Me ollaan niin koukututtu paimennukseen, että tästäkin päivityksestä tulee hyvin lammasvoittoinen. Oltiin meinaan viime lauantaina poikien kanssa taas ratakurssilla. Fiilikset oli ihan katossa, koska treeni oli vaikea ja silti onnistuttiin. Otettiin lampaat häkistä, kuljetettiin tietä pitkin, kuljetuksen aikana tuli vastaan mönkkäri, yksi pysähdys kuului kuvioon ja siitä kohti ihan oikeaa traileria. Kerran kokeilin pojat pelkkään traikkuun ilman lampaita ja hyvinhän tuo sujui. Itsenikin vaan yllätti, kuinka kovaa kolinaa peltinen traikku pitää varsinkin siinä vaiheessa, kun lampaat siellä sorkkineen kulkevat. Trailerin jälkeen lampaat takaisin järjestykseen ja takaisin myös häkkiin. Saatiin Satu Viljakaisen toimesta tosi hienoa kuvia treeneistä. Kiitos Satu!

Micky pitää huolen lampaista, että saan suljettua häkin rauhassa

paimen1.jpg

Lampaat reunaan, että päästään turvallisesti ohi mönkkäristä

paimen2.jpg

Tietä pitkin kohti traileria

paimen3.jpg

Taas Micky vahdissa, että saan avattua trailerin etuluukun

paimen4.jpg

Lampaat yksitellen ulos trailerista ja Micky viimeisenä

paimen5.jpgpaimen6.jpgpaimen7.jpgpaimen8.jpg

Lampaat takaisin kohti lähtöpaikkaa ja maltillinen häkitys

paimen9.jpg

paimen91.jpgpaimen92.jpg

Ja sitten sama setti Jackyn kanssa

jpaimen1.jpgjpaimen2.jpg

jpaimen3.jpgjpaimen4.jpgjpaimen5.jpg

Ensin odotellaan rauhassa, että lampaat "ryhmittyvät" uudelleen trailerista tulon jälkeen

jpaimen6.jpg

Lauman irrtotus aidasta, jonka takana lisää lampaita ja siksi veto sinne

jpaimen7.jpgjpaimen8.jpg

Jacky siirsi lampaat vielä häkistä isompaan pyöröaitaukseen seuraavaa treenaajaa varten.

jpaimen9.jpg

Sunnuntaina hypättiin Minnan ja Ilonan kyytiin ja ajettiin Lentsun tokokursille Turkuun. Micky oli pätevä! Hienosti löytyi ruutu, mutta namikupin ollessa valmiina ruudussa pitää varoa, ettei ala himmaamaan liian aikaisin. Kiertojen kautta tehtiin ruudun loppuja. Tunnari tehtiin myös ihan kisanomaisena ja se oli hyvä. Edelleen vaan tunnarikapulan kanssa liikkuminen on Mickyn mielestä tyhmää. Jotenkin se pieni kapula ei asetu sen suuhun luontevasti. Nyt siis treenataan paljon vaan kapulan nostamista ja se suussa liikkumista ja erillään haisteluosuutta.

Maanantaina me oltiin taas paimentamassa. Jacky treenasi pyörössä ensin häiriötä. Sitä kun aina talven hallikauden jälkeen häiritsee kovasti ulkona aidan ulkopuolella liikkuvat koirat. Tähän saatiin hyvää treeniä nyt. Micky teki ekassa treenissään lampaiden siirtelyä kahden aitauksen välillä ja samalla tuli paljon porttitreeniä. Toisen setin kumpikin teki pihattoaitauksessa. Aitaus on varsin kumpuilevaa sekä risuinen ja kivinen. Jacky oli siellä toooosi hyvä ja teki suunnat hyvin sekä piti hyvän etäisyyden. Micky ei olisi millään malttanut avata kaaria kunnolla, mutta löytyi ne pikkukarhultakin sentään. Hyvät ja erilaiset treenit taas.

Eilen ja tänään ollaan tokoiltu Puutarhan nurtsikentällä. Nyt ollaan taas päästy oikein kunnolla treenaamisen makuun ja mikäs siinä treenatessa, kun kaikki ulkokentät alkaa jo olla käyttökunnossa. Eilen Minnan ja Ilonan kanssa treenatessa Jacky teki seuraamista ja ennen kaikkea pikkuaskelia. No taaksepäin ne ei onnistu edelleenkään kunnolla ja siinä on meillä kyllä yllin kyllin sarkaa, jos aiotaan uusilla säännöillä kisata... Lisäksi tehtiin ohjatun oikean kaarta ja tunnari. Nämä meni nyt hyvin ja tuntui jopa tuo kaari nyt vihdoin onnistuvan sen näköisenä kuin haluaisin. Micky teki myös seuraamista, jossa pääpaino täyskäännöksillä, liikkeellelähdöillä ja pysähdyksillä. Se tuntui hyvälle. Sitten me juoksenneltiin pitkin poikin Mickyn pitäessä tunnarikapulaa suussaan ja kivaa tuntui ainakin olevan. Loppuun vielä muutama pentuluoksetulo. Siksi siis ihan pentuversio, kun pikkukarhu päätti YHDEN liikkeessä tehdyn stopin jälkeen, että aina kuuluu pysähtyä ja ihan itseksiin. Nyt koitetaan moinen variaatio unohtaa vallan.

Tänään oltiin kaiman kanssa treenaamassa. Jacky teki koko liikkeenä luoksetulon, jossa vähän valui seisomisen stopin. Jatkettiin ohjatun kaaria sekä tehtiin zeta kokonaisena. Järjestys oli maahan-seiso-istu ja kaikki asennot oli kuulemma hyviä. Myös zetan  seuruu meni hyvin. Tunnari tehtiin taas myös ja nyt vähän haahuili ensin ja otti ilmasta hajuja, mutta toi kyllä oikean ihan varman oloisesti. Mickyn kanssa juoksutettiin jälleen tunnarikapulaa sekä tehtiin jäävät ja pari luoksetuloa. Näissä ei mitään ongelmaa. Teki myös 3min paikallaolon Airin kanssa ja hyvin pysyi, vaikka saatiin varsin luonnollinen häiriö, kun rusakko päätti pyhältää kesken kaiken kentälle. Tehtiin myös molempina iltoina lenkki Sortohaassa meidän edellisissä asuinmaisemissa. Niitä lenkkimestoja mulla on kyllä välillä vähän ikävä. Ricon kansa siellä tuli kaikki kivet ja kannot koluttua moneen kertaan