Positiivinen ajattelu kunniaan! Hetken aikaa kirosin ja manasin lumien lähtemistä ja tilalle tullutta kuraa ja vesisadetta. Sitte päätin ajatella positiivisesti ;o) Nyt me päästään taas treenaan tunnaria ja nyt siitä tehdään oikeesti tunnari eikä enää mitään tunaria! Alkuun lähdettiin taas siitä, että piilotin pelkkää omaa ja tosi hankalasti eli Nicky joutui oikeasti käyttämään nenää, että löysi. Sitkeästi tuo poika etsii, vaikka ei heti saakaan hajua :o) Tämä tietty sujui niin kuin ennekin eli hyvin, mutta tarkoitus olikin saada vain nenä taas auki.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Nenän auettua laitoin kasan hajustamattomia kapuloita kompostiverkon taakse, ettei Nicky taatusti pääse tuomaan väärää. Sen jälkeen jatkoin oman piilottelua tämän kasan lähistölle ja aina toi hyvin eikä edes vilkaissut vääriä. Sitten otettiin verkko pois ja näin Nickyllä oli jälleen mahdollisuus tuoda väärä, mutta ei tuonut :o))) Jatkoin oman piilottelua kasan ympärillä joka suuntaan ja välillä myös todella lähellä. Kun kerran tämäkin meni hienosti, niin himppanen lisää vaikeutta eli kasa vähän enemmän levälleen, mutta ei mihinkään ”kuvion” malliin silti vaan sikin sokin. Taas omaa piiloteltiin väärien lähellä joka puolelle ja hyvin toimi. Tässä vaiheessa piilotus oli enää hyvin minimaalinen. Pakko oli päästää pieni riemun kiljauskin siinä samalla :o))) Niin ja siis ei tietty ole tota koko hommaa tehty pelkästään tänään vaan siitä saakka pikku hiljaa, kun lumet läks. Ehkä tunari ohjaaja sittenkin oppii opettamaan tuon fiksun eläimen tähänkin juttuun ;o)

 

Forssassa oli tänään joulunavaus ilotulituksineen, mutta eipä me olla tuolla enää muutamaan vuoteen käyty. Raketitkin näkyy tähän meidän pihalle silloin kun näkyy, koska tänäänkin taivas oli niin pilvinen ja sumppurainen, että näkyi  vaan väläyksiä. Ei sillä, että mä en mitenkään ole tuon ilotulituksen ystävä. Riittäisi vallan mainiosti pelkkä uuden vuoden räiske. Pikkusen meinaan on sellanen fiilis, että jos jollain on todella niin paljon rahaa, että sitä riittää taivaalle ammuttavaksi, niin voin kyllä antaa tilinumeroni ja rahat voi ohjata sinne…

 

Iltasella urakoitiin akvaarion suursiivo. Normaalistihan vesi vaihdetaan ja suodatin pestään 1-2 viikon välein ja tarvittaessa putsataan lasit. Tämä suursiivo on sitten sellanen, että kaikki rekvisiitta; kannot, isommat kivet, pohjalla oleva ruukku jne pestään oikein kunnolla levästä ja liasta. Samalla putsataan lasit ja varsinkin nurkat oikein huolella ja kasveista karsitaan kaikki huonot pois ja laitetaan ylipitkistä latvoista pistokkaita kasvamaan. Loppujen lopuksi tuo suursiivokaan ei ole mikään kummoinen urakka. Vaatii vain, että saa homman alkuun.

 

Eilen muuten reipastuin vielä sen verran, että virittelin osan jouluvaloista paikoilleen ja silitin ja vaihdoin parit verhot. Tänään laitoin loput valot paikoilleen. Nyt kun saisi potkittua vielä sen verran liikettä tähän eukkoon, että pikkusen joulusiivoakin tulisi tehtyä…