Aamusella päivän edes hiukan valjettua lähdettiin joulukuusia metsästämään. Koirat matkaan ja isä kyytiin ja autolla isän veljen luo. Sieltä ne sopivat kuuset molempiin huusholleihin jälleen löytyi :o) On muuten vuosien varrella keli vaihdellut laidasta laitaan tällä meidän perinteisellä kuusen hakureissulla. Välillä on saanut kahlata puoleen reiteen hangessa, välillä on ollut -25 astetta pakkasta ja välillä satanut vettä. Sekä tietty kaikkea tuolta väliltä. Tänään oli märkää, hitusen plussan puolella, mutta sentään pilvipouta. Koirat oli ihan yltä päältä ravassa, kun autolle päästiin, mutta kivaa niillä oli :o)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

2144388.jpg

2144387.jpg 

Koirista ei aluksi näkynyt kuin vilahdus siellä ja toinen täällä, kun tuo paikka on oikein peurojen lemppari ja niiden jälkiä piti bongailla pitkin risukoita.

 

2144393.jpg 

2144391.jpg

Välillä piti sentään pysähtyä kuulostelemaan jostain suht läheltä kuulunutta koiran haukkua.

 

2144389.jpg

Ricon mielestä metsässä on ihan superia, kun on niiiiiiiin paljon keppejä, mistä valita. Ylitarjonta aiheuttaa kyllä välillä ongelmia ja pitää oikein murista ja äristä, kun ei millään osaa päättää, mikä keppi on se kaikkein paras ;o)

 

2144397.jpg

Puu kaatuu! Siinä se on, kuusen perheen tämän vuoden kuusi. Eikä se ole ihan noin korkea miltä kuvassa näyttää, kun kasvoi pienen kumpareen päällä ja isä taas on montussa kumpareen vieressä.

 

2144386.jpg

2144394.jpg

2144396.jpg

 

Pojat on olleet mukavan väsyneitä tuon metsässä riekkumisen jäljiltä. Tuossa makaavat reporankoina jaloissa tyytyväisenä öristen :o)

 

Nyt olen tässä koittanut aloitella vähän joulusiivoa, mutta kun ei hotsita niin ei hotsita. Aina vaan huomaan istuvani koneella rätin kanssa heilumisen sijaan. Vakaa päätös on kuitenkin edes sauna tänään kuurata ennen saunomista, mutta ans kattoo kuinka käy...

 

============================================================================= 

 

Eilen oli taas koko kamala ilma koko päivän :o( Vettä tihutti ihan koko päivän ja niin viimisen päälle harmaata ja synkkää, ettei pahemmasta väliä. Ja paikka paikoin julmetun liukas. Lenkin jälkeen otettiin poikien kanssa kuitenkin pienet tokotukset. Nicky treenasi ensin perusasentoja ja seuraamista. Aluksi seuraamisessa haahuili, mutta pian muisti homma nimen. Tätä vaan tarttis ottaa edelleen pieniä annoksina säännöllisesti ja USEIN. Eikä toi perusasentoon tulo vaan tuosta yhdestä ja tärkeimmästä suunnasta ala vieläkään näyttää siltä kuin haluaisin. Tätä täytyy nyt funtsii ja kysellä vinkkejä. Kimppatemppua pojat treenasivat myös sekä kimppaluoksetuloa, jossa on nyt ennen kaikkea haettu Nickylle vauhtia hyvällä menestyksellä :o) Ricon mielestä tää on ihan sairaan hauskaa "avustaa" Nickyä ;o)

 

Tunnari x2 tehtiin myös Nickyn kanssa ja vau ne oli molemmat makeita :o))) Ekana laitoin väärät riviin muodossa __  I      I  __  I. Eli tuonne tyhjään väliin meni sitten oma. Nicky lähti vasta toisella käskyllä, mutta sitten reippaasti. Alkoi haistella jo hyvän matkaa ennen kapuloita maata ja teki pienen kaarroksen oikean kautta, mutta nuo ei haittaa mitään, kunhan nenä on auki. Kapuloita haisteli toooosi hyvin ja rauhassa ja otti oman samoin tein, kun kohdalle osui :o) Seuraava kapulakuvio oli ikään kuin kellotaulu, jossa yksi väärä oli myös keskellä ja oma noin klo 2 kohdalla. Tämä oli samalla testi, koska viimeksi tässä kuviossa oma oli keskellä… Aloitti haistelun niin, että jo toisena osui oman kohdalle ja saman tein hyvin varmana sen nappasi suuhunsa ja toi. Tää on kyllä nyt niin hieno ja varma, että pikku hiljaa tarttis taas uskaltaa kokeilla myös vieraassa paikassa avustajan kanssa.

 

Me siis touhuttiin tällasia, vaikka Messarissa oli "colliepäivä". Samillekin totesin, että voitko uskoa mun olevan kotona vuoden meganäyttelystä huolimatta ;o) Itse asiassa ei tehnyt yhtään edes tiukkaa ja mikäs siinä, kun <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Tuula toimitti tuloksia tasaiseen tahtiin ja PN- ja ROP-kehän sain livelähetyksenä. Kiitos Tuula hyvästä tulospalvelusta :o) Oli muuten himppasen hieno päivä collieilla molemmissa karvanlaaduissa, kun nahka oli RYP-1 ja pehko RYP-2 :o))