Niin se aika vaan vierähtää huimaa vauhtia eteenpäin ja lokakuuta jo kolkutellaan. Näyttelyt on tältä kesältä näytelty ja molemmat pojat odottaa pesua ja puhallusta, jotta saadaan irtonainen pohjavilla taivaan tuuliin.

Mickyllä oli tässä alkusyksystä tosiaan vielä muutama näyttely. Raisiosta haettiin EH, kun tuomari juuttui takajalkoihin. Helsingissä Micky oli PU 2, kuten myös Riihimäen KV:ssä, josta lisukkeena vara-CACIB. Hyvinkäällä käytiin vielä vajaa pari viikkoa sitten ja sieltä PU 4. Huikea näyttelykesä Mickyllä kyllä olikin: VSP, 5 x PU 2, PU 3, PU 4 sekä CACIB, yksi siirtyvä CACIB ja yksi vara-CACIB. SA:lla Mickyn palkitsi 11/13 tuomaria, jotka edustivat 8 eri kansalaisuutta.

Yhtä asiaa jäin vähän pohtimaan. Nimittäin tuomarien suhtautumista Mickyn hieman ahtaisiin takaliikkeisiin. Tämä virhe koirassa on, sitä ei ole tarkoituskaan kieltää. Osa tuomareista ei siitä edes arvostelussa mainitse, osa mainitsee, mutta ei anna häiritä ja osa tiputtaa laatuarvosanaa. Välillä silti jäi kummastuttamaan se, että eikö sitten samaan kategoriaan rotumääritelmää tulkitessa pitäisi mennä selvästi haja-asentoiset tai lähes pystyt korvat, kulmauksiltaan suora etupää, ahdas purenta jne? Ai niin mutta kun kauneushan on katsojan silmässä ja sitten siellä remmin toisessa päässä myös se kaksijalkainen... Nähdään kehissä toivottavasti jälleen ensi vuonna.

Paimennettukin on aika lailla ahkerasti. Parissa meille ennestään vieraassa paikassakin. No hauska on ollut huomata, että eipä se poikia haittaa, lampaat kuin lampaat. Paljon on saatu hyviä treenejä ja jotenkin on itsellä tällä hetkellä suht selkeänä mielessä, että mitä kaikkea pitää treenailla ja ennen kaikkea miten.

Mickyn kanssa käytiin korkkaamassa myös tokon voittajaluokka. Pitkään pähkin, että menenkö, mutta sieltähän me itsemme sitten löydettiin. Metallinouto jätettiin kokonaan väliin, kun se ei tällä hetkellä suju. Kaukotkin on vielä kovasti kesken, mutta ei ne nollille menneet. Kokonaisuuteeen olen kovasti tyytyväinen. Tulokseksi saatiin 230 pistettä eli 2-tulos. Tästä on hyvä jatkaa ja aika näyttää, että saadaanko metalli riittävään kuntoon jo talven aikana vai jatketaanko kokeiden merkeissä vasta ensi kesänä.

Jacky on rallytokoillut Ilonan kanssa ahkerasti sekä treenaillen, että kolmessa kokeessa. Enää RTK3 on yhden tuloksen päässä, joka hyvin lähellä on sekin ollut. Vielä on vaan tuomarilinja tässä uudehkossa lajissa kovasti rikkonainen. Toinen tuomari rokottaa ihan hurjasti pienistäkin rintamasuunnan eroavaisuuksista ohjaajan & koiran välillä ja toinen alentaa haukkumisesta 3 pisteen verran kokonaisvaikutuksesta ja toinen sitten taas 15 pistettä. No mutta viime kokeessa Hyvinkäällä tuomari tykkäsi kuitenkin Jackyn ja Ilonan tekemisestä niin paljon, että palkitsi parivaljakon tuomarin palkinnolla, vaikka pisteet hieman tuloksesta jäikin.

WP_20160925_13_29_36_Pro.jpg

MM-tiimin leirillä oltiin jälleen syyskuussa ja siellä oli jälleen ihan yhtä siistiä kuin aina ennenkin. Meillä on ihan SUPERmahtava tiimi. Kuvassa kaikkia tiimikoirat paria poissaollutta lukuunottamatta sekä tiiminvetäjä Lentsu.

IMG_7659.jpg

Suht ahkeraan ollaan nyt Mickyn kanssa tokoiltu. Kuusiston Tiinan koulutukset ovat jatkuneet kerran kuussa, Mantereen Nina oli yhden päivän Pukolla kouluttamassa ja sitten tietenkin erinäiset kimppatreenit kavereiden kanssa. Viime viikolla alkoi myös 5 kerran noseworkin jatkokurssi Loimaalla. Se on kyllä tosi kiva laji! Huippua päästä edes vähän raottamaan koiran hajumaailman ihmeellisyyksiä.

Mantereen Ninan koulutuksen yhteydessä saatiin myös perhepotretti, jossa esiintyy Riemu-äiti, Vappu-tytär ja Jacky-isä 

14248932_10154537153262430_1751624119_n.

Anjan kanssa käytiin pitkästä aikaa Elonkierrossa lenkillä pari viikkoa sitten. Nähtin samalla ekaa kertaa myös Jaffin ja Kianan uusi pikkusisko Ciira. Pikkuneiti ihastui ikihyvikseen Mickyyn ♥

IMG_7735.jpgIMG_7740.jpg

Keli oli hieno, joten pitihän sitä muutama muukin kuva napata.

IMG_7720.jpgIMG_7688.jpg

IMG_7743.jpgIMG_7745.jpgIMG_7748.jpgIMG_7750.jpgIMG_7758.jpg

Kuvia olen lisäillyt aika lailla, varsinkin paimennuskuvia, myös kuvat.fi -kansioon.