Viime perjantaina illan suussa Päivi noukki meidät taas kyytiin. Laivalla yli ja läpi pimenevän Eestin ja Latvian kohti Riikaa, jonne saavuttiin vähän jälkeen klo 2 yöllä. Koirat lenkille ja nukkumaan. Onneksi colliet olivat kehässä vasta iltapäivällä, joten ehti siinä nukkuakin sentään vähän.

Näyttelypaikalla oltiin hyvissä ajoin ja ehti rauhassa kierrellä kojuja. Tuomarina collieilla oli Geir Nordahl Pedersen. Micky oli meidän porukasta ensin kehässä ollen jun ERI 2 paikallisen juniorin perässä (3 junioria: Micky & 2 paikallista). Välissä oli muutama nuorten ja avoimen luokan koira ennen Jackyn vuoroa. Valioluokassa esiintyi 4 soopelia urosta, joista 2 Suomesta ja 2 paikallista. Jihaa! Jacky voitti urokset ja sai SERTin & CACIBin (ja oli loppujen lopuksi VSP) ja nimensä eteen uuden valionarvon eli Latvian muotovalio (LV CH). Nyt on myös CACIBien osalta maat ja tuomarit täynnä ja seuraavaksi pitää odotella ajan täyttymistä heinäkuun lopulla, että voidaan edes ajatella CIB-tittelin valmistumista. Nartuissa meni myös hienosti, kun Päivin Haamu sai JUN-SERTin ja tuli sillä Latvian ja samalla koko Baltian juniorivalioksi.

IMG_6611-normal.jpgIMG_6666-normal.jpg

Näyttelyn jälkeen löydettiin hyvä ostoskeskus, jossa oli viileä parkkihalli. Voitiin siis rauhassa syödä ja shoppailla koirien nukkuessa autossa. Ja kyllä me sitten syötiinkin. Ihan mielettömän hyvää ruokaa ja jälkkäriksi jäätelöä-mascarponea-marenkia höystettynä taivaallisen makuisella mustaherukkahillolla. Tästä herkusta näppäsin kännyllä kuvan.

2013-06-08-0127-normal.jpg

Syönnin jälkeen oli mukava mennä kävelylle Riikan vanhaan kaupunkiin. Niin kaunis kaupunki ja kaunis kesäilta. Vau!

IMG_6630-normal.jpgIMG_6631-normal.jpg

Toriaukiolla kysyttiin lupa ja koirat olivat kovasti tervetulleita mukanamme istuskelemaan. Heti niille palveltiin myös iso kuppi vettä ja tarjoilija kävi säännöllisesti katsomassa, ettei kuppi vaan ole tyhjä. Niinhän siinä sitten kävi, että meistä tuli nähtävyys. noin 9 ihmistä 10 pysähtyi juttelemaan ja rapsuttamaan koiria ja vaikka kuinka moni otti myös kuvia. Ei hassumpaa pr:ää rodulle.

IMG_6639-normal.jpg

Poispäin kävellessä nähtiin hauska yksityiskohta. Liikennetolpan jalkaan oli kudottu suojus.

IMG_6645-normal.jpg

Pojat poseeraa jonkun paikallisen "monumentin" edessä.

IMG_6619-normal.jpg

Hotellin etuseinää ja parkissa ollut auto.

IMG_6675-normal.jpgIMG_6669-normal.jpg

Hyvinnukutun yön jälkeen ehdittiin käydä vielä kaupoilla aamulla ennen näyttelyä. Nyt tuomarina toimi Eugeny Kuplyauskas. Vähän hassu setä. Koiria käsitteli kyllä hyvin, mutta kokeili niitä ihan hassuista paikoista ja osaa arvosteli ihan hurjan kauan ja osan kanssa oli lyhyestä virsi kaunis. Tällä kertaa Micky eli jun EH 2. Samaan järjestykseen meni junnut kuin lauantainakin. Jacky voitti jälleen valiot ja oli tällä kertaa lopulta PU4. Todellakin lopulta, koska en ole ehkä koskaan ennen nähnyt noin kauan kestävää PU-kehää... Myös Päivin tytöillä meni taas hienosti Itun ollessa PN4 ja tyttärensä siinä perässä PN5.

Laivaankin ehdittin ihan hyvin vaikka moni sitä epäili. Matkaa kuitenkin Riikasta Tallinnaan on reilu 300km. Kaikki oli kotimatkalle tarkkaan suunniteltu ja näin ei tullut edes kiire ja tämä takasi sen, että oltiin Forssassa jo puolen yön aikaan. Niin ja kotimatkalla suunniteltiin jo muutamaa uuttakin reissua loppuvuoteen ja ensi keväälle. Mää niin kovin taas tykkäsin. Kiitos Päivi!