Viime keskiviikkona olin poikien kanssa taas Hunnarilla ja tehtiin lenkin ohessa taas paimennukseen liittyviä juttuja "kuivaharjoitteluna". Erinäisten sattumien takia olin illalla keskenään poikien kanssa maneesitreeneissä. Aiottu treenisuunnitelma meni uusiksi, kun ei ollutkaan apparia, mutta hyvä setti me silti saatiin aikaan. Vuorottelin poikia tiheään tahtiin ja toinen joutui aina katselemaan toisen tekemisiä. Ensin Micky teki erillisenä maahanmenoja kaukana. Jos sen jätti seisomaan ja pyysi siitä maahan, niin tuli eteenpäin, mutta jos lähetti jonnekin, stoppasi siitä ja käski maahan, niin tippui suoraan. No parempi näin päin. Tämän perään sitten ruutua sekä voi että evl tyyliin ja hitsi että miten lujaa pieni karhu sinne meni. Ja siis osasi myös stopata ja tippua maahan. Seuraamista Micky teki myös sekä kiertojen kautta luoksetulon stoppeja ja paikallaolon.

Jackyn settiin kuului suurin piirtein samat jutut. Taas oli kyllä iso karhu intoa täynnä kuin ilmapallo, mutta pystyi silti olemaan suht hiljaa. Kerran haukahti merkiltä ruutuun lähtiessä, mutta otin pois ja toistolla hiljaa. Myös kierrot ja stopit pystyi tekemään hiljaa, vaikka niissä kierrokset nouseekin. Teki myös älyhienoa seuraamista, vaikka edistikin, mutta meidän aiemmat ongelmat tietävät ymmärtävät hyvin, miksi olen pelkästään iloinen tuosta edistämisestä. Lopuksi pojat pääsivät vielä kirmaamaan ympäri maneesia ja pois sieltä lähti erittäin iloinen ja tyytyväinen kolmikko.

Eilen oli nuorten koirien tokoringin kimppatreenit Janakkalassa. Ei siis ulkopuolista ohjaajaa, mutta tosi hyvät treenit saatiin silti aikaan. Micky teki ensin perusasentoa ja siitä seuraamista häirittynä. Taitava karhunen, mutta taas kerran ohjaaja oli jokseenkin epälooginen tekemisissään... Niin ja käännökset oli hyviä, vaikka ne ei olleetkaan tämän treenin pointti. Tehtiin myös tunnaria ekan kerran hallissa mattopohjalla. Ensin tuttu juttu verkon alla ja sitten pari kertaa kisamainen liikkuroituna. Ekassa liikkuroidussa oli hiukan epävarman oloinen, koska meni ravilla ja tarkasti rivin kertaalleen ennen oman ottamista, mutta toisellla normi Micky ja pirun hyvin se vaan haistelee ja tekee kapuloilla duunia. Epävarmuus näkyi myös siinä, että tullessaan pureskeli tavallista enemmän. Nyt tarvii hetkeks erottaa nämä toisistaan ja treenata palautus kuntoon erikseen. Hyppyä tehtiin myös ja ruutu kertaalleen suorapalkalla. Tosi hyviä ajatuksia ja pointteja sain muilta treenaajilta. Mikä rikkaus onkaan saada treenata eri porukoissa edes silloin tällöin, kun niin paljon touhuaa vaan yksinään koirien kanssa.

Treenien jälkeen oli vuorossa lenkki. Anja tuli aamulla hakemaan Jackyn hallilta niille, ettei sen tarvinnut odottaa koko aampupäivää autossa tai häkissä. Niinpä sovittiin treffit suoraan golfkentälle. Voi sitä menoa taas, kun perhe oli koossa. Oli muuten melkoisen siisti setti tarpoa lenkki koskemattomassa lumessa. Sitten köröttelin nopsaan kotiin vaihtamaan vaatteet. Pojat asettautuvat heti makuulle sen näköisinä, että me ei ainakaan tulla mihinkään enää. No mä jatkoin siitä Jokioisille juhlimaan Tuksua pikkujoulun merkeissä. Illalla oli sitten itelläkin jo jokseenkin väsy olo.

Tänään aamusta jälleen suunta kohti Turkua ja Lentsun tokokurssin 4/5 kertaa. Tällä kertaa hypättiin Mickyn kanssan Minnan ja Ilonan kyytiin. Ensin tsekattiin luoksetuloa. Ekan kerran ikuna jätin Mickyn maahan, mutta ei se sitä hämännyt ja hyvin tuli paitti lopussa oli vähän epävarma. Johtunee taas sekin siitä, että olen kenottanut sitä kohti ja kytännyt sivulletulon vinoutta... Tää sama nimittäin tuli vastaan noudossa kuin myös liittynee siihen tunnarin pureskuluun. Tavallinen noutokin on meinaan muuten nyt hyvä, kun lähtee hyvällä vauhdilla ja nappaa kapulan nopsaan sekä lähtee heti tulemaan, mutta loppu vaatiin hiomista. Mun on nyt vaan niiiiiiiin saatava se peili yksi treenaamiseen, että lopetan kenotuksen. Illalla käytiin vielä salilla eikä sitä sitten muuta jaksanutkaan. Huisin kiva viikonloppu!