Samin kanssa ollaan jo jonkun aikaa asia seurailtu ja nyt pienien omien testailujen jälkeen todettu, etä Ricon on kuulo huonontunut ihan merkittävästi  Ei se täysin kuuro ole, mutta kuulee vain terävän vihellyksen, Jackyn haukkumisen, käsien lujan taputuksen jne. Eipä se sitä itseään onneksi tunnu haittaavan  Tuo vaan täytyy muistaa sitä vapaana pitäessä, ettei pysty kauempaa nopsaan käskyttämään eli ei passaa jättää papparaista kovin kauaksi nuuskuttelemaan.
 
Maanantaina oli DogiTiimin kuuden kerran tokokurssin viiminen kerta. Mutta ei hätää, uusi kurssi alkaa heti ensi maanantaina  Aiheena oli seuraaminen ja luoksetulo. Seuraamista "pelkään" ite ja siksi sitä tulee kovin vähästi treenattua  Nyt saatiin Anulta mukavia vinkkejä hommaan ja siihen, että treenataan monipuolisesti ja vaihtelevasti heti eikä tapeta koiran intoa tylsään tarpomiseen. Luoksetulossa leikittiin ensin eli kahdella lelulla eri suuntaan heittoja. Ei vaan ihan onnistunut, kun ei ollu kahta tennaria mukana ja toinen lelu oli Jackyn mielestä huonompi. Tää oli kuitenkin oikein hyvä leikki-idea   Varsinaista luoksetuloa otettiin 3 kertaa (2 piti, mutta kun ohjaaja töpeksi...) niin, että jätin Jackyn paikoilleen ja sain käskystä tulla suoraan leluun kiinni. Koira teki koko ajan hyvin, mutta ekalla kertaa mä heiluin liikaa, toisella pidin lelua näkyvissä ja sitten kolmannella onnistuin jo mäkin  Loppuun otettiin vielä pentuluoksetulo, jossa Anu piti kiinni ja mä juoksin karkuun. Tuli ihan sairaan hyvällä vauhdilla ja ilmeellä  Taas suoraan leluun ja sitten leikkien mentiin siitä autoon. Tosi hyvä treeni! Kiitos Anu jälleen!
 
Tiistaina Anskulla oli vapaapäivä, joten lähdettiin lenkille heti mun töiden jälkeen. Jälleen Hunnarille kiipeilemään. Enää ei käärmepelkoisina menty varsinaista metsäreittiä vaan toiseen suuntaan soramontulle.
Rico kiipee mäkeä ylös
ja jää mäen päälle poseeraamaan.
Lucas oli käynyt illalla kylvyssä ja aamulla trimmissä, joten salonkileijonasti piti ottaa poseerauskuva
 
Varsinkin, kun se hetken päästä oli taas jo ottamassa mutakylpyä...
 
Nää kaks paini ja hepuloi pitkin soramonttua.
Ricon ja Fyran herkkä hetki
 
Myöhemmin illalla lähdin vielä tekemään Jackyn kanssa ihan pienen pyörälenkin. Sen verran vaan, että testasin muistaako syksyn harjoittelua ja muistihan karhu tietty  Niin nätisti ravaili fillarin vieressä
 
Keskiviikkona olin ensin hieronnassa ja sitten oltiin Anskun kanssa lenkkeilemässä Riihivalkaman pelloilla. Yhdessä vaiheessa koko lauma sai ihan hirveän hepulin. Ne vaan painoi miljoonaa pitkin peltoa ihan sikin sokin. Papparainenkin siellä viiletti nuorempien joukossa  Niin ja kieriminen ja kunnon ravistus kuuluu taas ohjelmistoon mukaan, kun maa on kuivunut riittävästi
 
Jackyn hölköttelyä
ja reippaampaa menoa
Tätäkö on olla kieli poskella?
Maailman parhaat ystävykset
Mielenkiintoinen otos oli tallentunut siinä koirien hepulointia kuvatessa.
Fyra lentää Bellan yli
Tällanen uiskenteli mein seurana joessa.
Kiitos kamut lenkeistä!
 
