Johan on taas tullut taitettua kilometri poikineen auton ratissa viime päivinä. Tiistaina käytiin Mickyn kanssa  Loimaalla balancessa. Tämä oli nyt kurssin kolmas kerta. Harjoitettiin koiran tasapainoa nostelemallaa tassuja tasapainotyynyjen ja –laudan päällä. Samoin tehtiin myös kevyttä ”tuuppimista” koiran lapojen, kylkien ja lonkkien kohdalle, jolloin joutui syvillä lihaksilla vastustamaan ja pitämään tasapainoa.

Torstaina otettiin Mickyn kanssa Eija ja Tuksu kyytiin ja ajeltiin Halikkoon Ehyt-areenalle vähän tutustumaan Doboilun saloihin Anette Lindellin avustuksella. Micky on kyllä niin ihana tollasissa, kun se aina yrittää kovin eikä todellakaan lannistu helpolla. Sen mielestä oli kovin kivaa keikkua pallon päällä ja syödä makkaraa. Hyvä tasapaino sillä on ja kropan hallinta muutenkin ikäisekseen. Paljon saatiin hyviä vinkkejä, joiden kanssa kotona voidaan jatkaa treenailua.

Perjantaina lähdin töistä vähän etuaikaan ja kävin pissattamassa pojat. Sitten otettiinkin jo Samin kanssa suunta kohti Turkua. Menin Tuorlaan luennolle ja Sami siksi aikaa Kupittaalle luistelemaan. Olipas älyttömän hyvä luento! Ortopedi Mikael Granholm kertoi koirien tuki- ja liikuntaelinten kasvuajan ongelmista sekä traumoista. Erittäin mielenkiintoista, kun luennon tukena näytettiin paljon röntgen ja ct-kuvia erilaisista tapauksista. Pari muuta luennoitsijaa kuului samaan settiin. Ja mikä parasta, tämä koko lysti oli täysin ilmaista sisältäen vielä teen/kahvin ja ison sämpylän. Ihan huippua!

Eilen olikin sitten vuorossa taas ajelu Loimaalle, kun mentiin Mickyn kanssa hajutunnistuskurssille. Ensin kuunneltiin asiasta mielenkiintoinen 1,5 tunnin luento ja sitten treenattiin oman koiran kanssa. Micky pääsi mun mielestä asiasta hyvin jyvälle ja mä myös, mutta siis Mickyn nenään meidän on luottaminen eikä mun. Tääkin ihan tosi mielenkiintoinen uusi juttu. Varmasti treenataan asiaa myös kotona ja Jackyn nenä pääsee myös hommiin.

Jotta ei ehdi liikaa kotona olla, niin tänään haettiin Mickyn kanssa Minna ja Hippa kyytiin ja ajettiin Riihimäelle nuorten koirien tokoringin koulutukseen. Kouluttajana tällä kertaa Nina Manner. Jestas, kun häpesin! Voi luoja tuon mun murkkuikäisen lassiepojan kanssa. Meidän ekalla vuorolla se ei keskittynyt yhtään. Lähti vaan muiden luo, nuuski maata, eikä antanut mulle kiinni. Joopa joo... On me sentään joskus vähän jotain treenattukin, vaikka ei taatusti näyttänyt siltä… No tätä se on nuoren koiran kanssa. Onneksi toisessa osiossaan Micky oli taas ”normaali” ja teki osaamistasonsa mukaisesti. Tosi kiva ja antoisa päivä. Paljon saatiin taas vinkkejä mm ruutuun, ohjattuun, kaukoihin ja luoksetuloon.

Sillä vauhdilla on taas tullut mentyä, ettei aina meinaa muistaa, mikä päivä edes on ja väsyttää ihan pirusti. Onneksi nyt taas kalenterissa on löysempää. Viime viikon menot koski niin paljon vain Mickyä, että nyt on Jackyn vuoro. Oltiin jo kahdestaan su iltana äitin luona lumitöissä ym ja huomenna mennään kaksin tokotreeneihin fiilistelemään.

Ja maailman kivointa on, että vihdoin tuli pakkasta ja lunta ♥♥♥