Eilen oli jälleen ihan hurjan mahtava ilma. Tein iltapäivällä koirien kanssa pitkähkön lenkin ja sen jälkeen jäätiin vielä pihalle hommiin. Niin ja vähän treenattiin kans ;o) Ensin kimppakiertoa eli pojat sai kilpaa mennä kiertämään saavin. Rico ei voinut käsittää vaan jäi haukkumaan saavin taakse. Välillä oikeesti tulee mieleen, että Ricolla on jo vähän dementian oireita tai sitten monet jutut johtuu vaan siitä, että on niin tohkeissaan tekemisestä, ettei malta keskittyä...
 
Seuraavaksi otettiin agin keppejä. Nicky hakee nyt molemmin puolin aloituksen ihan kivasti eri kulmista :o) Kerran lopetti vaikeammalta puolelta kesken, mutta kaikki muut kerrat molemmin puolin hyvät. Tässä ohjaajan oppitunti on muistaa pitää ohjauskäsi näyttämässä keppejä ja mun lyhyt ja nopea askellus näemmä nopeuttaa Nickyäkin. Ricolla tää menee nyt ihan yli, varsinkin, kun katsoo ensin Nickyn tekemistä. Sen kanssa harjoiteltiin malttia, että tekee loppuun asti ja JOKA välin.
 
Lopuksi vielä peruuteltiin molempien kanssa. Koitan saada siihen matkaa pikku hiljaa lisättyä. Ricolla se on vähän hankalaa, kun lähtee kaartamaan ja hyvä ettei eilenkin ollut lopulta suihkulähteessä. Nicky on alkanut mennä aika suoraan, mutta noin 5 metrin päässä minusta on "kipuraja" ja sen jälkeen ei tahdo enää millään mennä vaan jää paikoilleen astelemaan tai tarjoaa jotain muuta liikettä.
 
Jonkun aikaa huilattua lähdettiin omatoimitokoihin urheilutalon kentälle. Onnistunut paikan valinta, koska siellä oli just joku peli menossa ja väkeä kulki aika lailla. Muutenkin siinä oli kyllä häiriötä ihan riittämiin, joten tätä paikkaa hyödynnetään taatusti jatkossakin. Meitä oli 4 ohjaajaa koirineen paikalla, joten siitäkin saatiin häiriötä, kun jokainen teki eri liikkeitä ja huuteli käskyjä omille koirilleen.
 
Omat koirat laitoin ensin tolppaan kiinni ja tein ruudun ja laitoin sinne alustan valmiiksi. Rico pääsi ensin ja vähän kävi etutolpalla haistelemassa, mutta muuten meni hyvin. Nickylle ahnehdin matkan kanssa liikaa ja tuli selvästi epävarmuutta. Siihen helppo loppuun, jotta varmuus palautui. Nickyn kanssa otettiin pari kertaa metskun nosto. Se ei ole mitenkään erityisen kiva ja vähän arpoi taas, mutta nosti kuitenkin. Kyllä se siitä pikku hiljaa ;o) Puukapulan kanssa saatiin 2 hyvää noutoa ja sen jälkeen leikittiin ja riehuttiin kapulan kanssa.
 
Molempien kanssa myös seurattiin ja se ei kyllä ole Nickyllä lähelläkään sen näköistä ja tuntuista kuin haluaisin :o( Jotenkin Nicky on siinä ihan älyttömän häiriöherkkä. Täytyy koittaa kysellä ulkopuolisilta neuvoja, kun olen noihin pariinkin koulutukseen tässä kuussa menossa. Nicky teki myös muutaman kaukkareiden istu-seiso vaihdon ja alkaa jo nousemisen tehdä aika pienellä käsiavulla.
 
Sitten pääsin riekkumaan mun laina-toko-koira Lucaksen kanssa. Pienessä miähessä oli intoa kuin ilmapallossa ja niinpä aloitettiin luoksetulossa. Juu oli vauhtia, kun poika painoi tulemaan ponnari ja saporo heiluen. Nyt myös loppusento oli hyvä. Seuraaminen hyvä, mutta edelleen mulla on vaikeuksia arvioida Lucaksen sijaintia. Vinkuhiirellä leikittiin myös vaikka kuinka ja sekös vasta oli kivaa :o) Liikkeestä seisominen tökki nyt edellisiä kertoja pahemmin, mutta täytyy siihen ottaa kunnon käsiapu nyt vähäksi aikaa ja koittaa häivyttää se ennen kisoja ainakin vähemmäksi. Parempi se kaksoiskäskykin kuin liikkeen nollille meno... On tuo leijona kyllä NIIN mahtava! Meillä on ihan SUPERkivaa aina. Kiitos jälleen Annariina, kun roudasit Lucaksen mulle kentälle :o)
 
Nicky sai lopuksi tehdä vielä paikallamakuun, kun keräsin kamat kasaan ja vaihdettiin muutama sana ohjaajien kesken. Hyvon pysyi ja skarppina. Sen jälkeen vielä hetki peruutettiin ja matka oli jo ehkä inan pidempi kuin iltapäivällä kotona. Tässä täytyy muistaa alkaa myös vaatia, koska tähän asti Nickyn on saanut palkan niin helposta.
 
Kotona vielä iltalenkille otin omien kanssa tosi vauhdikkaan kimppaluoksetulon. Jätin pojat seisomaan pyörätiellä ja kävelin itse aika kauaksi. Kutsuin ja lähdin juoksemaan ja tulivat muuten ihan älytöntä vauhtia :o) Parit liikkeestä maahanmenot otettiin pariliikkeenä myös ja ekalla Nicky jäi seisomaan, mutta toisella molemmat meni vauhdilla maahan. Kovasti siis oli treenirikas päivä meillä eilen ja kyllä iltapala ja uni maittoi koko porukalle :o)
 
Eilinen mahtava keli vaihtui tänään päivän aikana vesisateeksi. Onneksi ehdittiin tehdä kunnon lenkki ennen sadetta ja vähän treenata siinä samalla. Pojat saivat kierrellä erinäiset tolpat ja puut matkan varrella sekä muutama vauhdikas kimppaluoksetulo saatiin myös.
 
Agitreenitkin olis tänään ollut, mutta jätettiin väliin. En viitsi riskeerata märillä esteillä, kun vielä pimeäkin tulee niin aikaisin. Sunnuntaina meillä on kisat ja sen jälkeen aksataukoa kuun lopulle asti. Nimittäin 27.10. alkaa talvikausi ja maneesitreenit. Tässä on enemmän kuin sopiva väli pitää taukoa ennen sitä, kun sunnuntain jälkeen seuraavat kisatkin on vasta aikaisintaan joulukuussa. Kotona voidaan kuiteskin ottaa keppejä jos siltä tuntuu.
 
Katotaan mitä me vielä illalla keksitään tehdä sisätreeninä...