Mä olen kyllä aikamoinen tuuritokoilija! Nytkin oli jo ennen kesälomaa ja loman aikana sellanen, ettei tehty poikien kanssa juur yhtään mitään tokojuttuja. Siitä se innostus sitten taas lähti ja nyt ei tahdo tunnit vuorokaudessa riittää, kun olis niin kiva vaan treenata. Näin on menty siis jo pitkään, että sekä kesällä että talvella iskee totaalinen treeni burn out ja rauhassa kun oottelee, niin takashan se into taas tulee.

Viime perjantaina meillä oli treeni/keskustelutilaisuus nuorten koirien tokoringin puitteissa Hämeenlinnassa. Räsäsen Riitta oli paikalla avaamassa uusia sääntöjä tuomarin näkökulmasta. Samalla toki tsekattiin uusia liikkeitä myös käytännössä. Jotta illasta tuli täydellinen, niin ajettiin koulutuksen jälkeen poikien kanssa Anjan luo Jaffia & Kianaa katsomaan. Lievästi sanottuna porukka oli innoissaan, kun eivät ole pitkään aikaan nähneet.

Lauantaina oli Forssassa ensimmäinen Tiina Kuusiston 5 kerran tokokoulutussetistä. Kiva kun ei tarvinnu ajella mihinkään kauemmas. Mickyn kanssa olin mukana koulutuksessa ja toki katselin myös muiden koirakoiden tekemisiä. Mickyn kanssa tehtiin seuraamista. Saatiinkin siihen taas tosi kivoja uusia vinkkejä. Micky vastasi treeniin tosi hyvin ja näytti kovasti iloiselta koko ajan. Toisena tehtiin häiriötä kontaktissa. Perusasennossa se oli Mickylle varsin helppoa, kun sitä on pennusta lähtien tehty sen verran paljon. Tehtiin sitä myös seuruussa ja siinä lentävä lelu oli Mickyn mielestä hankala. Tykkäsin kovasti Tiinan tyylistä kouluttaa ja paljon tuli taas ideoita ja kokeiltavaa treenireppuun.

Sunnuntaina käytiin Eijan kanssa Elonkierrossa lenkillä. Pojilla ja Tuksulla oli jälleen kovin kivaa ja me saatiin rupatella rauhassa. Eijalla oli myös kamera mukana ja liitänpä tähänkin pari kivaa kameran muistikortille tallentunutta kesäotosta. Kiitos Eija! Illalla kävin vielä pikemmin poikien kanssa keskenään kentällä treenailemassa.

Elonkierto%209.8.%20%282%29.jpgElonkierto%209.8.%20%283%29.jpg

Maanantaina ja tänään paimennettiin. Pääosassa edelleen hakukaaret. Pikku hiljaa alkaa treeni myös tuottamaan tulosta ja edistymistä on havaittavissa. Tänään olin Mickyyn ihan supertyytyväinen. Meidän pariksi pellolle tuli Mickylle entuudestään vieras narttu ja toisella reunalla laidunta treenasi samaan aikaan tärppipäiväinen Mickylle ennestään tuttu narttu. Hyvin pysyi pää nuorella miehellä kasassa. Jackyn parina oli toinen uros ja ensi hämmästyksen jälkeen saatiin hyvä treeni aikaan Jackynkin kanssa.

Paimentamasta ajoin suoraan kentälle. Kiva kun nuo tavoitetokon treenit on nykyään joka viikko. Yksin kuitenkin pääosin on tullut treenattua, niin ihan kiva saada säännöllistä treeniseuraakin. Oltiin me tosin tiistainakin kaiman kanssa treenaamassa Latovainiossa. Jackyn kanssa on nyt "hinkattu" EVL:än uutta kierto-nouto-hyppyhässäkkää. Tosi moni sanoi, että liike pitää pilkkoa hyvin pieniin osiin ja lähteä siitä rakentamaan. No ei toiminut Jackylla! Sitten päätin kokeilla, että tehdään liike suoraan kokonaisena (ilman kierron jälkeisiä stoppeja, ettei ala niitä ennakoimaan) ja alkoi heti sujua paljon paremmin. Jackylle oli hurjan paljon selkeämpi yhtälö se, että mennessä mennään hyppyjen ja kapuloiden ohi ja tullessa sitten on niiden vuoro. Toistaiseksi lähtee ruudun "tyhjään" kuin olisi merkille menossa, mutta kai se jossain välissä hokaa, ettei siellä olekaan merkkiä...

Sitten me ollaan oltu kahtena keskiviikkona taasen Lentsun tokokurssilla Turussa. Sielläkin on ryhmässä ollut juoksuinen narttu. Vitsi mä ole tyytyväinen siihen, kuinka hyvin Micky pystyy keskittymään silti. Ja tänäänkin toi, että paimentamassa juoksuhajuissa ja sitten puolen tunnin ajomatkan jälkeen vaihtoi lajia sujuvasti tokoon.

On mulla vaan niiiiiin kivat koirat, joiden kanssa on ihan huippukiva harrastaa. Kovasti kiitollinen olen minä karhuistani ♥