Tässä on viime päivät mennyt opetellessa taas työrytmiin... Lomalla meikäläisen rytmi on suunnilleen puolilta öin nukkumaan ja klo 8-9 välillä ylös. Arkeena tää rytmi tarttis saada sellaseksi, että nukkumaan viimeistään klo 22 ja ylös klo 5-5.30. Ihan ei meinaa vielä onnistua, mutta kevättä kohti onneksi helpottaa, kun valon määrä lisääntyy Hymy
 
Eilen oltiin treenaamassa porukalla tokoa keskustassa. Rico aloitti ja teki seuraamista, kaikki idarin asennot, suoran luoksetulon ja paikallaolon yksinään häirittynä. Ja sit me temppuiltiin Hymy Ricolla oli ihan huipputreeni ja tällä kertaa jopa idarin asennot onnistui laakista kaikki. Hyvä, hyvä mun pappakoira!
 
Nicky teki ensin seuraamista ja jonkun verran piippas ja kadotti kontaktia. Ei olis ehkä kandenut ottaa ekaksi. Tarttis paremmin muistaa Nickyn kanssa virittäminen... Saatiin kuiteskin ihan hyvää pätkää, kun kerran huomautin, mitä ollaan tekemässä. Kentällä oli valmiina yksi ruutu ja tein toiseen nurkkaan toisen. Tässä otti häiriöö hurjasti eikä meinannut millään pongata ruutua. Lähetys lopulta aika läheltä. Toisen ruudun hahmotti hiukan paremmin. Otin vielä uuden kierroksen samoista suunnista ja nyt oli ruutuunmenot hyvät laukalla. Kaikissa ruuduissa suorapalkka.
 
Vähän oli Nickyn keskittyminen kyllä herkässä, kun kerran jouduin vähän myös "ravistamaan" kun oli lähdössä kaveria moikkaamaan kesken kaiken. Tämän jälkeen inan väisti, mutta hetken päästä keskittyminen parani loistavaksi.
 
Päästiin siis tunnarin pariin. Potkin lumen isohkolta alueelta tasaiseksi ja vein väärät Nickyn näkemättä. Sitten Nicky paikalle ja vein itse oman. Ensin Nicky lähti taas lähellä olleeseen ruutuun ja käski takaisin. Nyt haahuili sinne tänne, mutta löysi kapulat. Nosti väärän, mutta huomasi sen itsekin ja tiputti vähän matkan päähän. Palasi takaisin ja toi silti väärän Otsan rypistys Kiitin, mutta en palkannut namilla. Uusi yritys ja nyt toi pienen haahuilun jälkeen hienosti oman.
 
Tässä välissä oli paikallamakuu ja se meni Nickyltä tavanomaisen hienosti Hymy Nyt Anja tuli apuohjaajaksi ja otettiin tunnari "virallisesti". Ekalla kertaa toi taas väärän, kuten aina tähän mennessä apuohjaajan kanssa Otsan rypistys Kävin itse hakemassa oman pois, hajustin lisää ja Anja vei sen uudestaan. Nyt tuli oma hienosti ja Nickystä näki, että nyt mä hokasin Nauru Häntä liehutteli ja koira oli yhtä hymyä. Ja ohjaaja kans! Tästä innostuneena kerta kiellon päälle. Anja vei taas oman ja potki sitä viedessään vääriä eri järjestykseen. Nyt oma nousi ilman mitään epäröintiä ihan täydellisesti. Samoin luovutus oli hieno. Nyt vaan pitää tässä ahkerasti treenata toisen ohjaajan kanssa, että Nickylle tulee rutiini myös siihen. Kiitos Anja avusta!
 
Lopuksi saatiin Minnalta hyvät neuvot, miten alan Nickyn kanssa treenaamaan, että tarjoaisi sivulletuloa aina itse, kun muutun passiiviseksi patsaaksi. Tätä kokeiltiin vielä illalla kotona ja ehkä se siinä muutamassa päivässä ja muutaman tunnin jälkeen Silmänisku Kiitos Minna vinkeistä! 
 
