Aamulla ajelin koirien kanssa Halikkoon osteopaatti Leena Piiran vastaanotolle. Pojat saivat kovasti kehuja hienosta käytöksestään ja minä olin tietenkin hyvin ylpeä :o)

Nicky pääsi jälleen käsittelyyn ensin, koska muuten sen maltti ei meinaa riitä odottaa hiljaa omaa vuoroaan. Viime käynnillä talvella Nickyllä oli jonkun verran jumitusta lantiossa. Se oli nyt pysynyt täysin kunnossa. Tällä kertaa ainoa pieni lukko löytyi oikesta kyljestä ilmeisesti johonkin törmäämisen johdosta. Se oli kuitenkin niin pieni, että aukesi helposti pienellä käsittelyllä.

Myös Rico oli nyt hurjan paljon paremmassa kunnossa kuin viimeksi :o) Nokkoskuurit ovat laittaneet kuonat liikkeelle ja sitä ei ollut enää juuri lainkaan. Pahin kohta Ricolla oli ja tulee olemaankin selässä lapojen kohdalla ja siitä vähän taaksepäin. Lonkkiaan kun aristaa, niin siirtää painoa etupäähän. Nyt kuitenkin jopa huonommn lonkan liikkuvuus oli ihan kohtalainen eikä kropassa ollut läheskään niin paljon enää toispuoleisuutta. Nyt jatketaan taas kotitreeniä kunnon ylläpitämiseksi ja mennään tsekkauttamaan tilanne Piiran luo lokakuun lopulla.

Pojat makoilevat raukeina käsittelyn jäljiltä eikä vesisateeseen huvita mennä pihahommiinkaan. Siis kamera käteen ja akvaarion viereen. Taas kerran sain todeta, kuinka vaikea kuvauskohde se on.

1683588.jpg

Ainoa helposti kuvattava on linssiluteen ominaisuudet omaava kääpiörihmakalakoiras. Kaveri ui ees sun taas ihan lähellä etulasia. Tämä on tosin muutenkin varsin seurallinen ja rohkea yksilö. Siinä se pyörii käsissä aina, kun akvaariota siivoaa.

1683582.jpg

1683584.jpg

Tämän komean koiraan puoliso taas on hyvinkin arka ja piiiiitkän sain odotella, että tuli kasvien seasta näytille. Tuossakin sitten lymyilee täplämonnisten takana.

1683589.jpg

1683585.jpg

Kardinaalitetrat ovat myös rohkeita ja varsin näyttävä parvi, mutta... Ei hiivatti sentään onnistu millään yhtään tarkkaa parvikuvaa. Tällasen "yksilökuvan" sentään sain.

1683583.jpg

Näiden lisäksi löytyy myös parvi kiilakylkiä. Tiiviissä parvessa hieman taustalla elelevä kala. Sitten tein virheen. Koitin saada kiilakyljet ruoan avulla lähemmäs etulasia ja pois hämärästä nurkasta. Tulihan ne, mutta kuvat ovat ihan puuroisia, kun kamera tykkäsi niin mielellään tarkentaa vedessä leijuviin ruokahiukkasiin. Tähän siis loppui tämä kuvaus tällä kertaa.

1683592.jpg