Perjantaina oli kentällä kevättalkoot. Menin jo vähän etukäteen sinne treenaamaan poikien kanssa. Porukkaa oli talkoissa kivasti ja paikat saatiin rivakasti hyvään kuntoon. Ilona oli myös kehitellyt vähän oheisohjelmaa koirakisojen muodossa ja paistettiin me makkaraakin. Kivoja yhteishengen kasvattajia nämä tällaiset.

Lauantaina Minna ja Hippa tuli hakeen mut ja Mickyn kyytiin aamulla ja ajettiin Riihimäelle nuorten koirien tokoringin koulutukseen. Pidettiin kimppatreenit Lahden porukan kanssa ja kouluttajina toimi Oili Huotari ja Nina Manner. Homma aloitettiin kisanomaisella setillä, jossa kaksi koirakko teki yhtaikaa varsin lähekkäin. Hiukan huoletti, että miten Micky suoriutuu, mutta turhaan moista murehdin. Pikku jätkä oli erittäin pätevänä. Meidän arvotut liikkeet oli liikkeestä seisominen, luoksetulo ja hyppy. Tehtiin ilman välipalkkaa ja Micky oli varsin pätevä.

Tämän setin jälkeen tehtiin koko 14 koirakon porukalla häiriötreeniä. Paikallaolossa koirat oli vähän sikin sokin ja osalla naamat vastakkain jne. Käskytys tehtiin evl tyyliin. Toisena tehtiin kaukoja kuonot ulospäin ringistä ja sen jälkeen ringin keskustaa kohti sivulta maahanmenoa ja istumista. Tässä tuli häiriötä yllin kyllin jo muiden käskyistä ja sitten koutsit kävivät vielä häiriköimässä lisää. Micky suoritui näistä toooosi hyvin. Siis ihan yllättävän hyvin.

Kaikki pääsi vielä henk.koht oppiin molemmille kouluttajille. Micky oli ensin Ninan opissa ja katottiin vähän meidän noutoa sekä ohjatun suunnissa etenemistä, kun Mickyn mielestä oikea puoli on kovin vaikea hahmottaa. Oilin opissa tehtiin maahanmenoa peruasennosta, kun Micky tuppaa menemään vähän banaaniksi siinä. No ei se nyt tietty mennyt. Katottiin myös molempia paikallaoloja. Niiiiin paljon tuli taas kaikkia vinkkejä. Tosi kiva päivä! Illalla mentiin vielä Minnan luokse lenkille ja sen jälkeen olikin ihan tattis olo.

Tässä vielä muutama Tuuli Oksalahden ottama kuva koulutuksesta.

toko1-normal.jpgtoko2-normal.jpgtoko4-normal.jpgtoko6-normal.jpgtoko8-normal.jpgtoko9%2C5-normal.jpg

Eilinen menikin sitten mätsärissä Pukon kentällä. Tällä kertaa sää suosi ja koirakoita oli paikalla noin 130. Pitkä ja rankka päivä, mutta kaikki meni hyvin ja talkoolaisia oli kivasti, joten selvittiin. Jacky aloitti samalla junior-handler uransa Ilonan kanssa. Vitsit ne veti hienosti! Jacky piti jopa hännän ihan siivosti. Erittäin ansaitusti sijoittuivat sijalle 2. Tästä on hyvä jatkaa! Muutaman kuvankin räpsin parista.

IMG_1199-normal.jpgIMG_1187-normal.jpgIMG_1260-normal.jpg

Tänään käytiin Minnan kanssa vähän treenaamassa. Jacky teki pienen kisamaisen setin, jonka mä meinasin väkisin sössiä väärillä käskyillä… Micky oli hukannut noudon kokonaan. En tiedä hämääntyikö niistä kokeiluista, mitä tehtiin lauantain koulutuksessa vai miten oli nyt jotenkin pihalla koko hommasta. No nyt tarvii koittaa vaan löytää se takas.