Eilen kävin pikaseen kaupassa töiden jälkeen ja sitten poikien kanssa lenkillä. Pihalla ehdin vielä hetken touhuta poikien kanssa ennen kuin palasin takaisin töihin palaveriin. Illalla lähdin vähän pidemmän lenkin ja sen jälkeen Jackyn kanssa pyöräilemään. Nyt mentiin jo ihan kunnon lenkki. Kovasti tykkää karhu tuollaisestakin juoksemisesta  Loppuilta menikin sitten sohvalla lojuessa. Alkaa aina loppuviikkoa kohden tuo väsy painaa melkoisesti.
 
Tänään kävin töiden jälkeen fysioterapeutin luona ja sen jälkeen lähdettiin Anun ja koirien kanssa Riihivalkamaan lenkille. Aamuinen sade onneksi loppui ja peltotiekin oli ehtinyt kuivua siksees. Nyt meillä on sitten porukassa kaksi korhoa, kun ei Ruusakaan enää juuri kuule. Tuolla pelloille se on tosin erittäin helppoa hallita silti, kun näkyvyys joka suuntaan on hyvä. Koirilla oli taas kovasti kivaa painaa menemään pitkin peltoja  Pikku Mayakin siellä kirmaa isojen joukossa täyttä vauhtia
 
Noomi ja Maya
Noomi ja Jacky tykkäävät pelata keppien kanssa. Tämän leikin idea vaan ei ole ihan selvillä, kun Jacky juoksee edellä ja Noomi perässä keppi suussa.
Ruusakin innostui hetkeksi nuorempien vauhtiin
Ja sitten Jacky juoksi ihan muuten vaan...
jota bc-tytöt taustalla vähän ihmettelevät
Kiitos Anu ja lauma!
 
 
Piiiiitkästä aikaa lähdin vielä illalla Jackyn kanssa Piskipalvelun näyttelykoulutukseen. Ihan hyvä taas alkaa tätäkin vähän muistella noin treenimielessä. Kehässä kun ei ole liikoja aikaa koiraa katsoa oikeille sijoilleen, vaan kaiken pitäisi mennä nopsaan ja rutiinilla. Hyvä treeni saatiin neljällä koirakolla aikaan. Ja siinäkin mielessä hyvä, että Jacky otti ja rakastui aivan silmittömästi spanieli-tyttö Ladyyn heti alkajaisiksi. Siinä sainkin tehdä tosissaan hommia, että olisin ollut kiinnostavampi kuin tuo ihana koiratyttö. Onneksi näyttelyssä ei ole nartut yhtaikaa kehässä, mutta ainahan niitä kehän laidalla riittää... Loppua kohti päästiin Jackyn kanssa jo ihan hyvin yhteisymmärrykseen siitä, mitä meidän siellä kehässä pitäisi tehdä  Kiitos Anne!
 
Niin ja me siis ollaan tällä viikolla oltu ihan überahkeria treenaamaan aksaa. Verkkokeppejä ollaan treenattu pariin kertaan päivässä muutamia kertoja kerrallaan molemmin puolin. Kyllä noi verkot on vaan niin oivat apuvälineet  Yhtään ei tarvii mennä mun sinne sorkkimaan ja Jackylla on koko ajan katse eteenpäin, kun palkka odottaa maassa viimeisessä keppivälissä. Pitkä projektihan tämä on, mutta kepit on sen verran oleellinen este aksassa, etten näe järkeväksi oikoa harjoittelussa. Noiden verkkojen kanssa, kun koira ei pääse koskaan tekemään virhettä, joten kehuja tulee PALJON. Ja sit me ollaan "nokittu" kans  Eli treenattu kontaktille nenäkosketusta. Nyt sekin alkaa pikku hiljaa jo munkin mielestä tuntua ja näyttää siltä, että Jacky on hiffannut idean kunnolla. Nyt vaan paljon lisää treeniä näihin molempiin!
 
Oltiinpas me kovin toimeliaita koko viikko. Kyllä kevät ja lämpenevä sää vaan tekee ihmeitä