HipHei! Ensimmäinen koskaan koirani kanssa saavuttama EVL 1-tulos on nyt totta. Huippufiilis! Eilen ja tänään ennen kisaa tein mielikuvatreenejä Vapun maanantaisten ohjeiden mukaan. Mielestäni onnistuin niissä hyvin ja ajatusmatoja ei päässyt joukkoon. Tässä kohtaa on myös kiitokset paikallaan. Minna L, Eija ja Annamaria viimeisen viikon aikana pyytettömästi seisoivat kello kädessä ja tekivät mitä käskin, kun itse kökin piilossa Jackyn tehdessä paikallaoloja. Ilman ihania treenikavereita on tulosten tekeminen mahdotonta. Kiitos!

Jacky oli luokan eka koirakko. Mua jännitti ihan jumalattomasti paikallaolot. Jacky oli kuitenkin sopivassa mielentilassa ja pysyi molemmat hyvin tällä kertaa. Istumisesta 10 ja makuusta 9, kun haukahti maahanmenossa ja oli vaihtanut lonkkaa välillä. Koitin vaan piilossa pitää silmiä kiinni ja nähdä Jackyn ylväänä tekemässä suoritustaan. Hiukanko oli voittajafiilis paikallaolojen jälkeen. Sen verran oli oma adrenaliinitaso korkealla, että Jacky ei huolinut palloaan paikallaolojen jälkeen, mutta namit kelpasi kyllä.

Oltiin luokan eka koirakko ja seuraaminen meni penkin alle tuon mun väärän mielentilan takia. Jacky palasi siinä vanhaan laamailuun. Tämä tarvii nyt ottaa tehotreeniin, että alkaisi toistuvasti pystyä myös kisoissa sen tason suoritukseen, mihin pystyy treeneissä. Siis mun jännityksestä huolimatta... Zeta siihen perään ja se olikin sitten taas jo oikein hyvä. Tuomarikin kysyi, että miten seuruu voi muuttua hetkessä ihan toisen näköiseksi. Kaikki asennot oikein ja myös oikealle kääntyminen nyt hyvä. Luoksetulossa käytin edelleen seisomiseen käsimerkkiä ja kyllä se toimii vaan paremmin. Tarvii sitä nyt vielä säätää terävämmäksi. Maahanmeno on mun makuun nyt niin hyvä, mihin Jacky voi pystyä ja samoin lopun tulee nyt laukalla. Ruutu oli tosi hieno, vain merkille olisi saanut mennä nopeammin. Tässä välissä tauko ja nyt kelpasi jo pallokin ja päästiin kunnolla leikkimään. Molempien fiilis tuntui tosi hyvälle.

Tauon jälkeen jatkettiin ohjatulla ja siinä jälleen oikea. Merkki tässäkin hidas ja vähän haukahteli mennessään, mutta muuten nätti ja palautti loppuun asti laukalla. Metallisissa mutisi kapulalle nyt aika kauan ja jäi loppuasennon vinoon. Tässä tulee niin usein palkattua suorapalkalla… Tunnarissa haisteli hyvin, mutta meni omasta kertaalleen ohi ja jatkoi toisen kierroksen, jolloin tosi varmana nosti ja toi oman. Varmistaminen on nyt se, mitä on haettukin, kun jossakin vaiheessa hutiloi ja toi yleensä viereisen... Yhtään tuomarin näyttämää pistettä en ollut katsonut, mutta perstuntuma sanoi, että yhtään nollaa ei ole alla. Jännitys nousi taas, kun tajusin mahdollisuuden ykköseen olevan, jos vaan kaukot onnistuu. Onneksi ne tehdään sen verran etäällä ja onneksi niissä on nyt hiottu motivaatiota ja tekniikkaa paljon. Ne oli meinaan ihan tosi makeet.

Näillä eväillä saatiin kasaan 268 pistettä ja siis 1-tulos. Se tuntuu jotenkin niin käsittämättömän hienolta. Kovin paljon tuon parempiin pisteisiin ei resurssit voisi riittääkään, koska haukkuminen vie aina osansa. Nyt kyllä Jacky teki paljon hiljaisemmin kuin viikko sitten. Myös liikkeiden välit ihan ok, vaikka niissä oli aika pitkiä odotuksia. Tällä fiiliksellä jatketaan ja nyt on saatu pää auki se suhteen, että meilläkin on mahdollisuus niihin kuninkuusluokan 1-tuloksiin. Jacky ♥

evl1-normal.jpg