Eilen oli pakkasta ”vain” -12 astetta ja johan se tuntui viime päiviin verrattuna liki T-paita kelille. Aamupäivällä pyörittiin Samin kanssa kylillä ostoksilla ja iltapäivällä lähdettiin Anskun ja jengin kanssa lenkille heti, kun Ansku pääsi töistä. Suunnaksi otettiin Elonkierto. Rico saa kyllä kulkea koko talven takki päällä hiukankin kylmemmillä keleillä, koska selvästi tykkää sen lämmöstä. Eipä pääse sitten viimakaan niin puremaan papparaiseen.

Rico taitaa olla suorastaan ylpeä takistaan, vaikka se vähän tyttöjen värinen onkin.
 
Karhu poseeraa metsässä 
 
ja vaanii Fyraa pellolla.
 
Lenkin lopulla alkoi tulla hieno sininen hetki, kun aurinko laski mailleen.
 
Jokioisten Kartanon päärakennus takapihalta päin.
 
 
Tänään oli pakkasta aamulla vieläkin vähemmän, mutta ihan älytön tuuli. Heräsin tuulen huminaan muutaman kerran jo yöllä ja aamulenkillä sai sen huomata todellakin puhaltavan kunnolla.
 
Lähdin Jackyn kanssa aamupäivällä Ruottisen Johanna (kennel Irokon) luokse katsomaan 6,5 viikon ikäisiä collienpentuja. On ne vaan niin kovin suloisia ja pennuntuoksuisia tuossa vaiheessa
 
Jacky sai pentujen palluttamisen ajan nauttia naisseurasta pihalla. Siellä se mennä viiletti tuulispäänä Airin 8 kk ja Pandan 14 kk kanssa. Hauskaa tuntui kolmikolla olevan. Jacky koittaa saada Airin tiputtamaan lelun nappaamalla kankusta kiinni.
 
Lelu ei irronnut ja Jackyn oli tyytyminen keppiin.
 
 
Puolen päivän aikaan alkoi armoton lumipyry tuulen lisäksi. Lähdettiin Anskun kanssa Saaren kansanpuistoon ja kameraa en todellakaan kantanut siihen keliin mukaan. Jacky oli selvästi vähän väsynyt aamupäivän riekkumisesta ja otti pienempiä pyrähdyksiä Fyran kanssa kuin yleensä.
 
Iltasella otin itseäni niskasta kiinni ja siivosin muutaman keittiön kaapin ja pyyhin kaappien ovet sekä vedin hellan paikoiltaan ja putsasin sinne vuoden aikana tippuneet eväkset. Nyt tarttis mennä nukkumaan, kun aamulla suunnataan käymäseen Tampereella.