Viikonloppu meni tämän vuoden ekalla MM-tiimin leirillä Tuorlassa. Olinpas tätä jo odottanutkin kovasti. Lauantaina aloitettiin kisamaisella setillä, jossa pääpaino liikkeiden aloituksissa ja väleissä. Micky teki seuruun, jäävistä seisomisen ja jatketun noudon, josta palkkasin. Seuruu oli superhieno. Jee me ollaan saatu sitä liikkeenä eteenpäin talven aikana. Myös jäävien seisominen oli super. Nouto ei ihan onnistunut, kun Micky ei huomannut, että liikkuri jatkoi heittoa ja siinä tuli vähän sählinkiä. Mut siis äly kiva kokonaisuus nurmikentällä ja mieltä lämmitti erityisesti, kun muutkin tiimiläiset olivat huomanneet seuraamisen menneen aimoharppauksen eteenpäin.

Paikallaolo oli ok. Omissa ongelmissa otettiin paikallaolon häiriötä ja hyvinhän Micky kesti vierestä kutsutun koiran ja takana leikkimisen & riekkumisen. Kuulosteli kyllä tottakai, mutta pysyi ihan rauhallisena. Valitettavasti me jouduttiin lauantaina poistumaan kesken Mickyn kanssa silmäpaneeliin, mutta siitä sitten oma postaus aikanaan, kun saan tulokset.

Eilen aloitettiin paikallaololla, joka jälleen varmaan Mickyä. Omissa ongelmissa tehtiin nyt Mickyn kanssa muiden kuolaamien kapuloiden noutoa sekä omalla metallilla nouto pidemmältä matkalta kuin tähän asti ollaan sitä tehty vaan sisällä. Muiden kuolaamissa kapuloissa ei mitään ongelmaa ja metallillakin saatiin muutama kiva toisto, kun alkuun päästiin. Kierron kautta oppi myös sen, että korjaa tunnarikapulan itse paremmin suuhunsa. Ottaa sen siis ihan etuhampailla, mutta "heittää" sen itse paremmin suuhun parin ekan askeleen aikana. Tämä hyvä, koska nyt saatettaneen saada myös ne sivulletulot tunnarin kanssa pikku hiljaa kuosiin.

Iltapäivällä Lentsu luennoi meille, miten kisaamisen saa tuntumaan kivalle. Tehtiin myös paritreeninä koiraan luottamista. Silmät kiinni kaukoja ja seuraamista. Olipas vaikeeta, siis meille ohjaajille. Päivän lopuksi oli vielä leirikisa ja haaste treenattavaksi ennen seuraavaa leiriä. Ihan pikkusen kuumotti poskia kotiinpäin ajellessa ja kummasti hiipi myös raukeus kahden ulkona vietetyn päivän jälkeen. Jacky pääsi tauoilla myös treenimään ja oli kovin pätevänä. Muutama kuva saatiin myös meistä, kun Satu ystävllisesti tarttui mun kameraan meidän tehdessä.

IMG_8779.jpgIMG_8791.jpgIMG_8797.jpgIMG_8812.jpgIMG_8819.jpg

Tänään sitten taas paimentamaan. Vähän oli väsymystä havaittavissa meissä kaikissa, mutta hyvin vedettiin silti. Micky teki ensin pyörössä hakukaaria. Turhan tiukasti se lopun vetää, mutta tarvii nyt ahkerasti treenata, jos niitä vähän saisi tuosta aukemaan. Molemmat pojat teki toisessa aitauksessa poispäinajoa. Yllättäen se sujuikin Jackylta paremmin kuin osasin kuvitella. Tosi rauhallista menoa ja hiffasi nopsaan, mitä halutaan. Mickyllä alle tehty kaaritreeni vähän sekoitti, mutta aika äkkiä sekin ymmärsi eron. Jacky teki toisen treeninsä taas pihatossa ja teemana oli itsenäisen lampaiden hakeminen. Hyvin Jacky senkin veti, vaikka joutui melko kauaksi irtaantumaan ja itsenäisesti toimimaan.

Paimennustreeneistä kotiin ajellessa mietin, kuinka suuri rikkaus onkaan saada treenata monien erilaisten koirakoiden kanssa "omien" treenikamujen lisäksi. Ajatus kulminoitui nyt, kun viikonloppu treenattiin tokoa MM-tiimin kanssa ja tänään oltiin maanantairyhmän paimennustreeneissä. Ihmisiä eri kaupungeista erirotuisten koirien kera. Paljon erilaisia ajatuksia, näkemyksiä ja kokemuksia. Mulla on kyllä käynyt ISO onni, kun olen saanut näin paljon ihania koiraihmisiä ympärilleni.