Tänään lähdin koirien kanssa kunnon metsälenkille. Tarkoituksena  löytää suht "hajuton" paikka. Tämä onnistuikin hyvin ja pitkästä aikaa oli oikein mukava lenkki, kun koko ajan ei tarvinnut olla kieltämässä pissaisen lumen syömisestä ja pojatkin malttoivat keskittyä keppien heittelyyn ym leikkimiseen, kun ei koko ajan tarvinnut kulkea nenä maassa narttujen hajuja nuuskutellen. Kameraa ulkoilutin samalla, mutta paikoillaan poseeraukseen ei meinannut malttia riittää (hieman kärsiviä ilmeitä...) ja touhuilukuvia on yksin täysin mahdoton saada. Kun vaan menen kameran kanssa kyykkyyn, niin Rico istua napottaa noin 30 cm päässä edessä ja Nicky repii takin hihaa. Tässä muutama otos kuitenkin.

1398463.jpg

1398460.jpg

1398461.jpg

1398472.jpg

1398467.jpg

1398469.jpg

16.2. Klo 7 aikaan starttasimme seurakaveri Ullan ja norwichinterrieri Nallen kanssa kohti Liedon Koirakondista ja Anja Lehtiön agility-päivää. Olipas tosi antoisa koulutus :o) Meidän ryhmän 2-tuntinen vierähti ihan liian nopsaan, mutta paljon juttuja jäi korvan taakse omissa treeneissä hiottavaksi. Tällaiset intensiivi-sessiot vieraan, pätevän kouluttajan kanssa ovat kyllä vertaansa vailla.

VKO 7 . Meidän piti kovasti olla tauolla oman seuran agilitytreeneistä, mutta… Niin moni porukasta oli estynyt tulemasta, että pakkasin molemmat koirat autoon ja ei kun mukaan normaaleihin maanantain treeneihin. Ricohan on kesällä treeneissä toiminut maskottina suorittaen mini-koirien korkeuksilla ilman kontakteja ;o) Tämä oli eka kerta, kun otin sen mukaan myös maneesin eikä pieni koiranpoika ollut uskoa mukaan pääsyään todeksi. Siellä oli oikea eläkeläisten agiliitotapaaminen, kun myös Penni-cairni 10 v. oli samasta syystä mukana.

Ricolla on kyllä sellanen tekemisen palo ollut jo jonkun aikaa, että oikein harmittaa, kun en sitä osannut kaivaa esiin silloin nuorena. Kisaamaanhan me ei enää Kilpirauhasen vajaatoiminnan takia päästä, mutta mielenvirkistyksenä harrastellaan kyllä siinä kuin Nickyn kanssakin. Pääsi Nickykin sentään ottamaan agilitya ja kyllähän se vähän koville meinasi ottaa katsella ensin Ricon suoritusta  ;o)

Tällä viikolla on myös tokoiltu jonkun verran. Poikien mielestä kimppatreenit on ihan älyttömän mukavia! Saavat siis suorittaa liikkeitä yhtaikaa. Voin sanoa, että on jokseenkin vauhdikkaita ruutuunmenoja, luoksetuloja ja noutoja tällä systeemillä ;o) Molemmat pinkovat minkä jaloistaan pääsevät. Kivaa vaihtelua välillä meille kaikille. Näin talviaikaan, kun ulkona treenaaminen on muutenkin vähän "säveltämistä" kelien mukaan.

Nicky aloitti uutena juttuna myös EVL:n merkin opiskelun naksuttimen avulla. Tapansa mukaan se ensin istui ja tuumi pitkän tovin ennen kuin alkoi nopeampaan tahtiin tarjota tekemistä. Rico oli toisessa huoneessa jo naksuttimen ääneen kuullessaan tehnyt noin 100 kertaa kaikki naksulla opetetut temppunsa läpi ;o) Hyvin Nickykin taas pääsi juoneen mukaan ja nyt vaan pitäisi hommaa vahvistaa tiuhaan tahtiin, että saadaan se jossain vaiheessa liitettyä kokonaiseen liikkeeseen.

Torstaina oltiin treenaamassa myös meidän seuran omatoimitoko-ryhmän kanssa. Loistava paikallamakuu Nickyltä koirien tiheistä väleistä huolimatta ja pitkällä matkalla ohjaajan piiloon. Muutenkin olin oikein tyytyväinen Nickyn suoritukseen ottaen huomioon viime päivien syömättömyyden ja muun intoilun kulmakunnan hyvänhajuisten narttujen perään… Ihmeesti löytyi silti intoa ja keskittymistä.