Lopuksi tehtiin iltalenkki kylillä Johannan ja tollerien Nancin ja Lucan kanssa. Jaarattiin siinä samalla tätä koiramaailmaa paljon paremmaksi Silmänisku Kiitos kaima ja tollot!
 
Aamulla naureskelin meidän city-pupujen elämää. Yöllä oli satanut sen verran uutta lunta, että tuoreet pupun jäljet erottui selvästi. Kaveri oli käynyt naapurin pihalla ja loikkinut sen jälkeen meidän portista sisään. Käynyt ensin havuilla peitettyjen ruusujen luona ja kuopsinut vähän havuja esille ja todennut, ettei syötävää siellä. Sitten johti jäljet talon nurkalle, josta näkyy pensasmustikat ja omenapuut, mutta niille on vielä muutama metri matkaa. Hyvä ettei hankeen ollut kirjoitettu haistattelut, kun pupu oli kääntynyt kannoillaan huomattuaan verkot mustikoiden ja omenapuiden ympärillä Silmänisku Seuraavaksi jäljet johti meitä viistosti vastapäätä olevan talon pihalle, mutta sinne en viittiny enää mennä pupun reittiä tarkemmin tutkimaan. Oikeesti näin siellä sieluni silmin rankasti sadatalleen jänön, kun pensasmustikan tuoksu on tullut nenään ja ympärillä onkin yli metrinen verkko...
 
Iltapäivällä pääsin lähtemään töistä jo klo 14, joten suunnattiin äitin ja poikien kanssa Elonkiertoon lenkille. Kiva ilma ja kiva lenkki. Metsän kautta rämmittiin pellolle. Vain yhdet askeleet oli lumen satamisen jälkeen menneet ennen meitä, joten pojatkin nauttivat juoksentelusta, kun ei nenä vienyt koko aikaa Hymy Taas myös juoksutettiin poikia meidän välillä.

Kotona vielä vähän tokoiltiin pihalla. Rakensin 2 ruutua ja molemmissa namikuppi suorapalkkana. Hyvin huomaa, että himmaa vauhtia heti, kun ei ole ihan satavarma. Nytkin nimittäin toistolla meni molemmat hyvällä laukalla. Toinen ruutu oli rakennettu umpihankeen niin, että en sotkenut keskustaa ollenkaan. No eipä Nicky sinne sitten mennyt kuin kiertäen sivusta... Heti kun kävin tekemässä muutaman jäljen, niin meni ihan suoraan. Rico teki kanssa ruudut pariin kertaan ja ennakoi ihan hurjasti, vaikka sillekin oli suorapalkka.

Lisäksi Nickyn kanssa tehtiin tunnaria, joka valitettavasti pari kerta oli myös tunari Päättämätön Heti ekan lähti juokseen jonnekin ihan muualle ja huusin takaisin. Toisella lähetyksellä meni kapuloille, mutta toi väärän. Uusi yritys ja nyt tuli hienosti oma, mutta mutta... Annoin olla väärät yhtä lukuunottamatta samoilla paikoilla ja vain oma eri paikkaan. Nickypä toi ilman mitään haistelua kapulan siitä kohdasta, missä oma oli hetki sitten ollut Huuto Sitten hain kehiin työkavereiden hajustamat väärät. Juma mutta Nicky teki tarkkaa työtä ja toi upeasti oman Cool Tästä voitaneen nyt vetää johtopäätös, että väärät saisi tässä vaiheessa olla kanssa jo hajustettuja. Loppuun vielä yksi erikoisella kuviolla ja hienosti tuli taas oma. Treeniä tämä vaatii PALJON, mutta hyvin luottavainen olen, koska ne missä oma tulee, on ihan älyttömän hienoja Hymy

Tämän sydeemin jälkeen on pojat olleet aikas rauhallisia Kieli ulkona Katotaan josko jotain pientä sisätokoa tässä vielä tehtäis...