Lauantaina kello soi aikaisemmin kuin arkeena. Aika usein on meidän näyttelykausi keväällä alkanut juuri Harjavallasta ja niin nytkin. Ajeltiin Mickyn kanssa kaiman luo Latovainioon ja pakattiin siinä koko 4 koiran, kahden ihmisen seurue + tavarat yhteen autoon. Harjavalta ei pettänyt sään suhteen taaskaan ja kova tuuli & vesisade piti huolen syväjäätymisestä. Tuomarina toimi Iuza Berazde Tsekistä.

Avoimessa luokassa oli 15 urosta. Micky teki jälleen kehässä kaiken niin hyvin kuin osata ja saattaa. Tuloksena AVO ERI4. Ei ollenkaan hullummin ensimmäisestä avoimen luokan näyttelystä Suomessa ja  varsinkaan, kun soopeli ei todella ollut päivän väri. PU-luokassa esitettiin 5x tri & 5x merle ja PN-luokassa 10x merle & 1x tri. Toki merlejä oli paikalla eniten, mutta on tuo aika hurja jako silti. No tätähän se näyttelytouhu on, kun rotumääritelmä antaa jonniinkin verran tulkinnan varaa ja ainahan se kauneus on katsojan silmässä tuon tyyppisessä arvostelulajissa. Meidän autossa matkasi kuitenkin kotiin näyttelyn ROP sekä ROP-pentu ja kaiman yksi kasvatti sai urosten SERT:in ja toinen oli ROP-vet, joten lämpimät onnittelut vielä tätäkin kautta Irokon-tiimille.

Kotona kävin pikaisesti kääntymässä ja nappasin Jackynkin mukaan. Suunnaksi otettiin Jokioisten Kartanonpuisto, jonne oltiin Poutalan kanssa sovittu kameratreffit. Aika ihania kuvia saatiinkin aikaan vai mitä sanotte näistä?

IMG_9022.jpg

IMG_9030.jpg

IMG_9073.jpgIMG_9078.jpgIMG_9059.jpg

IMG_9106.jpgIMG_9109.jpg

IMG_9200.jpg

IMG_9219.jpgIMG_9239.jpg

IMG_9343.jpgIMG_9282.jpg

Sunnuntainakin oli kello soimassa, koska meillä oli paimennuksen ratatreeni Somerolla. Tällä kertaa settiin kuului myös aamupala ja ruoka. Nam! Hiukan meinasi hirvittää, kun meidät oli laitettu 2-3-luokassa kisaavien kanssa samaan ryhmään. No oikeastaan me selvittiin ihan ok tästä setistä. Oli hankaliakin kohtia ja kertaalleen mun mokan takia Jackylta pääsi lampaat karkuun, mutta paljon saatiin myös onnistumaan. Että ehdottomasti jäätiin plussan puolelle ja ne ei niin hyvin toimineet asiat menee treenilistalle. Otettiin lampaat aitauksesta, taaplattiin toiselle pellolle pitkin syvää uomaa, jossa pohjalla oli vettä, toisella pellolla poispäinajona kapeahkon kujan läpi ja 4 kepin pujottelu 15-päisen lammaslauman kanssa. Laidunnus ja sitten lampaat kuljetettiin uoman yli takaisin. Eipä nekään mielellään sorkkiaan kastele ja kyllä siinä koira sai tosissaan tehdä duunia, että arvon martat toiselle puolelle saatiin. Toinen treeni tehtiin samassa paikassa hiukan toisenlaisena. Kyllä siinä omatkin aivonystyrät melkoisen koville joutui. Aika raukea olo oli illalla kahden ulkona vietetyn päivän jälkeen.

Eilen jatkettiin paimennusta maanantai-treenien merkeissä. Mulla oli pojille suunnitelma mietittynä ja se mene niin, että ekassa setissä treenattiin kaaria pyörössä ja tokassa häiriöihmisiä. Vaikeeta on kummallekin pojista lampaista luopuminen ja poispäin lähteminen, mutta muutama hyvä setti saatiin aikaan. Tähän pitää nyt vaan kovasti treeneissä panostaa. Toisena treeninä tehtiin kuljetusta häiriössä eli ihmisiä seisoi ja jutteli lampaiden lähellä. Micky ensin vähän ihmetteli, että miksi ne ihmiset siellä pönöttää, mutta tottui pian. Jackylle on vastaava treeni tehty kerran aiemmin ja se muisti ilmeisen hyvin, koska ei ihmetellyt nyt yhtään. Hyvin kiteytti treenikaveri maanantain fiiliksen. Jos muuten on päivä vähän ruttuinen ja suupielet alaspäin, niin päivän pelastaa paimennustreenit, joista kotiin ajellaan aina enemmän tai vähemmän suupielet hymyssä.

Tänään vietettiin sadepäivää ja lepäiltiin kiireisen viikonlopun jäljiltä. Ja näkyypä sitä kalenterissa olevan aika lailla ohjelmaa tulevaankin viikonlopppuun.