Perjantaina käytin viimeisen viime kesän kesälomapäivän ja muiden hyväksihän se meni. Aamulla nimittäin ajelin poikien kanssa Tanja Kotin luokse Turun Koirafysioon hoidattamaan pojat ja iltapäivällä kuskasin äitiä fyssarille täällä Forssassa. Kumpikin pojista oli ihan ok kunnossa. Pientä kireyttä siellä täällä ja Jackylla huomattavissa taannoisen palloaccidentin aiheuttamia juttuja ja Mickyllä vastaavia pihakeinuun törmäämisestä. Se on kyllä hyvä, kun näitä aikoja on säännöllisesti, niin ei pääse mitkään jutut ”muhimaan” kropassa liian kauan. Mickylle saatiin lisäksi ohjeita vatsalihasjumppaan, jotka ei toki tälle remmin toiselle päällekään olisi pahasta… Loppupäivä otettiin rauhallisesti ja illalla oli taas vuorossa Mickyn puunaamista.

Lauantaina kello soi klo 04.20. Suuntana PK-tapahtuman koiranäyttely Helsingissä. Collieille tuli tuomarimuutos Matti Luososta Piia Enlundiin ja kehä alkoi klo 9, kun kaikilla muilla roduilla aloiteltiin vasta klo 10. Nuoria uroksia oli paikalla 4. Micky voitti luokan ja sai SA:n. Niinpä siinä sitten kävi, että tuomari katsoi vain 4 urosta SA:n arvoisiksi. Mutta mikä huikeinta, niin Micky voitti koko setin ollen PU1 ja saaden ekan SERT:in. Jihaa!

Arvostelukin on tosi Mickyn näköinen: Erinomainen tyyppi. Hyvin kaunis sivukuva. Hyvät mittasuhteet rungossa ja päässä. Hyvä luuston vahvuus. Kaunis kiilamainen pää. Tummat, hieman pyöreät silmät. Hyvät korvat. Hyvin kaunis ylälinja. Sopivasti kulmautunut edestä ja takaa. Kevyet vetävät liikkeet. Takaliikkeissä ahtautta. Hyvä hännän asento liikkeessä. Hyvä karvanlaatu. Esitetty taidokkaasti. Koira erinomaisessa näyttelykunnossa.

micky8-normal.jpgmicky1-normal.jpgmicky6-normal.jpg

Roppikehä olikin sitten hauska. Vuosi sitten samaisessa näyttelyssä nimittäin samat koirat olivat samoin päin ROP- ja VSP-pentu. Ehkä jatkossa on tuolla näyttelyssä käytävä aina näiden kahden kanssa. Menomatkalla vielä vitsailin Tuulalle, että otetaanko uusinta viime vuotisesta.

PK-tapahtuma 2013
VSP-pentu Suvituikun King-Bear
ROP-pentu Woolmill´s Le Bon Werona

2013-normal.jpg

PK-tapahtuma 2014
VSP, SERT Suvituikun King-Bear
ROP, SERT Woolmill´s Le Bon Werona

DSC_9227-normal.jpg

Mäkisen Anna sattui olemaan näyttelyssä turistina ja nappasti pari kuvaa muistoksi SERT:stä.

micky%20sert-normal.jpgmicky%20sert%202-normal.jpg

Eilen sai nukkua hiukan pidempään ennen Riihimäen näyttelyyn lähtöä. Tuomarina täällä Helin Kasuk-Tenson. Melkoisen kuuma päivä oli urheilukentän viheriöllä. Tällä kertaa Micky myös hienosti ERI 2 SA. Arvostelu täältäkin tosi kiva: Erinomaisen tyypin ja sukupuolileiman omaava vahvaluustoinen uros. Kaunis pää ja ilme. Hyvät korvat. Kaunis ylä- ja alalinja. Erinomaiset takakulmaukset. Kauniisti kannettu häntä. Upea turkki. Upeat sivuliikkeet. Takaa kevyesti pihtikintereinen. Upea esitys. Kiitos Eijalle matkaseurasta!

Täytyy kyllä sanoa, että Mickyn on aika uskomaton nuori herra. Häslää ja höslää kehän ulkopuolella, mutta kehässä suhtautuu työntekoon ihan jäätävällä keskittymisellä. Voi että sen kanssa on makeeta olla siellä.

Kyllä oli mehut pois sunnuntaina kotiin päästyä. Sen verran näin kesällä koiramäärät jakaantuu useampaan näyttelyyn, että näissäkin kahdessa oli collieita paikalla vain reilut 30. Kiva välillä näin, niin ei mene ihan koko päivää, vaikka koko rodun katsookin.

Auto oli pihalla takaluukku auki ja jossakin vaiheessa havahduin, että missä Jacky mahtaa olla. No siellähän se istui autossa sen näköisenä, että seuraavaan reissuun hän sitten tasan lähtee mukaan. Illalla nappasin vielä kuvan Mickyn viikonlopun ”saaliista”.

jacky%20lymyy-normal.jpgmiksu-normal.jpg

Niin ja tällä aikaa Sami kävi Seinäjoella Duathlonin SM-kilpailuissa tuoden kotiin SM-pronssia. Melkoinen viikonloppu meidän perheellä.

Tänäänkin olin vielä ihan väsy, mutta onneksi ohjelmaan ei muuta kuulunutkaan kuin ihanien lassienalkujen kuvaamista.