Heh, lauantain tokokisan jälkeen päätin, että mun pään nollaamisen takia me pidetään viikon verran tokotaukoa lukuun ottamatta tiistain tavoiteryhmän treenejä. Siinä sitten huomasin jo maanantaina treenailevani Jackyn kanssa. Musta on tullut toko-riippuvainen  Ollaan me tällä viikolla sentään muutakin tehty ja toko on kyllä ollut selvästi vähemmällä kuin aiempina viikkoina.

Maanantai meni valssin pyörteissä. Niin siis aksatreeneissä, jonne Anja toi valssiharjoitusradan. 18 esteen radalla sai tehdä liki joka väliin valssin. Valssit onnistui tällä kertaa aika lailla hyvin siitä päätellen, ettei Jackyn vauhti niissä hyytynyt  Muuten mä kyllä onnistuin sössimään muutaman kohdan  Mutta se on pääasia, että karhulla tuntui olevan huisin kivaa ja vauhtiakin riitti. Itse asiassa se painattaa menemään tuolla maneesissa pehmeästä pohjasta huolimatta melkoisella asenteella  Kiitos Anja illan valsseista ja muille kiitos seurasta.
 
Tiistaina oli Pukon kentällä tavoitetokon vuoro. Pääteemana ruutu ja sivuteemana nouto. Sen verran vähän väkeä oli paikalla tällä kertaa, että ehdittiin käydä molemmat teemat läpi kaikkien kanssa. Ruutu oli aika haasteellinen siinä valaistuksessa. Siis kentällä on toki valo, mutta luo aikamoiset varjot maahan. Vietiin siis Jackyn kanssa pari kertaa lelu yhdessä ja ne ok, mutta sitten Anun viedessä lelun, ei Jacky enää oikein hokannutkaan, että missä ruutu on. Avuilla saatiin onnistuminen ja loppuun vielä vietiin kerran yhdessä. Vauhti ja ilme oli ok  Ja sitte sain Anulta noottia, että lähetyksessä mun vasen olkapää nytkähtää eteenpäin. Siis sama homma mitä tuppaan tekemään hypyn kanssa  Tää nyt erikoiskontrolliin!
 
Toisena otettiin noutoa ensin ihan tavallisena avo noutona. Ihan ok teknisesti, mutta toi ravilla. Tähän perään pari kertaa yhdessä vietynä ja nopealla lähetyksellä ja johan oli vauhtia  Loppuun paikallaolo ja voi paska taas! Jäi kahden nartun väliin vähän nenä pitkällä, mutta muuten ihan ok. Pysyin näkyvissä ensin ja kun oli ihan rauhassa, niin menin piiloon. Kaikki meni hyvin, kunnes yhtäkkiä jostakin syystä Jacky nousi istumaan. Mun pakka sekos siinä ja menin ite laittaan takas, vaikka oltiin avustajan kanssa sovittu muuta  Uudessa jätössä nousikin sitten jo ennen kuin edes pysähdyin, mutta nyt Sanna kävi laittamassa takas ja siitä eteenpäin taas ok. Otti kyllä aika lailla häiriötä myös, kun vieressä olleelle koiralle naksutettiin. Ja hitto tajusin samalla, että vaikka ei saa namia ite, niin kun me kerran muuten naksutellaan, niin saihan se palkka naksun ties mistä ja moneen kertaan. Voi mua ultratyhmää!!! Jacky ei siis missään nimessä paikallaoloon silloin, jos joku omalleen paikallaan makaamista samalla naksuttaa. Tulipa siis tehtyä paikallaolon suhteen taas tuhat ja yksi virhettä 
 
Iltalenkki tehtiin vielä Pilvenmäellä Anjan ja koirien kanssa ja sen lisäksi lähdettiin Jackyn kanssa vielä kotona ravilenkille.
 
Keskiviikkona saatiin Lotte ja perhoset ylläriseuraksi Hunnarille lenkille. Paljon mukavampi oli tarpoa yhdessä kuin yksin. Kiitos! Karhu oli ihan kahjo. Se vaan painatti yksinään sinne tänne ja hakkui ja murisi mennessään. Mikälie virtapiikki iski  Lopuksi jäin taas tekemään poikien kanssa meidän metsätreenit. Ensin mäkikävelyä, sitten peruuttelua metsässä. Peruutteluun Jacky on saanut ihan hurjasti varmuutta  Sitten vielä kannon päällä pyörimistä, jossa vasen pitää ottaa tehotreeniin. Molemmat puolet sujuu, mutta oikealle pyörii tosi paljon nopeampaan. Niin ja matkalla autolle vielä rinnejuoksua kepin perässä.
 
Jostain syystä on nyt jonnekin kirjoitettu, että meidän paikallaolot Jackyn kanssa ei saa onnistua millään  Yleensä Hunnarin parkissa ei ketään muuta ole ja nytkin vaikutti tosi hiljaiselta. Ajattelin, että siinä on hyvä sauma ottaa piiiiiiitkä paikallaolo ja mä auton takana Jackylta piilossa, mutta näkemässä. 7 minuuttiin oli tarkoitus päästä, niin eikö 3-4 minuutin välissä ilmestynyt kuin tyhjästä mies koiransa kanssa. No ei siinä mitään, että ehdin kyllä Jackyn luo ennen kuin se koiraa edes näki, mutta jouduin menemään sen tarkemmin Jackyn mielentilaa sillä hetkellä katsomatta jne. Mies sitten päätti mennä melkein iholta ohi, vaikka tilaa olisi ollut kuinka ja paljon. Kielsin päästämässä koiraa haistelemaan (uros vielä) ja jatkoin, että me kaiken lisäksi treenataan. Sain ihan hel….nmoiset huudot päälleni, ettei tarvi siellä treenata ja hän saa päästää koiransa mihin hän haluaa  Kaikkia hulluja on maailma täynnä  Jackya ei koko koira kiinnostanut yhtään, kun vaan odotti lupaa mennä namikipolle. Mutta taas siis tuli ylimääräinen häslinki paikaollaoloon ja aikakin jäi puolet aiottuna pienemmäksi. Melkein jo alkaa naurattaa tää homma. Kun ei onnistu, niin ei onnistu, ei sitten millään.
Illalla otin lenkille pallon mukaan ja hassuteltiin molempien poikien kanssa lyhtytolppien kiertoja ja Jacky treeni siinä samalla myös pari hienoa luoksetulon stoppia.
 
