Blogikin jäänyt vallan päivittämättä, kun oltiin Mickyn kanssa terveystarkastuksessa 5.3. luottopaikassa Mevetissä Per Axelssonin syynättävänä ja virallisia lausuntoja on Kennelliitosta varrottu kuin kuuta nousevaa. Neet tuli eilen ja samalla raivari… Ensin katsottiin silmät, joista pentuna näkynyt crd on peittynyt, mutta lausuntoon tuli maininta distichiasis, koska toisesta silmästä löytyi tasan 1 ylimääräinen ripsi sekä kortikaalinen katarakta, epäilyttävä. Löytyi siis yksi pieni ja tarkkarajainen piste kun tussilla olisi kuulemma kevyesti tökätty. Pelle oli sitä mieltä, että ei todennäköisesti ole kaihista kysymys, mutta sijaintinsa takia (linssin takareuna) on kyseisellä tavalla merkittävä. Vuoden päästä on kontrolli ja jos ei ole muuksi muuttunut tai on hävinnyt, niin lausunnoksi tulee terve.

Tämäkin tietenkin harmitti ja nyt saa ainakin vuoden olla epätietoisuudessa sen suhteen, mutta eilen tulikin sitten raivari eikä enää pelkkä harmitus. Mickyn lonkat oli Pellen mielestä (kuten omastanikin mielestä sekä lukuisten muiden kuvia katsoneiden mielestä) A/A tai A/B, mutta ei missään nimessä huonompi. Eilen sitte tuli lausunto  B/C??? Kyynärät sentään 0/0, kuten lähtiessäkin. Lannerankakin kuvattiin epävirallisesti ja siellä kaikki ok. Mutta siis hei oikeesti noi lonkat! Luotan Pelleen kuin kallioon noissa lausunnoissa ja nytkin puhuttiin pitkät pätkät kaikkea kuvaukseen liittyvää, kun 5 koiran avustajana toimin. Mickylle nyt on sama, mikä kirjain jossain koiranetissä seisoo, mutta mulle ei. Siis jos Pelle olisi antanut tuon saman arvion, niin se olisi ihan fine, mutta tässä tapauksessa ei. Nyt tässä on harkinnassa kuvien lähettäminen pohjoismaiseen lonkkapaneelin, mutta katsotaan nyt. Soitan Kennelliittoon kuvien lausujalle ensi viikon soittoajalla ja kysyn hänen näkemystään tähän lausuntoon. Joka tapauksessa mun on nyt rauhoituttava ennen kuin teen asian suhteen yhtään mitään… Sen verran rankasti on nyt verenpaine tapissa ja sauhu nousee korvista. Kuvat löytyy täältä.

Ollaan me tässä parin viikon aikana sentään treenattukin, käyty kaverien kanssa lenkillä, näyttelykoulutuksessa jne jne. Treenattu on ulkona, hallilla ja Turussakin käytiin taas Lentsun opissa. Mickyn kanssa katottiin siellä hyppyä, joka ok, mutta hyppynoutoon pitää ottaa loppuasento mukaan, kun jää mun eteen seisomaan. Lyhyeltä matkalta otettiin luoksetulon loppua ja nopeutui muutamalla toistolla, mutta kappas, kun olen moisen unohtanut vallan treenata… Kaukoissa sain nyt ideaa i-s vaihtoon ja luulen, että siitä tulee kiva. Paikallaolo oli tosi kiva.

Näyttelykoulutuksessa oltiin Mickyn kanssa 3 tunnin setti Helsingissä Eijan & Tuksun ja Ilonan & Oman kanssa. Micky on kyllä niiiin pätevä siinä touhussa. Se poika kyllä tietää, miten siellä ollaan ja mitä tehdään. Kotimatkalla poikettiin Murren Murkinaan tuhlaamaan rahat. Aika täynnä oli auto, mutta hyvin mahduttiin. Onneksi Eijalla on isompikin auto, jolla on ehkä ens kerralla mentävä.

Poutalan kanssa ollaan käyty useampikin kerta lenkillä sekä Minnan ja Hipan kanssa. Paimentamassakin käytiin puolentoista viikkoa sitten. Jacky teki pitkästä aikaa poispäin ajoa kujalla ja muutenkin kujatyöskentelyä. Jännä miten sen moodi muuttuu heti, kun se joutuu tekeen vaikeeta hommaa ja miettimään enemmän. Oikein melkein kuulee aivoista raksutuksen. Micky teki ihan perussettiä ja koitettiin saada oikealle kiertämistä mukaan, kun haluaisi aina mennä vasemman kautta. Alkoi se oikeakin sieltä löytyä sentään. Toivottavasti päästään pian jo ulos treenimään näitäkin juttuja.

Että sellanen setti tämä reilu pariviikkoinen.