Viime perjantaina kiidin töiden jälkee Latovainioon kaiman kanssa treenaamaan. Vajaa 1,5 tuntia ehdittiin touhuta ennen pimeää. Siellä kun ei siis ole mitään valoja ja metsää ympärillä niin pimeys on todellakin pimeys. Hyvin tuossa ajassa kuitenkin 5 koiraa kaikkiaan treeninsä pääsi tekemään.

Lauantaina oli ensin aamusta Tiinan toko hallilla. Tehtiin ekassa setissä Mickyn kanssa ohjattua, kun luulin, että meillä on siinä ongelma. Ongelma olikin ollut vain paikkasidonnainen ja syystä x teki ihan omituisen kaaren. Nyt kuitenkin molemmat puolet hienot ja lähtee pyydettyyn suuntaan varmasti. Toisena tehtiin merkitöntä merkkiä ja siinä meillä on oikeasti ongelma. Ihan liian iso banaani tulee aina jompaan kumpaan suuntaan. Nyt täytyy miettiä tosissaan, että miten Mickyn ajatuksen saisi suoraan juoksemiseen. Etäpalkkalaite (Treat & Train tai Manners Minder) olis tosi proo niin tässä kuin toooosi monessa muussakin jutussa. Laitteessa ei ole muuta vikaa kuin hinta. Suomessa hinta on liki 200€, ulkomailta saisi about puoleen hintaan, mutta just nyt (ja jo hetken aikaa...) sekin on auttamatta liikaa. Pitänee siis keksiä jotain muuta.

Tokon jälkeen käytiin kotona ja ajettiin sitten doboilemaan Loimaalle. Olipas tosi kiva tunti taas. Sitten otettiin siirtymä Ypäjälle, jossa käytiin Poutalan ja partasuiden kanssa remmilenkillä Ypäjä-cityssä. Samalla tuli popsittua myös tämän Joulun ajan eka riisipuuro. Taas hypättiin autoon ja kotimatkalla poikettiin Jokioisten kirkkoon. Kävin ekaa kertaa ikinä ottamassa kirkossa ristiäiskuvia. Hiukan hirvitti, kun kirkko on ehkä yksi hankalimmasta paikoista kuvata valon (tai oikeastaan valottomuuden) vuoksi. Tarvittais kovin valovoimainen putki kameraan ja se taas maksaa maltaita. No loppujen lopuksi olin ihan tyytyväinen ja onneksi myös kuvat tilannut taho. Loppuilta me sitten vaan makoiltiin.

Sunnuntaina oli vähän samansuuntainen sinne-tänne-tonne päivä. Ensin aamupäivällä ajoin Ypäjälle ja mentiin Poutalan & partasten kanssa metsään katsomaan, josko muutama suppis tarttuisi matkaan. Eipä se saalis järin iso ollut, mutta jotain sentään ja koirilla tuntui olevan ihan superkivaa. Illansuussa olin piiiiitkästä aikaa tuppereilla. Eipä se konsepti tässä vuosien saatossa paljon ole muuttunut. Ehkä siirtynyt enemmän ruoan laittoon kuin sen pelkkään säilyttämiseen. Ja tuppereilta vielä ristäisten rääppiäisiin herkuttelemaan. Olipas todella puuhakas viikonloppu, mutta niin mielekästä puuhaa kaikki, että mieli kyllä lepäsi.

Tässä viikolla on ollut paimennusta, putkirullausta, maneesitokoa ja 3 palaveria yhteen päivään. Kotonakin on koitettu nyt muutamia asioita treenailla ahkerasti. "Tehotreenin" alla on erityisesti seuraamisen peruuttaminen.