan keppien jälkeen. Aksaradalla sitten taas rengas oli heti A:n jälkeen aika pienellä välillä eikä Jacky ehtinyt nostaa katsettaan tarpeeksi ja hyppäsi renkaan kehikosta. Olin ehdottomasti kieltänyt, että mitään tollasia ei jäädä hinkaamaan, koska tavoite on, ettei Jacky edes huomaa virhettä. Tässä tod.näk. onnistuttiin ja Jacky tuli molemmilta radoilta hyvin reteenä maaliin. Selvästi noilla synkkaa, joten eläinkokeet saanevat jatkoa. Kiitos Ansku karhun kartturoinnista.

Torstaina oli Mickyn vuoro päästä aksamaan Jaakkolan Tiinan opissa. Niin siistiä, kun kouluttaja tulee omalle kentälle eikä tarvi ite ajella mihinkään aina. Tehtiin renkaan hahmottamista naksulla ja erinäisiä kaahailupätkiä. Kyllä karhu sitten kaahaskin ja tuikki mulle myös muutaman mustelman käsivarsiin, kun oli niiiiiin kivaa. Pätevä pieni karhu siihen nähden kuinka vähän me ollaan aksaa tehty. Treenin jälkeen mentiin vielä Anskun ja koko mein koirasakin kanssa Hunnarille lenkille ja vähän vesikävelemään samalla.

Perjantaina alkoi kovasti odotettu Lentsun tokon kisakurssi Turussa. Kerran kuussa päästään "kisaamaan" aina lokakuuhun asti. Mulla on molemmat pojat ilmoitettuna. Onneksi tännekin päästään kimppakyydillä ja niinpä napattiin lähteissä Ansku ja tytöt kyytiin. Jackyn kanssa tehtiin ensin palkkaamattomuuspätkä. Se ihan ok. Seuraavassa setissä seuraaminen, joka oli taas mun mielestä ihan kamalaa, mutta Lentsun mielestä ei niin paha ja siitä ruutuun, jonne Jacky ei meinannut löytää millään. Kolmas setti sisältä loput yksilöliikkeet ja ne oli ok. Myös paikallaolot sujuivat hiljaa. Nyt pitää tosissaan miettiä Jackyn virittämistä ennen suoritukseen lähtemistä. Se ei näytä tällä hetkellä siltä, miltä haluaisin. Ja siis muutakin treenattavaa tuli taas roppakaupalla, mutta niistäkin osa poistuu itsestään, kun saadaan tuo viritys parempaan kuosiin.

Mickyn kanssa olikin vähän haastellisempaa, kun ei se osaa vielä mitään liikettä kokonaisuutena. Paloissa vaan. Käytiin kuitenkin sopivasti pilkkoen ja palkaten koko alokasluokka läpi. Mickyn kanssa tärkeimmäksi nousi kisapalkan myyminen kunnolla. Ja itse asiassa se alkoi heti sujua, kun saatiin vähän vinkkiä. Kotona oli ihan totaalinen väsymys ja sänkyyn meinasi melkiis kaatua, mutta niiiiiiin tyytyväinen hyviin tokotreeneihin.

Lauantaina vietettiin isännän kanssa laatuaikaa. Kerrankin yhtaikaa kotona, joten polttopuusavottaan kävi tiemme. Muuten päivä menikin kotosalla ja illalla puunasin taas koirat näyttelykuntoon.

Eilen lähdin aamulla samaan aikaan kuin arkeena töihin. Ajoin ensin Renkoon, joska Anja ja tytöt hyppäs kyytiin. Siitä ajeltiin Tampereelle, jossa siirrettiin koko konkkaronkka Päivin autoon ja jatkettiin siitä kohti Jämsän näyttelyä. Collieita oli ilmoitettu 52kpl (+pari pentua) ja tuomarina toimi Mona K. Selbach Norjasta. Ihan uusi tuomarituttuvuus mulle. Melkoisella tahdilla homma eteni mutta silti arvostelu oli suht pitkä ja ihan oikeat jutut ainakin mun ja Anjan koirista mainitsi.

Micky aloitti mein koirista ja oli hienosti 9 jun uroksen luokassa ERI4. Jacky vuorossa valioissa ollen val ERI1 SA. Jacky sitten vielä voitti kaikki urokset ja oli lopulta VSP. Kiana pikkulikoissa hienosta jun ERI2 SA ja Jaffiina isossa avoimen narttujen luokassa avo ERI3 SA. Tällä porukalla esitettiin vielä Suvituikun kasvattaluokka, joka voitti ja sai KP:n. Tuomari ylisti kuinka samantyyppiset koirat ja hienot yksilöt ryhmässä on. No samantyyppiset sietää noilla sukulaisuussuhteilla ollakin. Olipas kerta kaikkiaan hieno päivä. Erityisesti lämmittää mieltä nuo kakarat, kun näyttelyssä esiintyivät vain 3 päivää yli junioriluokan ikärajan. On meillä vaan hieno lassiesakki.

Tässä vielä kuva roppikehästä, jossa siis Jacky Päivin kanssa VSP ja ROP-koirana kaunis Roxier´s Blue Xoolo.

vsp%2019.5.2013-normal.jpg

Tänään iltapäivällä ajelin poikien kanssa Turkuun Kotin Tanjan käsittelyyn. Illalla oli vielä vuorossa Jackyn kokovaratalopesu ja kuivaus. Ai kun tuli ihanan puhdas ja pörröinen karhu. Tällä viikolla on onneksi vähän vähemmän kiire, mutta loppuviikon reissuun lähtöä ei malttais enää millään odottaa.