Mukavaa syyssäätä pitänyt, vaikkakin nyt viikon loppua kohden on taas synkempää ja märempää. Aika lämmin on kuiteskin ollut. Mun puolesta pikku pakkaset olisi kyllä jo enemmän kuin tervetulleita.

Maanantaina oli tälle vuodelle viimeinen DogiTiimin tokotus  Ensin tehtiin kimppaliikkeenä seuraamista ringissä ja Anu huuteli väliin täyskäännöstä ja pysähdyksiä. Toisena juttuna pidettiin koiraa perusasennossa ja Anu kävi vieressä häiriköimässä. Jackylla pysyi kontakti hyvin ja vain ihan hetkellisesti vilkaisi Anua välillä  Sitten tehtiin vielä kimpassa koirat pyllyt toisiaan kohti kaukoja kukin omaan tahtiin. Hyvin kaikki kuuntelivat omaa ihmistään
 
Yksilöliikkeenä tehtiin häiriöseuraamista ja siirtymiä. Häiriötä siinä mielessä, että maassa oli merkkejä ja leluja, joita piti kierrellä. Muut Jackylle ihan helppoja, mutta vihreät pallot ihan ultrapahoja. Pallo oli samanlainen kuin Jackyn oma rakas oranssi, mutta hiukan isompi. Nuuski myös maata jonkun verran. Toisena otin liikkeestä seisomisen käskytettynä ja nyt saatiin ekan kerran treeneissä esille liikkeestä seisomisen kisaongelma eli mukana kääntyminen. Parhaiten tässä tuntui toimivan, että kävelen vaan moneen kertaan ohi molemmin puolin ja palkkaan satunnaisissa kohdissa. Kiitos Anu ja DogiTiimi kesän tokokursseista
 
Toisen päättyessä alkaa uusi ja niinpä tokosta lämppärilenkin jälkeen suunnattiin tämän syksyn ekoihin maneesiaksoihin. Annariina toi radan, jonka teemana oli putki-A erottelu. Pari kertaa taisin karhun saada ohjattua putkeen A:n sijasta, mutta pääosin mentiin ihan oikein  Vaikka ei ulkotreenejä mikään voitakaan, niin oli kyllä superkivaa aloittaa myös maneesikausi  On se vaan raskasta juosta kovemman pohjan jälkeen upottavassa hiekka-puruseoksessa. Siinähän sitä kunto kasvaa  Kiitos kamut!
 
Tiistaina oli Pukon tavoitetokon vuoro. Teemana luoksetulo. Tehtiin Jacky kanssa ensin käskytettynä stopin kanssa, josta heti palkka. Toisena suora luoksetulo loppuasentoon asti. Tässä jäi haukkua päykyttämään paikoilleen, joten kävin kertomassa sen olevan sopimatonta. Tuli ihan pienellä stopin kohdan himmauksella loppuun. Viimeisenä vielä suora luoksetulo kapeahkon ihmiskujan läpi ja tästä suoraan palkka ja autoon. Ihan treenien loppuun otettiin pitkä paikallaolo. Jaffi ja Jacky reunoilla ja Nemo välissä. 5 minuuttia oltiin piilossa. Jacky oli ihan levollinen koko ajan  Vähän haisteli ympärilleen ja maatakin, mutta hyvin vähän ja nekin lähinnä silloin, kun läheltä käytiin vapauttamassa koiria aiemmin. Kivat treenit!
 
Keskiviikkona ajoin ennen DogiTiimin aksaa tokoilemaan Jackyn kanssa Feeniksille. Kävin tekemässä ruudun ekaksi Jackyn näkemättä ja jätin pallon sinne valmiiksi. Ensin otettiin seuraamista. Se oli hyvää ja siitä lelu palkaksi. Sitten nouto ihan avoimen noutona. Pienen kaarroksen teki palauttaessa, mutta muuten hyvä ja tuli laukalla takaisin. Pariin kertaan sitten vielä vietiin kapula yhdessä ja lähetin vauhdista hakemaan. Lujaa meni ja tuli! Puunkierron kautta tehtiin luoksetulon loppuja, joissa alkaa olla vauhtia ihan kivasti. Ruudun löysi hyvin, mutta meni taas alkuun sivusta sisään. Otettiin muutamaan kertaan lähempää ja sitten alkoi mennä myös kauempaa lähetettynä suoraan sisään  Loppuun suora luoksetulo suoraan leluun ja siitä autoon.
 
