Loppuviikko kului taas tokoilun merkeissä. Torstaina käytiin vähän Mickyn kanssa tokoilemassa Hämeelinnassa ja samalla reissulla poikettiin Anjan luona. Siskoilla ja veljillä oli taas erinomaisen iloinen jälleennäkeminen.

Perjantaina oli Lentsun kisakurssin viimeinen kerta. Teemana oli kehään menon treenaaminen. Tehtiin liike kerrallaan ja palkata sai aina vasta ”kehän” ulkopuolella. Micky teki ensin. Nyt näköjään ollaan paikallaolossa vähän reilu minuutissa, koska sen malttaa hyvin ja sitten nousee istumaan. Niin ja luoksepäästävyydessä ei ongelmaa. Kokeiltiin myydä Mickylle kehästä ulkona odottavaa palkkaa ja tuntui ostavan sen aika hyvin jo nyt ekalla treenillä. Seuruut autoin namilla ja ne sillä tosi hyvät. Liikkeestä maahan hyvä pienellä vartaloavulla. Luoksetulossa meinas karata palkalle, kun tehtiin sinne suuntaan, mutta malttoi. Liikkeestä seisominen hyvä samoin hyppy ihan pro. Nyt vaan tarvii alkaa tekeen välillä myös ihan kokonaisia liikkeitä, muistaa treenata liikkeiden välejä ja ottaa mukaan palkattomuutta myös. Loppua kohden kehäänmenot parani ihan hurjasti. Olisko treeni auttanut…

Jacky teki oman settinsä toisen koirakon kanssa vuorotellen. Paikallaolona otin istumisen ja sen teki nyt tosi hyvin. Seuraaminen oli ihan karmee. Huusi ja haahus vaan. Zetassa hienot asennot ja lähti myös mukaan hyvin. Luoksetulo ok, nyt jopa viimeinen väli laukalla. Ruudussa hapuili merkin kanssa, mutta sen jälkeen hieno. Ohjatussa oikea. Mun mielestä oli menossa merkistä ohi ja annoin uuden käskyn. Olis kuulemma kuitenkin ollut merkille menossa… Jäi sinne ihan vinoon, mutta hienosti silti haki sen mikä piti. Metalli oli taas ihan mahdoton, mutta toi kun odotin.  Tunnari ok, mutta skarpimmin saisi seurata liikkuria. Kaukoissa tulee tällä hetkellä i-s vaihdossa reilusti eteenpäin, joten tämä nyt irti liikkeestä ja tehotreeniin. Muuten ihan kelpo setti ja Jackynkin kehäänmenot parani loppua kohti, ääntä vaan oli ihan kauheesti. Siis haukkui niin älyttömästi, että meni jo hermo jossakin vaiheessa. Nyt tarvii tosissaan miettiä, että millä ton haukkumisen saa poikki.

Eilinen meni kotihommien parissa ja erinäisiä asioita hoitamassa. Aamulenkillä käytiin poikien kanssa Jokioisilla Kartanonpuistossa ja pitihän sitä muutama syyskuva räpsiä.

IMG_9198-normal.jpg

IMG_9240-normal.jpgIMG_9232-normal.jpg

IMG_9211-normal.jpgIMG_9202-normal.jpgIMG_9261-normal.jpgIMG_9263-normal.jpg

IMG_9291-normal.jpgIMG_9275-normal.jpgIMG_9294-normal.jpgIMG_9299-normal.jpg

Tänään oli kovasti odotettu päivä. Jo joskus kauan sitten ilmoittauduttiin Minna L:n ja Auran kanssa Tommy Wirénin luennolle aiheesta Rodunomaisten käytösten muokkaaminen. Luento pidettiin Nurmijärvellä ja kesti periaatteessa koko päivän. Niiiiiiin taattua Tommy laatua. Se mies kyllä niiiiiin tietää mistä puhuu ja osaa kertoa asiat esimerkein, jotka tyhmempikin ymmärtää. No taas kerran tieto myös vähän lisäsi tuskaa ja tuli olo, että olen varsin epäreilu ohjaaja epäloogisuudessani koirilleni. Mutta niinhän se menee, että jos haluaa eläimen käytöstä muuttaa, on muutettava omaa ajatteluaan ja toimintatapojaan. Nyt vaaditaan taas hetki jäsentelyä, koska molempien poikien treeneihin sain hurjasti uutta ajateltavaa. Ja munakello tulee nyt todellakin osaksi meidän treenejä. Kiitos Minna ja Aura hulvattoman hauskasta reissuseurasta!