Viime maanantai sekä tämä ilta menivät Pukon kentällä tokokurssejä vetämässä. Kivoja koirakoita sekä pentu- että arkitokoryhmässä. Sitä ennen ehdin sentään käydä poikien kanssa Hunnarilla lenkillä ja vähän metsätreeniä tekemässä.

Tiistaina oli Mickyn Järvenpään toko. Jacky oli mukana, joten tein sen kanssa siinä ennen kurssia paikallaolot ja kaukot. Hyvin suoriutui karhu niistä vieraassa paikassa, häiriössä ja suoraan autosta otettuna. Mickyn kanssa tehtiin seuraamista, noutoa ja ruutua. Hyviä vinkkejä tuli taas kaikkiin. Tällä hetkellä vaan vaivaa krooninen aikapula eikä meinaa millään ehtiä tekemään edes läksyjä seuraavalle kerralle.

Keskiviikkona kisattiin Jackyn kanssa toinen evl-kisa. Siinäkin huomasi, että on ollut vähän turhan kiire viime aikoina ja myös tuo 1,5 viikon väli kisojen välillä on liian lyhyt ainakin tässä vaiheessa. Koko evl kisattiin nyt putkeen ja sitäkin on ehditty treenaamaan ihan liian vähän. No mutta vaikka aika paljon meni pieleen, niin joukossa oli myös kivasti toimivia juttua. Ja taas tietää ainakin, mitä treenata.

Liikkeet siinä järjestyksessä kuin ne tehtiin, jos vielä muistan.

Metallihyppynouto 7: Piti aika marmatuksen kapulalla, mutta toi jälleen ilman lisäkäskyä.

Kaukot 7: Teki kaikki asennot hyvällä asenteella ja yhdestä käskystä, mutta tuli jonkun verran eteenpäin.

Tunnari 7: Haahuili, haukkui ja tiputti kapulan suustaan kertaalleen.

Luoksetulo 8: Taas valui seisomaan stopin, muuten ok.

Ruutu 0: Sama vika kuin viime kisassa. Jätti edestä vajaaksi, korjasi, mutta ei mennyt ekalla maahan ja tällä kertaa lähti lisäksi seuraamaan omin luvin.

Zeta 9: Seurasi hyvin ja teki asennot hyvin. Ohjaaja kääntyi yhdestä kulmasta väärään suuntaan...

Ohjattu noutaminen 6: Änkesi väkisin keskikapulalle. Kaksi kertaa stoppasin ja vasta kolmannella käskyllä otti suunnan oikein.

Seuraaminen 5: Ihan karmeeta! Haahusi ja annoin lisäkäskyjä. Väsynyt vai aistiko aiemmat epäonnistumiset? En tiedä, mutta tosi rumaa oli.

Käytiin kehästä nopsaan ulkona ja sitten samoin tein paikallaoloon.

Paikallamakuu 9: Kääntyi lonkalla ja siitä takaisin sekä piippasi loppua kohden, mutta pysyi.

Istuminen 0: Lähti mun perään melkiis heti.

Tällä räpellyksellä saatiin kasaan 180 pistettä eikä siis tulosta. Onneksi seuraavaan kisaan on kuukausi aikaa treenata.

Plussat: toi metallin, valitsi jälleen oikean tunnarin, zetan asennot onnistui, teki kaukot yksillä käskyillä, ohjaantui ohjatussa virheestä huolimatta, liikkeiden välit ok.

Miinukset: ruudusta ulos jääminen jälleen ja istumaan jääminen, kaukojen eteneminen, seuraamisen kamaluus, ohjatun kuuntelemattomuus, paikallaolossa makuun jälkeen liian iso odotus palkalle, ohjaaja jännitti ihan luvattoman paljon, kisapalkkaus ei oikein onnistunut.

Torstaina vaihdettiin lajia ja lähdettiin Mickyn kanssa käymään Helsingissä, PK-tapahtuman näyttelyssä. Tuomarina toimi Svein Helgesen Norjasta. Urospentuja oli kaksi ja niistä Micky vei voiton saaden KP:n. Narttupentua vastaan sitten hävittiin ja näin tuloksena VSP-pentu. Onneksi, koska tuossa näyttelyssä myös pennuille on loppukilpailu ja voitto olis tarkoittanut kamalan pitkää päivää. Nyt oltiin jo puolilta päivin takaisin kotona.

Perjantai välissä oli vapaa. Tai vapaa ja vapaa, mutta en mennyt töihin. Lähes työpäivän mittainen päivä siitä kuitenkin tuli Tampereen suunnassa ajellessa. Illalla sitten taas molempien poikien puunausta.

Lauantaina suht aikaisin Päivi otti meidän kyytiin ja suunnattiin samaan paikkaan kuin torstaina. Tällä kertaa siellä oli vuorossa KV-näyttely ja tuomarina ruotsalainen colliekasvattaja Eva Eriksson. Kaikkiaan oli collieita ilmoitettu 75 kappaletta. Aurinko paistoi ja niinhän sitä sitten sai kaulaan ja käsivarsin myös tämän kesän ekan punoituksen. Micky voitti jälleen toisen urospennun saaden KP:n ja tällä kertaa voitettiin myös narttupentu, joten Micky päätti pentuluokat olemalla hienosti ROP-pentu.

Mickyn näyttelysaalis 9.5. ja 11.5.

ROP-pentu-normal.jpg

Siskolikka Kiana oli narttupentujen kolmas. Urosten valioluokassa oli 7 kilpailijaa. Jacky sai ERIn, mutta ei sijoittunut luokassa. Tosi Hyvä arvostelu oli kuitenkin. Jaffiina pyörähti kehässä saaden EH:n ja Päivin koirille kaikille ERI. Varsin hyvä päivä siis! Näyttelyn jälkeen Havukaisen Satu nappasi vielä Mickystä poseerauskuvat. Kyllä mun pikkukarhu vaan on kovasti komea ♥

Img_1494-normal.jpg

Img_1499-normal.jpgImg_1502-normal.jpg

Eilen oltiin Anskun ja koirien kanssa. Klo 13 mennessä oltiin tehty metsälenkki ennen ja jälkeen treenien sekä treenattu 6 koiraa kentällä. Jacky jatkoi Anskun kanssa eläinkokeita ja Micky teki hyppyjumppaa sekä parin putken ja muutaman hypyn rallattelua. Aika siistiä, kun aamun tehoalun jälkeen oli sopivan väsyneet koirat ja silti vielä iltapäivä aikaa puuhastella muuta.

Tämä alkanut viikko on aika paha. Kalenteri on niiiiin täynnä, etten oiken tiedä vielä itsekään, että miten tästä selvitään... Ans kattoo koska ehdin koneelle seuraavan kerran edes blogia päivittämään.