Torstaina startattiin matkaan heti aamusta kohti Kuopiota. Tämä pieni reissu oli vähän kuin 2 kärpästä yhdellä iskulla, kun samalla kertaa oli 3 näyttelyä ja aikaa jäi vielä paikkojen katseluunkin. Jämsässä Himoksella pidettiin vähän pidempi jaloittelutauko.

1791135.jpg

 Kuopioon saavuttiin iltapäivästä ja nopsasti käytiin vain heittämässä tavarat kämpälle ja heti kohta liikekannalle uudestaan. Yövyttiin kesähotelli Lokissa ja voin lämpimästi suositella paikkaa. Liki kaikki yöpyjät olivat näyttelyväkeä ja koiriin suhtauduttiin erittäin positiivisesti. Heti kadun toisella puolella on myös kiva puistoalue, joten koirien pissatuskin onnistuu helposti, vaikka majapaikka sijaitseekin ihan keskustassa matkustajasataman tuntumassa.

1791160.jpg

1791157.jpg

1791140.jpg

Kun kerran Kuopiossa oltiin, niin pitihän sitä myös Puijolle mennä maisemia ihailemaan :o) Ilta olikin mitä kaunein, joten tovi aikaa saatiin siellä vierähtämäänkin. Myöhemmin illalla taivaalle nousi pilviä nopsaan tahtiin ja nukkumaan mentiin ukkosen säestämänä, joka onneksi meni yhtä nopsaan ohi kuin tulikin.

1791146.jpg

1791147.jpg

Aamulla katsoin ikkunasta ulos ja totesin kelin koko lailla kurjaksi. Aamulenkki vielä päästiin likimain kuivina, mutta sitten aukesi hanat ja vettä tuli hetkittäin lähes kaatamalla. Ei siinä silti auttanut muu kuin suunnata kohti näyttelypaikkaa Sorsasalon ravirataa. Siellä odottikin sitten varsin mukava ylläri. Colliekehä sijaitsi muutaman muun kehän kanssa sivussa varsinaiselta raviradalta, hevosten harjoituskentällä. Ei siinä muuta, mutta pohja oli hienoa ja tiivistä fillerisantaa ja vettä päällä melkoinen kerros. Tässäpä kuva aamulta.

1791347.jpg

Onneksi sade alkoi hellittää vielä ennen kehien alkua, mutta tiivis hiekka ei ihan heti vettä alkanut imeä. Tällä alueella oli iltapäivän aikana useamman rodun erikoisnäyttely, joten nämä kehät olivat aamulla tyhjinä. Siinä sitten kehiä puljaamalla saatiin sentään hieman siedettävämmässä kunnossa olevat kehät käyttöön ja muut sai jäädä kuivumaan.

Tässä aamun kv-näyttelyssä colliet arvosteli unkarilainen Tamas Jakkel. Nicky sai ERI:n mutta ei sijoittunut luokassa. Tuomari tuli vielä erikseen sanomaan, että Nicky liikkuu niin upeasti, ettei hän ole vuosiin moista liikuntaa collieuroksella nähnyt, mutta on hieman liian laihassa kunnossa hänen makuunsa. Näin vähän arvelinkin olevan, kun kyseisen tuomarin aiempia arvosteluja etukäteen luin.

1791351.jpg

1791355.jpg

1791357.jpg

Urosten jälkeen lähdettiin takaisin Kuopion keskustaan. Käytiin syömässä ja mentiin hetkeksi kämpille huilaamaan. Niin ja samalla tuli vaihdettua hieman vähemmän kuraiset vaatteet tilalle. Lähdettiin hyvissä ajoin takaisin näyttelypaikalle illan collieiden pääerikoisnäyttelyä varten. Ilma selkeni päivän mittaan ja aurinkokin pilkotti välillä, mutta aika kylmä oli silti. Urokset tuomaroi Derek Smith englannista ja Nicky sai EH:n. Edelleen liikunta sai paljon kehuja, mutta ilmeisesti stoppia ja etupään kulmauksia olisi tarvittu enemmän, jotta arvosana olisi ollut korkeampi.

1791380.jpg

Taas lähdettiin urosten jälkeen pois näytelypaikalta ja ajeltiin pitkin poikin Kuopiota. Käytiin myös paikallisessa koirapuistossa. Yleensä välttelen noita paikkoja, mutta tämä oli todella siisti ja mukavalla paikalla. Kuvassa ei näy koko totuus, kun kuvan ottamiseen tarvittavaa valoa ei löytynyt kuin kaikkein tallotuimmalta paikalta portin läheltä. Suurin osa puistosta, kun oli metsän siimeksessä.

1791148.jpg

1791149.jpg

1791152.jpg

1791151.jpg

Lauantaina aamu valkeni sentään taas paljon kirkkaampana, vaikka ei mikään erityisen lämmin ollutkaan. Tavarat piti pakata samoin tein mukaan, kun kotimatkalle lähdettiin suoraan näyttelypaikalta. Aamulenkillä käytiin vielä satamassa ihastelemassa maisemia :o)

1791162.jpg

Taas oli vuorossa kv-näyttely ja nyt colliet arvosteli Beth Warman Uudesta-Seelannista. Nicky sai jälleen EH:n. Arvostelusta ei oikein käy ilmi, missä oli "vika", mutta näin tällä kertaa. Täytyy myöntää, että näyttelyiden osalta tämä reissu kyllä oli koko lailla pettymys. Koiraani olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen, mutta jostakin syystä meistä ei tällä kertaa liiemmin tykätty. Nicky oli kuitenkin aivan SUPER :o) Esiintyi joka näyttelyssä juuri tasan niin hyvin kuin se parhaimmillaan osaa ja myös liikkui juuri niinkuin sen toivonkin liikkeensä kehässä näyttävän. Jokaiselta tuomarilta myös tuli kehut liikkumisesta. Kaksi kolmesta oli myös sitä mieltä, että Nicky on erinomaisessa näytelykunnossa, vaikka se vähän laiha onkin ;o)

1791375.jpg

1791372.jpg

1791365.jpg

1791378.jpg

Kotiinpäin lähdettiin ajelemaan Mikkelin ja Lahden kautta, kun ajateltiin Jyväskylässä olevan ruuhkaa rallin takia. Ajettiin kaikessa rauhassa ja pidettiin useita jalottelutaukoja. Vähän ennen Mikkeliä meidän laumaan liittyi myös yksi collie lisää ;o) Tienvarressa oli iso pihapatsaita myyvä liike ja alennusmyynti käynnissä. Vähän koirat ihmeissään katsoivat, kun tämä kaveri sijoitettiin koiraverkon toiselle puolelle takapenkille istumaan.

1791164.jpg

Ruokapaikan yhteydessä oli ihana ranta, missä koirat pääsi kunnolla jaloittelemaan myös. Rico paineli laiturille, kuten mökilläkin ja Nicky koitti juoda "lätäkön" tyhjäksi. Kotona oltiin iltasella ja täytyy sanoa, että kyllä tuo matkustaminen vaan mehut vie aika lailla. Ei ollut paljon unensaantivaikeuksia illalla ja aamullakin uni maittoi pitkään. Vielä tämäkin päivä on mennyt jotenkin uneliaasti. Mukava lomareissu kuitenkin. Ihan mukavaa tämä Suomen kiertäminen olisi enemmänkin, kun olisi aikaa ja rahaa.

1791315.jpg

1791328.jpg

1791310.jpg

1791326.jpg

Ja tässä viimisessä kuvaamassa poseeraa meidän "uusi lauma" kotipihalla sunnuntaina.

1791319.jpg