Eilen oli tällä erää viimeinen eli neljäs kerta Lentsun tokokurssia Turussa. Tämä ei toki jää tähän. Niin mahtavaa on opetus, että taatusti joutuu Lentsu jatkossakin meitä katselemaan ;o)

Olipas taas oikein tehoilta ja koirat ihan sippejä parituntisen jälkeen. Toki aurinkokin paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämmitti aika lailla. Ensin treenattiin jääviä liikkeitä leikkien. Nicky on nyt tosi kivasti hiffannut, että palkka usemmiten lentää eikä tule mun kädestä. Tämä palkkaustapa sopii Nickylle hyvin ja saan näin ajoitettua palkan riittävän nopeasti.

Tämän jälkeen treenattiin liikkeestä seisomisesta seisomassa pysymistä. Ohjaaja siis koitti muutaman metrin päässä omalla liikehdinnällään saada koiran liikkumaan, mutta palkka tuli vain paikoillaan seisomisesta, kun kerran sitä treenattiin. Tämä oli Nickylle oikea bravuuri ja seisoi kuin tatti, vaikka kuinka härnäsin. Jotain olen siis saanut opetettua hyvin :o) Sitten oli vuorossa parin kisapalkkauksen treenaaminen. Tää oli taas hitsin hyvä homma ja näitä treenataan varmasti PALJON ;o)

Sitten ampumista namikupille. Hetsausta ihan kunnolla, mutta vain luvan kysymällä sai ampua kupille. Tämäkin meni Nickyllä yllättävän hyvin, kun ottaa huomioon, että edelleen kaikki minusta poispäin tehtävät liikkeet on tuolle mamman pojalle vaikeita.

Lopuksi tehtiin 2 "rataa". Ensimmäisellä oli suorituksena ruudussa joku temppu, siitä koiran jättö ruutuun, ruudun loppuosan luoksetulo, josta suoraan idarin asennot. Siitä lähetys alustalle ja sitten ruutuun, jossa palkka. Tämä siis kaikki LEIKKIEN ja tyyli vapaa. Nickyllä kaikki muu meni hyvin, mutta ruutuunlähtemistä alustalta ei oikein hokannut ilman Lentsun pientä huhuilua. Toisella "radalla" oli ensin nouto lelulla, siitä ruutuun alustalle ja ruudusta luoksetulo. Sen jälkeen 4 vaihdon kaukkarit, liikkeestä seisominen, siitä merkin kautta alustalle ja alustalta ohjaajan jalkojen välistä palkalle. Siis VAU! Tää oli ihan älyttömän makeeta meidän kaikkien mielestä. Tätä just haettiin tältä kurssilta. Ohjaajalle mielikuvitusta tehdä tokosta kivaa. Nyt on oikein roppakaupalla taas ideoita. Ja ei kun "reenaan" :o)

Jossakin vaiheessa mainitsin kertovani myöhemmin omasta käynnistäni Osteopaatti Leena Piiran vastaanotolla. Tänään siellä sitten olin. Voi voi sentään :o( Paljon on saanut pahaa aikaan yli 15 vuotta kipuillut ja kahteen kertaan leikattu oikea olkapää. Nyt on käsi paremmassa kunnossa, mutta koko yläkroppa aika pahana. Solisluut on molemmat "hukassa", lapaluut liian ylhäällä ja etäällä selkärangasta, kylkien liikkuvuus olematon, selkärangan luonnolliset mutkat lähes suorat, niskassa turvotusta jumien seurauksena ja mitähän vielä muuta oli, kun ei kaikki edes jäänyt mieleen :o( Tästä kaikesta huolimatta toivoa kuitenkin on ja nyt on edessä melkoinen oma kuntoutus ja seuraava käynti sovittiin elokuulle, jossa tsekataan, mitä olen saanut aikaan. Oikea käsi olisi nyt tärkein saada taas "peliin" mukaan. Normaalisti ihmisen kävellessä ja käsien heiluessa liikettä on samalla myös rinta- ja selkärangassa sekä lavoissa. No minulla näin ei ole oikealla puolella ollenkaan. Pelkkä oikea käsi liikkuu. Nyt käsi pitää opettaa uudestaan liikuttamaan samalla myös muuta yläkroppaa. Tämä on nyt se suurin projekti, koska sen myötä sitten pikku hiljaa muutkin virheasennot pitäisi helpottaa.

Ei tässä vielä kaikki... Siinä ensimmäiseksi, kun Piira katseli tuota olkapäiden ja rangan tilannetta, niin sain myös hämmästyneen kysymyksen, että "seisotko aina noin?". No kävipä ilmi, että näiden yliliikkuvien nivelteni kanssa painan seisoessa polvet taakse "lukkoon" ja painon kantapäille. Tämäkin luultavasti yläkropan epätasapainon helpottamiseksi. Onneksi tämäkin tuli ilmi, koska tuo asento on kuulemma ihan hurja rasite polville, kun seison pelkkien polvien rakenteiden varassa enkä reisilihasten avulla. Nyt siis alkaa oppikoulu myös seisomisen osalta. Tässä on nyt mukavasti mennyt ilta hakatessa päätä seinään, että miksen ole aiemmin lähtenyt hakemaan apua :o( Tässä tilanteessa soisi olevan hieman matalamman kipukynnyksen, kun lääkärienkin kommentti on hyvin usein ollut, että mikset tullut VÄHÄN aiemmin...