Minäkö yllytyshullu. En suinkaan, en ainakaan myönnä... Annariinan leijonamiäs Lucas on aina ollut ihan hurjasti minun perääni. Häntäsaparo alkaa ihan vimmatusti vipattaa aina kun nähdään. Tuossa kevään ja kesän aikana huomattiin lenkeillä, että Lucas kävi lihapullan toivossa tarjoamassa mulle tokoliikkeitä useasti kesken lenkin. Siitä se ajatus sitten lähti ;o) Annariina heitti alkuun ihan tsoukilla (kai...) että ryhdypä ohjaamaan Lucasta tokossa. Aikani laitoin hanttiin, mutta kuinkas sitten kävikään. Tänään käytiin meidän seuran omissa kisoissa tekemässä Lucaksen kanssa meidän eka yhteisdebyytti. Tuomarina alokasluokassa toimi Tiina Heino. Parit kisathan Lucaksella on alokasluokassa jo takana Annariinan kanssa. Helppohan se toki on toisen valmiiksi treenaaman koiran kanssa mennä. Pari kertaa treenasin Lucaksen kanssa yhdessä sen verran, että osasin käyttää oikeita käskyjä.

Luoksepäästävyydestä tuli heti kymppi. Aika koominen kokoero koirilla, kun viereen osui tanskandoggi.

1831047.jpg

Paikallaolosta saatiin myös 10 pistettä :o) Vähän kyllä pelkäsin, että riittääkö Lucaksen maltti, kun häntä alkoi niin vimmatusi vipattaa aina askel askeleelta enemmän, kun kävelin takaisin kohti. Hienosti pysyi ja hienosti nousi myös istumaan heti ekasta käskystä, vaikka se on vähän ollut ongelma.

Seuraaminen remmissä meni oikein mallikkaasti, mutta vapaana ohjaaja hukkasi koiran ;o) Siis oikeesti. Kun olen tottunut noihin isoihin, jonka näkee helposti silmäkulmasta. Lucas jäi jonnekin mun olkapään varjoon ja sitten aloin liikaa kyttäillä ja Lucas jätätti sitä mukaa. Tätä siis pitänee hiukka treenata ;o) Se oli kuiteskin pääasia, etten etukäteispelosta huolimatta sotkenut pientä miestä kertaakaan...

1831048.jpg

Liikkeestä maahan meni hienosti, mutta seisomisessa vähän hiippaili perään ja kääntyi vinoon, kun palasin viereen. Luoksetulossa ei tullut ekalla käskyllä, mutta kun tuli, niin teki sen vauhdilla. Varmaan jäi runtujäljet maahan ja kuvastakin näkee, ettei tassut ehdi edes maata koskea. Siinä vain jäi loppuasento hieman vajaaksi.

1831051.jpg

1831053.jpg

Hyppy meni kanssa muuten hyvin, mutta Lucas istui esteen taakse heti sinne hypättyään. Sen kanssa kun on treenattu myös jo avo-luokan hyppyä. Kokonaisvaikutuksesta saatiin 8 ja pisteitä kaikkiaan 149 eli kelpo 2-tulos. Olen erittäin ylpeä tuosta pienestä miehestä :o) Nyt tiedetään mitä meidän on yhdessä treenattava, koska pahasti näyttää siltä, ettei meidän kisaura tähän yhteen kisaan jää... Kiitos Annariina luottamuksesta ja tästä mahdollisuudsta ohjata "vierasta" ja HIEMAN erityyppistä koiraa kuin omat. Ja ennen kaikkea KIITOS LUCAS! Nyt veit viimeistään naapurin namppatädin sydämen kokonaan :o)))

Tässä on sitten kuulemma kasvamassa mun seuraava kisakoira. Fyra 12 viikkoa hallitsee noudon jo ainaskin.

