Tiistaina ajeltiin Mickyn kanssa Aneten aksaan Somerolle kyydissämme Ilona & Hippa. Micky oli kuumuudesta huolimatta varsin pätevä. Jestas se menee lujaa, kun sopivaa pätkää on tarjolla. Sen kanssa voi joskus vielä tulla kiire. Ukkonen kierteli koko ajan enemmän ja vähemmän lähellä, mutta sateelta vältyttiin. Kotona kävin vaan vaihtamassa koirat ja jatkettiin Pukon kentälle vähän treenaamaan ja laittamaan kenttää kisakuntoon. Kivat ja onnistuneet treenit.

Eilen oli sitten tokokoe. Töistä lähtiessä auton mittari näytti +29,5. Ei oo kyllä nämä enää valkoisen ihmisen kelejä. Onneksi illaksi hiukan tuosta viileni, kun aurinko oli välillä pilvessä, mutta ihan riittävän kuuma oli silti. Jackya ilmeisesti pisti joku itikka, kun käytiin kentän laitamilla pissareissussa. Rapsutteli itseään kovasti, kun odoteltiin kehäänmenoa. Niinhän siinä sitten kävi, että kutitus jatkui myös liikkeen aikana. Ensin oli noussut istumaan ja rapsuttelemaan ja sitten vielä seisomaan. Tässä vaiheessa tuomari pyysi mut hakemaan Jackyn ja se oli ihan hölmistyneen näköinen pieni koira, kun selvästi hokasi itsekin, että jotain meni pieleen. Ilmeisesti yksinkertaisesti unohti "tehtävänsä", kun kutitti. Istumisessa kutina jatkui edelleen. Oli kyllä kovin koittanut istua, mutta loppujen lopuksi oli jo niin kenossa rapsuttelun jälkeen, että valui maahan asti vain 3sek ennen ajan täyttymistä. Molemmat paikallaolot siis nollille, mutta onneksi tiedän, että syy oli noinkin inhimillinen.

Niin ja tuomarina toimi Marita Packalen. Yksilöliikkeet tehtiin taas kaikki yhteen putkeen ja siitä en kyllä tykkää yhtään. Sekoitettu järjestyskin oli, mutta sillä nyt ei ole väliä.

Tunnari 9: haukahti lähteissään, muuten ok

Kaukot 9: täpäkät ja varmat vaihdot, eteni ihan vähän

Metallihyppynouto 0: nyt oli selvästi sillä fiiliksellä, että ei tuo. Haukkui ja pärisi vaan kapulalle. En antanut periksi ja piiiiitkän harkinnan ja muutaman lisäkäskyn jälkeen toi. Tää oli iso henkinen voitto mulle ja hieno ratkaisu Jackylta tuoda kuitenkin.

Luoksetulo 10: ihan ok, mutta valui se taas seisomisen kyllä vähän

Ruutu 8: merkille ravilla, ruutuun laukalla, stoppi hyvään kohtaan. Seuraamiseen tullessa kiersi mut ympäri ennen kuin löysi oikeaan paikkaan. Pitäiskö tätä loppuakin joskus treenata...

Zeta 7: istumisen jäi seisomaan ja mä sössin yhden kulman niin, että Jacky meni merkin väärältä puolelta

Seuraaminen 7: tästä ei koskaan tulekaan tän parempaa. Olen jo toivoni menettänyt. Mutta oli se nyt sentään paljon paremmin mukana kuin viime kisoissa.

Ohjattu 7: oli kovasti menossa keskikapulalle, mutta sain parilla lisäkäskyllä hakemaan vasemman.

Tällä setillä raavittiin kasaan 198 pistetä ja 3-tulos. Siihen olen kyllä kovin tyytyväinen, että pisteet riitti tulokseen, vaikka kolme liikettä meni nollille. Paljon oli hyvää ja suurin osa virheistä johtui tällä kertaa todennäköisesti siitä, että koko toukokuun aikana ehdittiin treenata todella vähän. Sellanen herkistely puuttui vallan. Kisapalkka on nyt alkanut toimimaan, Jacky oli koko ajan iloinen kehässä ja siirtymät seuraavan liikkeen aloituspaikkaan onnistui hyvin. Ei muuta kuin treenaamaan ja kohti uusia kisoja.

Tänään meni ilta koiria puunatessa viikonlopun reissua varten. Huomenna otetaan poikien kanssa suunnaksi Latvia ja Riika Samin jäädessä kotolaiseksi.