Olin lomalla Pääsiäistä edeltävän viikon ja olipa kyllä mukava lomailla ja puuhailla rauhassa koirien kanssa. Maanantaina ajeltiin Somerolle paimentamaan, mutta sen verran oltiin tällä kertaa hienon pieruja, että treenattiin vaan sisällä. Ulkona kun satoi räntää lähes vaakatasossa kovan tuulen kera. Tiistaina käytiin pitkästä aikaa Minnan, Hipan & Oman kanssa lenkillä. Voi noiden kaverusten onnea. Ihan hiukka oli vauhtia, kun päästelivät urakalla höyryjä ulos.

Keskiviikkona oltiin kaiman kanssa Puutarhan kentällä vähän treenimässä. Ruohokenttä oli melkoisen märkä ja taivaalta satoi jonkun verran myös lisää. Hyvä treeni kuitenkin, kun voihan sinne kokeeseenkin sadekeli osua. Torstaina aamusta otettiin tiistain lenkistä uusinta ja iltapäivällä ajelin poikien kanssa Loimaalle. Jacky pääsi flyball-koulutukseen ja olipa se tohkeissaan. Me ollaan käyty joskus nelisen vuotta sitten 3 kerran alkeiskurssi lajista ja siihen yhdistettynä Jackyn pallohulluus, niin olispa kyllä varsin Jackyn laji. Kotimatkalla poikettiin vielä Elonkiertoon lenkille.

Varsinainen Pääsiäinen olikin sitten melkoisen ohjelmoitu. Pe ja la ajeltiin Somerolle paimennuksen ratakurssin merkeissä. Hiukan oli märkää ja kuraista.

WP_20150403_10_33_02_Pro.jpg

Mutta olipas kyllä hyvä kurssi. Tai siis viikon päästä on vielä yksi kerta. Niin paljon tulee kuitenkin myös mulle koko ajan uutta meille uudehkon lajin parissa, että olin melko lailla katki poikki la iltana. Hirmuisen hyviä neuvoja ja vinkkejä ohjaajilta ja kun kaiken koittaa painaa mielen sopukoihin, niin meinaa oma kovalevy tulla täyteen. La iltana saikin sitten pyöritellä urakalla kurapyykkiä pesukoneessa.

Perjantaina mentiin paimennuksen jälkeen pitkästä aikaa Anskun ja Linikkalanpellon jengin kanssa Saareen lenkille. Länderitytöille oli kertynyt hurja määrä pusuja varastoon karhuille jaettavaksi. Lauantaina mentiin iltasella oman perheen voimin Hunnarille vähän kesän juoksutapahtuman reittiä kulkemaan ja kuvaamaan.

Maanantaina haettiin Mickyn kanssa Minna & Hippa kyytiin ja ajettiin Janakkalaan nuorten koirien tokoringin koulutukseen. Kouluttajana tällä kertaa Mari Leiviskä. Mulle ihan uusi tuttavuus, mutta erittäin miellyttävä sellainen. Ekassa setissä katsottiin Mickyn seuraamista ja saatiinkin siihen hyviä vinkkejä. Taas tuli myös muistutus perusteiden tärkeydestä ja pitääpä nyt ottaa kuuri perusasentoja Mickyn kanssa. Toisessa setissä tehtiin liikkeestä maahan-luoksetulo-liikkeestä seisominen ilman välipalkkaa. Vähän äänteli, kun ei palkkaa tullut, mutta hyvin vähän. Loppuun sai tehdä ruudun ja hyvin pongasi sen, vaikka aika lähellä seinää oli. Koulutuksen jälkeen lähdin poikien kanssa keskenään Elonkiertoon lenkille. Maanantai meni kotihommien parissa ja ehtoon edellä oltiin Eijan & Tuksun kanssa Elonkierrossa. Mä en ole ihan varma, että luuleeko Tuksu olevansa collie vai Micky minibulli, kun ne töpsöttää yhdessä menemään.

Tiistaina olin pitkästä aikaa putkirullauksessa. Ai kun se teki taas hurjan hyvää. Eilen oli Pukon kentällä siivoustalkoot ja kävin siellä pikemmin tokokonttia raivaamassa. Johan sieltä taas säkillinen roskaa tulikin. Sieltä ajelin Feeniksille, jossa Minnan kanssa treffattiin pikaisten seuraamistreenien puitteissa. Tänään olikin sitten kevään ekat tavoitetokot kentällä. Niin paljon kuin talvesta tykkään, niin tuo treenaaminen on silloin vähän hankalampaa. Halliolosuhteista en oikein välitä ja viime talven liukkaat esti aika tehokkasti vauhdikkaammat liikkeet ulkona. Huippukivat treenit siis ulkona huippukivassa seurassa ja molemmat karhut oli kovin pätevinä. Josko tästä taas saisi tokon treenaamisen kunnolla käyntiin, kun on aika laiskoja sen suhteen oltukin.