1831055.jpg

Nickyn kanssa kisasin sitten avoimessa luokassa, tuomarina Carina Ranne. Suomen tiukimmaksi tuomariksihan häntä on sanottu, joten täytyy myöntää, että ohjaajalla oli himppasen asenneongelma ja se taisi tänään koitua meidän kohtaloksi. Paikallaolon Nicky oli taas tapansa mukaan ihan priimasennossa. Kerran oli kurkannut viereisen kehän tapahtumia. Tästä kuitenkin lähti 2 pistettä, kun Nicky ennakoi käskyn ja nousi istumaan liian aikaisin. Voi tylsyys, kun aina meiltä lähtee jostakin pisteitä, vaikka itse paikallamakuu on ihan SUPER.

Seuraamisessa Nicky jätätti tänään oikein kunnolla ja otti häiriötä niin, että tarvitsi täyskäännöksen jälkeen aina uuden käskyn, kun jäi katselemaan kehän ulkopuolen tapahtumia. Hetkittäin sekin oli kuitenkin ihan ok, kuten kuvasta näkyy.

1831061.jpg

Liikkeestä maahan oli 7,5 pisteen arvoinen. Ihan en tiedä, mistä noin paljon tippui, kun meni kuulemma maahan ihan heti käskystä. Liikkeestä seisomisestä lähti 2 pistettä, kun vähän hiippaili perään.

1831062.jpg

Luoksetulo tulkittiin läpijuoksuksi ja siitä sitten vain vitonen. Nicky pysähtyi ekasta käskystä, mutta hiippaili ja annoin toisen käskyn, mutta oli tuomarin mukaan jo ehtinyt tulla liikaa, vaikka sillä toisella käskyllä pysähtyi heti ja lopun ja myös loppuasennon tuli hienosti.

Nouto sitten menikin taas nollille. Juup. Kentälle oli piirretty viiva, minne asti heiton piti yltää. Yleensä heitän kapulan ihan jumalattoman kauaksi ja nyt kun hieman säästelin, niin heitto jäi puolisen metriä viivasta ja tuomari käski sen uusia. No tämän sählingin jälkeen Nicky ei lähtenyt ekalla käskyllä ja sitten meni haahuilemaan kapulalle, mutta ei tuonut. Kun kerran liike oli jo nollilla, niin menin lähemmäksi ja pyysin uudestaan, jolloin Nicky kapulan toi ja pääsin kehumaan.

Meidän niin varma kauko-ohjaus ei tänään ollut yhtään varma. Nicky tarvitsi 2 käskyä molempiin istumaan nousuihin ja tästä siis vain 6 pistettä. Kuvia katsottuani luulen tämän johtuneen siitä, että liikkeenohjaaja seisoi tosi lähellä ja kuten korvista näkee, niin toinen kuuntelee minuun päin ja toinen ihan takana seisovaan liikkeenohjaajaan.

1831058.jpg

1831057.jpg

Hyppy oli nyt ihan ok, mutta siitäkin vain 7,5 kun meni hitaasti, vaikka ei estettä kolisuttanutkaan. Kokonaisvaikutus 7 ja yhteensä 120 pistettä ja 3-tulos. Siis meidän tokouran pohjanoteeraus. Tästä toivottavasti on suunta vain ylöspäin... Ja kuten tuossa jo viikolla totesin, niin kyllä se treeneissä osaa ja toimii ;o)

=============================================================================

Hetken aikaa kisojen jälkeen huilattiin kotona ja sitten taas kuvauskeikalle. Tällä kertaa kuvauskohteena meidän agiliitokaveri Pipsa sekä jackrusselipoika Kille.

1831042.jpg1831046.jpg

Kuvaamisen jälkeen lähdettiin vielä meidän poikien sekä Anun ja bortsutyttöjen kanssa metsälenkille. Onnittelut Anulle ja Divalle hienosta 2-tuloksesta ja luokkavoitosta voittaja-luokassa ja kiitos lenkkiseurasta.