Viime lauantaina Minna ja Hippa ottivat meidät Mickyn kanssa kyytiin ja ajeltiin Riihimäelle nuorten koirien tokoringin koulutukseen Nina Mantereen oppiin. Tykkää kyllä tooooosi paljon Ninasta. Mickyn kanssa tehtiin ekalla kierroksella hallittu kehäänmeno, joka oli oikeasti tosi hyvä. Siihen perään pätkä seuruuta ja siinä oikeastaan katottiin nyt enemmänkin sitä, että osaisin palkata oikein lelulla. No tulihan siinä heti ilmi, että mulla on ihan turhan kova kiire pallon kanssa ja suullinen kehu ennen sitä tahtoo unohtua tai tulla samaan aikaan lelun kanssa. Toisena katsottiin liikkeestä istumista, kun Micky istuu sen (kuin myös muut istumiset) taaksepäin ja siitä tulee tosi hidas sillä tekniikalla. Taidanpa opettaa sille tuohon jäävien istumiseen kokonaan uuden tekniikan ja käskyn. Ainakin alkoi vastata treeniin hyvin.

Kierrosten välissä tehtiin molemmat paikallaolot ja ne Mickyllä hyvät pientä makuun haistelua lukuunottamatta. Toisena tehtiin noutoja vierailla kapuloilla. Ekalla kertaa se oli Mickyn mielestä vähän ällöä, mutta kun saatiin kunnon hetsi päälle, niin ei tuntunut missään. Paitti edelleen tunnarikapula on Mickylle jotenkin toooosi hankala pidettävä. Ote on niin löysä, että pääsee helposti tippumaan ja roikkuu milloin mitenkin suupielessä. Tarvii tätä nyt alkaa oikein ajatuksella työstämään. Olipas taas kyllä kovasti kivat treenit ja ehdottomasti kannatti Riihimäkeen ajella. Oman perheen voimin lähdettiin vielä iltasella Hunnarille lenkille ja voi sitä Jackyn riemua, kun oli joutunut päivän olemaan yksin.

Sunnuntaina oli jälleen vuorossa paimennus. Nyt tehtiin ihan perussettiä ja pysähdyksiä. Molemmat pojat saivat myös hakea lampaat toiselta ihmiseltä. Micky oli taas kyllä ihan huippu. Se on niin silmät loistaen tohkeissaan jo heti, kun sen ottaa autosta ja tietää mitä pääsee tekemään. Ei Jackyssakaan todellakaan mitään "vikaa" ole. Se on vaan erilainen ja paljon enemmän kiinni mussa ja käskytyksissä, kun meillä oli niin paljon pidempi harrastushistoria muissa lajeissa alla ennen paimentamista. Micky on selkeesti itsenäisempi lampailla, mutta silti hyvinkin kuuliainen ja toisaalta sillä on tarpeeksi voimaa saada hankalammatkin lambit liikkeelle. Onneksi ihan kohta jatkuu taas meidän maanantaiset viikkotreenit ja pari ratakurssiakin on tulossa.

Maanantaina oltiin Minnan kanssa tunnin setti hallissa. Jacky teki taas ohjatun oikeaa sekä vähän seuraamista käskytettynä. Mickyn teki kahdessa setissä, joista ekassa vähän testailtiin tunnarin noutoa muiden kapuloiden välissä ja sitten seurailtiin niin, että Minna vähän vahti mun tekemisiä palkkaamisen suhteen. Uskoisin, että nyt sain siihen sellaisin setin, millä hetki pärjätäänkin keskenämme tehdenkin. Toisessa osassa tehtiin ohjatun oikeaa ja uutta jäävien istumista. Se oli hyvä treenisetti ja sen jälkeen oli mukava jättää pojat kotiin ja lähteä itse joogaan.

Eilen oli taas putkirullauksen vuoro ja huomenna aion tehdä uuden aluevaltauksen fascialinjauskurssilla. Odotan siltä tosi paljon, kun olen niin paljon hyvää kuullut ja esittelyn mukaankin se on juuri sitä, mitä tälle istumatyöläisen kropalleni tarviin.