Eilen aamusella Anja ja Jaffi kurvasivat klo 6 ottamaan meidät tuosta portilta kyytiin. Hiukan reilun 2 tunnun ajon jälkeen oltiin perillä julmetun tuulisessa Jämsässä. Siellä oli oikeesti ihan järjettömän kylmä, kun lämpöasteita oli vain vähän reilu kymmenen ja tuuli meinasi viedä tukankin päästä.

Collieita oli ilmoitettu 46 ja tuomarina toimi Wayne Fleming Australiasta. Jacky sai hienosti ERIn ja voitti luokkansa. Jännitys alkoi tihentyä urosten loppua kohti, kun tuomari jakoi ERIä hyvinkin säästeliäästi. Loppujen lopuksi PU-kehässä oli 5 urosta ja Jacky hienoakin hienommin nuo ERI1, PU2, vara-sert  Mun komea karhu! Voiton vei meidän viikon takainen matkakumppani Veka saaden kolmannen sertinsä ja ollen ROP sekä tuli samalla Suomen Muotovalioksi  Paljon Onnea Veka & Taru!
 
Oli muuten ihan viimisen päälle fiksu tuomari. Hyvä etten kaulaan asti kapsahtanut kiittämään. En niinkään tuosta Jackyn hienosta sijoituksesta vaan tuomarin asiantuntevuudesta. Kävi koiran sentti sentiltä rakenteen osalta läpi ja katsoi liikkeet tosi tarkasti. Totesikin sitten Jackyn osalta kehäsihteerille, että nuori uros kantaa liikkeessä häntäänsä hieman korkealla, mutta hän ei siitä halua rankaista, koska lantion rakenne on aivan oikea. Juuri näin! Ei se korkea häntä ole automaattisesti rakennevirhe. Sitä vaan ei silmällä aina näe. Tuomarit kun helposti palkkaavat ne ”hyvät” hännät, jotka ovat alhaalla siksi, kun koiraa pelottaa niin pirusti… Että korkealla kannettu iloisen koiran häntä vai alhaalla kannettu pelko persiissä. Kas siinä pulma  Ja siinä välissä sitten ne muutamat ihan oikeasti luonnostaan hyvin häntäänsä kantavat urokset.
 
Narttujen kohdalla jatkui tuomarin tiukka linja ERIn suhteen. Nyt niitä jaettiin vain 3. Jaffiina hienosti omassa luokassaan EH1. Hyvä Jaffi ja Anja! Sen verran tarkkaa työtä tuomari teki, että aikaa vierähti eikä jääty sitten enää katsomaan narttuja loppuun. Kotona oltiin klo 15.30 aikaan.
Sisarusten mielestä näyttelyn paras osuus taisi olla, kun pääsivät meidän pihalle kirmaamaan   Jacky laittoi heti pallopelin pystyyn yksin ja yhdessä Jaffin kanssa.
Kiitos kovasti kyydistä ja seurasta Anjalle ja Jaffiinalle 
 
Iltasella saatiin yövieraita, kun MustanQuun Nuopposet Savonlinnasta tekivät välipysähdyksen meille. Ilta meni kovin nopsaan grillimakkaran ja jutustelun parissa. Voi hitsi sentään, kun asuisitte lähempänä! Jacky sai samalla uuden ystävän, kun ihastui kovasti 7kk ikäiseen Hugo-vauvaan.
Pusuttelua piti vähän rajoittaa, vaikka ei se poikaa näyttänyt häiritsevän laisinkaan. Muovinen koristebanaani oli kovasti mieleinen lelu parivaljakolle. Kiva kun kävitte ja meillä on aina yöpaikka valmiina, jos tänne suuntaan tulette
 
Aamulla Nuopposet lähtivät jo ajoissa kohti Turkua luonnetestejä katsomaan. Me sitten päivemmällä perässä ja matkalla käytiin syömässä itsemme ähkyyn Autokeitaan buffa-pöydässä  Sami pakkasi fillarin auton katolle ja kävi sillä välin pyöräilemässä Ruissalossa, kun minä seurasin testejä. Ennen kaikkea menin paikalle Netan (Snowpaw Aiguille Verte) testiä katsomaan. Netta kun on Nickyn yksi morsian ja MustanQuun A-pentueen äippäkoira.  Hyvin selvitti Netta testin ja sai ihan itsensä näköisen arvion. Pisteitä kertyi +142 ja laukausvarma. Paljon Onnea Netta, Piia ja Elina! Kolmen muun koiran testin seurasin sitten samalla.
 
Testin jälkeen ajettiin vielä Plantageniin puutarhaostoksille. Koitin kovin pikaisesti kiertää liikkeen läpi ja selvisinkin vain 5 perennan ostolla  Iltasella kävin vielä Jackyn kanssa pienellä fillarilenkillä. Ihan älyttömän kiva ja tapahtumarikas viikonloppu