Eilen oltiin pitkästä aikaa lampaita katsomassa  Nämä oli ekat sisätreenit. Päätin jo alkujaan, että nyt tehdään turhan haukkumiselle stoppi. Meillä kun yleensä menee eka vuoro siihen, että Jacky haukkuu liikaa intoaan ulos ja mun menee hermo. Plään oli, että komennan kerran ja jos ei lopu, niin lähdetään hetkeksi ulos jäähylle. Tää toimi oikein hyvin. Jopa niin hyvin, että lopussa Jacky haukahdettuaan lähti itse ovelle valmiiksi  Varsinaisena treeninä tehtiin vaan ihan helppoa peruskuljetusta ja vähän kiertämistä. Hyvin meni ja luulen, että tästä kiinni pitämällä saadaan ensi kesäksi myös ulos edes vähän hiljaisempi paimenpoika  Illalla käytiin vielä tekemässä pieni juoksulenkki.
 
Tänään nappasin töiden jälkeen pojat autoon ja huristelin Paavolaan. Kävin ensin tekemässä lenkin ja sitten tokotreffeille Marjan, Minnan ja Eijan kanssa pukon kentälle. Nyt kun pääsi muiden kanssa treenimään, niin Jackyn suunnitelmaan kuului paikallaoloja, ruutua, tunnaria ja kontaktin pitoa häiriössä. Ensin tehtiin tunnaria. Ei sit pystyny karhu millään istumaan paikoillaan mun kääntyessä ympäri  Ei tässä ole koskaan ennen ollut ongelmaa. Toi ekalla kertaa silti oman nätisti. Toisella kertaa sitten arpoi vaan ekan suuhunsa, kun lähti ihan väärässä mielentilassa. Peli poikki, hengähdystauko, paikan siirto, enkä kääntynyt ja ihan pro suoritus siihen
 
Ruutu tehtiin ensin niin, että vietiin yhdessä pallo. Meni taas kaarella vasemmalta sisään. Mietittiin tätä Minnan kanssa ja kokeiltiin niin, että Minna vei pallon Jackyn katsoessa ja vähän vinkautti. Aluksi teki silti kaaren, vaikka menikin edestä sisään. Kolmannella toistolla kaari oli jo tosi vähäinen. Paimenkaari??? Nyt täytyy oikeesti miettiä, millä toi vasemmalta sisään meneminen saadaan pois ennen kuin siitä tulee isompi ongelma. Näiden lisäksi treenattiin kontaktia niin, että muu porukka huuteli vaikka mitä käskyjä ja pieni Obelix juoksenteli kentällä vapaana. Muutaman kerran karhun katse harhaantui, mutta pääosin piti ihan superhienoa kontaktia  
 
Sitten ne paikallaolot... Ensin jäi Uunon ja Roiston väliin. Nousi istuun ennen kuin edes käännyin  Käskin sieltä paikoiltaan takaisin. Seisoin näkyvissä ja sitten kävin piilossa vähän aikaa. Luokse kävellessä nousi seisomaan asti pari metriä ennen kuin olin vieressä  Kyllä se viime viikonloppu siis vaan jälkensä jätti  Toisena versiona Rokka teki istumisen ja Jacky makuun. Nyt oli ihan ok ja suht rauhassa. Viimeisenä vielä Jepen ja Uunon välissä. Jeppe kutsuttiin vierestä hyvin vähäeleisesti pois. Tämä Jepen lähteminen ei vaikuttanut Jackyyn mitenkään, mutta muuten oli kovin levoton. Vaihtoi lonkalta toiselle muutaman kerran jne. Pysyi kuitenkin eikä oikeastaan ollut edes sen näköinen, että olisi aikonut nousta tai lähteä, mutta ei se mitenkään levollinen ja rauhallinen ollut. No nyt saatiin pari onnistumista kuitenkin  Eikä me siis noita hinkattu peräjälkeen vaan tehtiin noita muita juttuja aina välissä. Kiitos likat ihan miljoonasti! Voi kun saatais aikataulut vähän useammin natsaamaan.
 
Illalla kävin vielä tekemässä Jackyn kanssa pitkän ravilenkin ja loppulenkistä leikittiin tolppien kiertoa ja otettiin seuraamisen oikeaa asennetta. Tein myös pari paikallaoloa vielä niin, että jätin Jackyn, kävelin kunnon matkan, seisoin hetken, jätin pallon maahan & palasin ja vapautin. Koitan näillä nyt luoda takaisin mielikuvaa ja sitä, että mun lähteminen ja takaisin paluu on ihan ok. Tuskin se tääkään "ongelma" muusta muuksi muuttui kuin treenaamalla...
 
Viikonloppuna yllättäen tokoa  ja sitten ihan vaan lepoakin.