Viikonlopussa ehdottomasti parasta oli, että sai molempina aamuina nukkua ilman kellonsoittoa. Lauantaina aamusella lähdettiin Poutalan kanssa Elonkiertoon kunnon lenkille. Sen jälkeen Jacky pääsi (tai omasta mielestään joutui) suihkuun ja föönaukseen. Näyttää heittävän kaikki villat nyt ja osan päälikarvoistakin. Piha näytti session jälkeen tältä.

Jackyn%20sulkasato-normal.jpg

Iltapäivällä lähdettiin Samin kanssa ajamaan Lietoon. Menin 3,5 tunniksi kuuntelemaan Tuire Kaimion luentoa koirien ongelmakäyttäytymisestä. Sami meni siksi aikaa pyöräilemään, kun alkaa nää kotimestat olla jokseenkin koluttu. On se vaan sellanen juttu, että mitä enemmän noita eläinkulutuksen todellisia ammattilaisia kuuntelee, sitä nöyremmäksi tulee. Ehkä kaikkien tärkein asia, joka viime aikoina on tullut toistoon useamman kerran on se, että eläimen käytökselle on AINA SYY. Ei ne vittuile tai näytä keskisormea vaan tekevät niin kuin tekevät jostakin syystä. Ihmisen tehtävä on sitten saada selville se syy, jotta voi muuttaa omaan toimintaansa sen mukaan. Toinen jännä asia on, että mitä enemmän näihin asioihin perehtyy, niin sitä vähemmän tulokset ja tittelit merkitsee. Kyllä se on se taito oppia lukemaan ja kouluttamaan eläintä ja olen myös varma, että tavallaan tulokset kulkee käsi kädessä sen kanssa.

Eilen unohdin pyhittää lepopäivän ja painoin kotihommia tukka putkella koko päivän. Nyt oli myös Mickyn vuoro päästä pesulle ja puhallukseen. Se olikin sen verran kaljumpi jo, ettei enää niin paljon irronnut. Iltasella lähdin kävelemään poikien kanssa kohti Tammelaa ja mentiin pitkästä aikaa anopille kylään. Ja kyllä oli Jackyn taito juuston kerjäämiseen edelleen hyvin ja toimivasti tallella.

Tänään olin päivällä polvea näyttämässä ortopedin luona. Jo aiemmin kävin sitä työterveydessä näyttämässä ja hän antoi lähetteen ortopedin luo. Vasen polvi on siis kipuillut jo lähes 4kk ajan. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. Diagnoosiksi ortopedi sai rustopehmentymän. Ehkä jostain kolhusta jossakin vaiheessa alkanut tms. Nyt sitten syödään puoli vuotta tulehdusta ehkäisevää ja ruston palautumista edesauttavaa lääkettä 3 pilleriä päivässä ja polvitukea pitäisi käyttää kaikessa rasituksessa. Polvillaan oloa ja kyykistelyä pitäisi välttää tai ainakin pyrkiä tekemään ne hyvin harkitusti. Puolen vuoden päästä sitten arvioidaan tilanne uudelleen. Toivon mukaan ruston pehmeneminen ainakin pysähtyy, koska muutenhan tuosta seuraa väistämättä aikanaan nivelrikko.

Illalla oli taas jooga. Tehtiin ihania venytyksiä. Mä sitten diggaan noista joogan kokonaisvaltaisista venytyksistä. Tasapainoa harjoiteltiin jälleen myös ja sitä lienee syytä treenata vähän kotonakin. Ehkä se tiedostettu hengittäminenkin sieltä vielä löytyy…