Anu oli tehnyt muutaman esteen radan, jossa olikin sitten useampi kinkkinen kohta. Muun muassa vaikea keppikulma, vaikea kulma puomille ja puomin alla suora putki niin, ettei päässyt lähellekään puomia. Jackyn kanssa koitettiin persjättöä keppien päässä, mutta mun tarvii jättää se toooosi myöhään, ettei lopeta kesken ja sitten meinaakin tulla jo törmäys. Tämä siis treenilistalle edelleen. Jostakin syystä kanitti nyt taas enemmän puomilla, mutta mentiin se useampaan kertaan ja sitten alkoi sujua paremmin. Hyvin oli karhulla asennetta ja alkaa pikku hiljaa kestää myös paremmin vaikeiden kohtien toistamista.
 
Eilen oli sitten myös syksyn viimeinen DogiTiimin aksa. Nyyh  Jacky meni hyvin! Asenne oli hyvä ja haukkui lähdössä  Karkasikin kerran  Ekalla kerralla oli vähän liiankin malttamaton eikä keskittynyt kunnolla, mutta sitte alkoi sujumaan hyvin. Anu kehui Jackyn olevan teknisesti varsin taitava sekä hyvin estevarma koira. Mun vaan pitäis alkaa luottamaan enemmän sen osaamiseen eikä varmistella liikaa ja luoda sillä epävarmuutta. Oikein hyvät neuvot sain putken sisäänvientiin kahden U-putken ollessa rinnakkain sekä josko joskus alkaisin oppimaan, etten peitä koiran linjaa seuraavalle esteelle. Kiitos Anu ja DogiTiimi myös kesän aksoista
 
Vettä tihutti, mutta silti poikkesin taas Jackyn kanssa samalla reissulla Feenikselle tokoilemaan. Nyt aloitettiin seuraamisella, joka tosi kivanoloista. Palkaksi tällä kertaa repimistä ja se toimi taas hyvin. Molemmat jäävät ja nekin hyvin. Seisomisessa kävelin muutaman kerran edes takas ja hyvin pysyi karhu  Kaukot tein pitkähköltä matkalta toisen istumisen palkaten. Sitten vielä pidemmältä ja palkka jo ekasta istumisesta. Nämä hyvin! Taas tehtiin luoksetulon loppua puun kierrolla ja muuten lopuksi suora luoksetulo suoraan leluun. Pätevä karhu 
 
Tänään otin äiteen pitkästä aikaa kyytiin ja mentiin kimpassa lenkille Syrjänharjulle. Jestas kun siellä oli maisema muuttunut  Puita kaadettu, kallioo kaivettu esille ja hiekkaa viety paljon pois. Pappakoira oli taas ihan fiiliksissä, kun pääsi metsään. Se sitten tykkää kovin noista metsälenkeistä  Jacky teki lenkin ohella pienen kuntotreenin  juoksemalla mun ja äitin välissä kumpareisessa sammalmetsässä.
 
Illalla otin pitkästä aikaa perjantaipäikkärit. On kyllä niin mahtava fiilis umpiväsyneenä köllähtää hyvällä omalla tunnolla peiton alle vetäseen tirsat  Päikkäreistä virkistyneenä lähdin vielä Jackyn kanssa tekemään reippaan ravilenkin. Se on kyllä hauska kuinka Jacky tietää tasan tarkkaan, että noilla lenkeillä ei jäädä nuuskuttelemaan sen enempää. Nämä on ainoita lenkkejä, joissa Jacky on fleksissä ja hyvin osaa merkkailla fleksin mittaisella matkalla niin, ettei mun vauhti hiljene yhtään.
 
Viikonloppu meneekin taas kerran tokon parissa. Kahdella tavalla...