Perjantai-illalle olin ilmoittanut Jackyn Riihimäelle epävirallisiin aksakisoihin 2 mölliluokan starttiin. Oli puhuttu Samin kanssa, että lähdetään jo ajoissa iltapäivällä ja ajetaan ensin Hämeenlinnaan kaupoille. Kävin poikien kanssa lenkillä ennen lähtöä ja eikö Jackya pistänyt ampiainen tassuun  Onneksi löysin kohdan samoin tein ja sain piikin siitä pois. Oltiin jo melkein kotona, joten äkkiä pudistin jalan ja haudoin sitä kylmällä. Osuma tuli vähän käpälän yläpuolelle jalan sivuun. Jonkun verran Jacky sitä aristi, mutta ajatteli silti, että lähdetään reissuun ja katsotaan Hämeenlinnassa, että ajetaanko takaisin kotiin vai jatketaanko Riihimäelle.
 
Siellä sitten kaupan pihalla asfaltilla kokeilin kävelyttää ja juoksuttaa Jackya. Kaikki oli kunnossa ihan pientä turvotuskohtaa lukuun ottamatta  Siispä suunta Riksuun. Jacky oli siis ilmoitettu mölliluokkaan ja kahteen kertaan samalle radalla, joista parempi huomioidaan tuloksissa. Maksimöllejä oli 10, joista 3 kisasi ns ulkopuolisina (jo virallisissa kisoissa startanneena). PuKo oli hurjasti edustettuna epiksissä, kun Ansku oli kolmella koiralla + Lucas maskottina ja Ulla kahden kanssa. Ja olipa toki Rico pappakin seuralaisena mukana
 
Ekalla radalla Jackyn tartti taas kovasti ihmetellä hyppyjä  Ekan tuli ihan ok, mutta toisen eteen jäi päivittelemään, kun Riman hyppyjen rimat on maalattu sini-valko raidallisiksi. Myös ihan hallin kulmassa ollut mustasisuksinen putki meinasi olla paha. Palkkasin ekalla radalla kontaktit ihan kunnolla ja niistä siis sen verran paljon ”virheitä” etten edes tiedä tulosta. Toisella radalla menikin sitten huomattavasti paremmin. Yhdeltä hypyltä kielto ja toinen kielto sieltä mustalta putkelta, mutta muuten oikein kivasti. Tästä siis 10 ratavirhettä ja saman verran paloi yliaikaa noiden virheiden takia. Tällä tuloksella sijoituttiin kolmanneksi
 
Ihan hurjan tyytyväinen olen kyllä taas tuohon kokemuksenhaku reissuun  ”Kisa” siis oli hallissa, joka on meille uusi juttu, hyppyjen rimat tosiaan kaksiväriset, mustasisuksinen putki sekä mattopintaiset kontaktit. Monen uuden tilanteen edessä karhunpoikanen toimi hienosti  Alkaa myös jo ihan sopivasti kuumua esteistä
 
Lauantaina jatkui aksaaminen. Jo aikaisin keväällä varasin Jänesnimen Elinan kouluttamaan PuKon kentälle. Nyt vihdoin koitti koulutuspäivä. Oltiin aamun ekassa ryhmässä ja keli oli turhankin kuuma. Koulutus kuitenkin ihan älyttömän hyvä  Niin paljon tuli hyviä vinkkejä ja uusia tekniikoita treenattavaksi. Elina on kyllä aivan mahtava kouluttaja. Kärsivällinen & rauhallinen ja kunkin koirakon mukaan etenevä. Tykkään kovin  Kiitos!
 
Sinivaaran Lotte räpsi kuvia, kun me treenattiin niistoa. Kiitos Lotelle kuvista
 
Anja oli samassa ryhmässä Jaffin kanssa ja lähti siitä suoraan töihin. Jaffi tuli meille iltapäivähoitoon. Olivat kyllä Jackyn kanssa selvästi tavallista väsyneempiä, mutta pienen huilun jälkeen irtosi silti melkoiset painit ja suihkulähteen ympärijuoksut. Ihanat kakarat
 
Eilen lähdettiin jo aamusta Samin kanssa kohti Lahtea. Siellä kun oli Merida MTB maastopyörätapahtuma, johon Sami oli ilmoittautunut 35 km sarjaan.
 
Rennosti ennen kisaa
 
Porukan alkukiihdytys.
 
Loppusuoralla ei paljon tarvinnut kiriä ottaa, kun viimeiset sadat metrit reitti nousi ruohoista Messilän rinnettä ylhäällä olleeseen maaliin.
 
Väsyneet tuuletukset.
 
Himppasen oli mies poikki. Saattoi ehkä ihan vähän vielä painaa jaloissa viikkoa aiemmin juostu maraton  Matkalla Sami oli lojaalina kilpailijana pysähtynyt auttamaan toista, rengasrikon saanutta kilpailijaa. Aikaa siihen paloi vartin verran, mutta olisihan se toki mukava, jos itse hädän hetkellä keskellä metsää saisi tarvitessaan apua. 
 
Poikien kanssa kulutin aikaa kisapaikan ympäristössä kuljeskellen ja sain paljon kehuja hyvin käyttäytyvistä koirista  Vasta illan suussa oltiin kotona ja viimeisen lomapäivän jäljellä olevat rippeet menivät ansaitusti? sohvalla löhöillen.