Jestas sentään miten haipakkaan päivät kuluu ihan kotosalla niitä näitä puuhaillen. Tänäänkin käytiin vain pikaiseen kaupungilla asioita hoitamassa ja muuten oltiin kotona. Pyykkikone on pyörinyt lähes tauotta, kun kaikki paksummat peitot ym saa nyt hetkessä kuivaksi. Koirien kanssa lenkkeilyä, joka sekin on tämän kuumuuden takia pilkottu useampaan pienempään lenkkiin ja sen lisäksihän meillä on aina kesäaikaan kotona ollessamme avoimet ovet ja koirat saavat tulla ja mennä sisään ja ulos miten haluavat :o)

Sen verran on ollut lämmintä, ettei koiratkaan kovin kauan kerrallaan jaksa riekkua. Luun syönti pihalla autotallin seinustan varjossa se vasta on mukavaa. On muuten hauska seurata noita, kuinka vaihtelevat luitaan aina jonkun aikaa omaansa syötyään. Molemmat lähtevät kuin yhteisestä sopimuksesta aivan muina koirina kuljeskelemaan ja hups ihan vahingossa päätyvät toisen luulle ja hetken päästä taas toisin päin ;o)

1776406.jpg

1776401.jpg

Mitä kuumempi päivä on, sitä kovempi vilske käy suihkulähteellä iltasella. Pikkulinnut siihen kokoontuvat uimaan. Oikein menevät veteen kylpemään ja pomppivat pitkin kiviä myös pumpun suihkiman veden alle. Pitkän tovin istuin illalla pihalla lintujen puuhia katsellen. Ovat melkoisen kesyjä ja tulevat iltauinnilleen, vaikka koiratkin olisivat pihalla, mutta kameran kovaääninen zoomi sai ne vähän huolestuneiksi. Ei siis paljon kuvia ironnut tuosta uiskentelusta eikä nuo paljon kuvista edes erotu, kun ovat niin sävy sävyyn kivien värin kanssa.

1776390.jpg

1776393.jpg

Kesyistä puheen ollen. Rakennusaikaan Rico oli paljon mukana raksakoirana ja makoili pihalla. Muutamana iltana seurasin, kuinka västäräkki hypähteli ihan Ricon lähellä eikä Ricoa voinut vähempää kiinnostaa moinen pikkulintu. Lintu tuli lähemmäksi ja lähemmäksi, kunnes muutaman illan jälkeen uskaltautui niin lähellä, että ylttyi nokkaisemaan Ricon hännästä tukun karvoja. Johan alkoi Ricoakin kiinnostaa moinen uskalikko ja äkkilähtö siinä linnulle seurasi eikä ollut sen jälkeen asiaan pitkään aikaan edes tontille. Nyt ei Rico taas enää välitä, kun ovat antaneet häntävillojen olla rauhassa. Pieni lintu siinä näki kaiketi mahtavan pehmusteen pesäänsä. Oli muuten jokseenkin närkästynyt ilme Ricolla sen jälkeen ;o)