Viime keskiviikkona pojilla oli ajat osteopaatti Leena Piiran käsittelyyn Halikkoon. Jacky on ollut jotenkin vähän epäpuhdas liikkeessään ja selvishän se syykin, kun oli saanut kehitettyä lukon si-niveleen. Se aukes ja muuten iso-karhu olikin ihan ok kunnossa. Mickyllä on edelleen vähän probleemaa taannoisen liukastumisen jäljiltä. Takajalkojen lihaskalvot kiristivät aika lailla ja on siirtänyt paljon painoa vasemmalle eteen, kun oikeassa sisäreidessä on venähdys. No kaikki saatiin kuitenkin auki ja kroppa suoraan, mutta nyt elellään vähän varovaisesti jonkun aikaa, että venähdys saa parantua rauhassa kokonaan.

Lauantaina ajeltiin Minnan ja Hipan kanssa meidän ensimmäiseen nuorten koirien tokoringin koulutukseen Janakkalaan. Kouluttajana toimi Sirke Viitanen. Ihan SUPERkiva koulutus. Tykkäsin tosi paljon ja sain paljon hyviä vinkkejä muun muassa merkkiin, ruutuun, jääviin ja noutoon. Micky oli myös kivasti kuulolla ja teki hyvin hommia, vaikka vieraassa hallissa oltiinkin. Onneksi näitä koulutuksia on tulossa paljon lisää. Ihan mahtavaa!

Eilen käytiin kaverien luona jo varsin perinteisellä Joulun alusen glögillä. Tämä perinne on siis ollut niin kauan, kun ollaan kaiman kanssa omillamme asuttu vain paria Joulua lukuun ottamatta. Tällaset perinteet on parhautta ja tekevät osaltaan juuri meidän Joulun. Tänään ollaan oltu Samin kanssa molemmat vapaalla ja siivouksen lomassa paistettu kinkku jne. Kai se Joulu sieltä vaan tulee, vaikka keli onkin kaikkea muuta kuin jouluinen. Tuossa mietin, etten omana elinaikanani muista koskaan näin lämmintä ja sateista Joulua. Lumetonta on ollut ennenkin, mutta että pari viikkoa ennen Joulua ja niin pitkälle eteenpäin kuin ennuste näyttää, on useita plusasteita ja pelkkää sadetta. Ei edes yöllä pakkasta. Toivon todella, että tämä on vain poikkeus…